Προς Κ.Μελίτο : «Ξεκίνα να ψάχνεις άλλους» !

-λήψης-2-4-960x540-1.jpg

Κάτι συμβαίνει εκεί, στο Δήμο της Αμφίπολης, που προβληματίζει και γεννά ερωτήματα. Ένας-ένας οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δημάρχου, Κώστα Μελίτου, ανεξαρτητοποιούνται και φεύγουν από το συνδυασμό. Φταίει ο Δήμαρχος γι’αυτό; Φταίνε μήπως οι Δημοτικοί Σύμβουλοι; Κάτι μάλλον δεν τοποθετήθηκε εξαρχής σωστά! Ένας συνδυασμός για να μείνει αρραγής χρειάζεται να έχει σχεδιασμό και πίστη.

Από τη μεριά των συμβούλων που αυτομόλησαν ακούγεται ότι ο Δήμαρχος ενεργεί μόνος του και όχι συλλογικά. Με ένα τέτοιο Δημοτικό Συμβούλιο, που οι συμπολιτευόμενοι σύμβουλοι έγιναν αντιπολιτευόμενοι, είναι εξαιρετικά δύσκολο να παραχθεί έργο.

Ο Δήμαρχος απογυμνώθηκε , αφού κάποιοι εξ αυτών των συμβούλων, ψάχνουν ήδη «στέγη» με άλλο αρχηγό. Καινούρια ονόματα συζητώνται ως υποψηφίων Δημάρχων με επικρατέστερα του κ.Φράστανλη και του κ.Γάλλου. Ζυμώσεις ξεκίνησαν και πηγαδάκια στήθηκαν. Εκείνο, όμως, που γεννά προβληματισμό είναι, εάν είναι πρέπον και ηθικό ο κάθε δυσαρεστημένος Δημοτικός Σύμβουλος να παίρνει την έδρα του και να γίνεται ανεξάρτητος.

Διαφωνείς και δεν μπορείς να συνεχίσεις; Παραιτείσαι και φεύγεις! Αυτό λέει η ηθική και το δίκαιο! Κι επειδή ο Δήμος της Αμφίπολης είναι ένας μικρός Δήμος κι όλοι λίγο έως πολύ γνωρίζονται μεταξύ τους, το ηθικό πλεονέκτημα είναι αυτό που κάνει τη διαφορά στην ποιότητα του ανθρώπου.

Και μάλλον ο κ.Μελίτος δεν επέλεξε σωστά τους συμβούλους του. Καιρός, λοιπόν, να ψάξει καινούρια πρόσωπα που θα στελεχώσουν το συνδυασμό του, εάν ενδιαφέρεται για τη δημαρχία.

ΑΠΟΨΗ:  Ιορδάνης  Ξανθόπουλος  (Φιλόλογος – Δημοσιογράφος)

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top