Π.Ε Σερρών : Ξεκινούν οι εργασίες στον οδικό άξονα – Κόμβος Παλαιοκώμης-Νέα Μπάφρα

31773117_931175300388348_1521105200939532288_n.jpg

Υπογράφηκε η σύμβαση για εργασίες στον οδικό άξονα «Κόμβος Παλαιοκώμης-Όρια Νομού Δράμας»

Στην υπογραφή της σύμβασης για την αποκατάσταση φθορών στο οδικό δίκτυο από τον Κόμβο της Παλαιοκώμης ως τα όρια του Νομού Δράμας προχώρησε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Γιάννης Μωυσιάδης, με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εργοληπτικής εταιρίας Ι.ΤΑΪΡΗΣ Α.Β.Ε.Τ.Ε.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για το έργο «Επείγουσες εργασίες άρσης κυκλοφοριακών κινδύνων οδικού άξονα Κόμβος Παλαιοκώμης-Νέα Μπάφρα» συνολικού προϋπολογισμού 1 εκ.ευρώ και ποσό σύμβασης 390.508,66 ευρώ.
Όπως τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης με τη συγκεκριμένη εργολαβία θα συντηρηθεί το σύνολο του εν λόγω οδικού δικτύου με αντικατάσταση του ασφαλτοτάπητα, όπου αυτό απαιτείται. Το έργο χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών και θα υλοποιηθεί βάσει της τεχνικής μελέτης που έχει συντάξει η Υποδιεύθυνση Τεχνικών Έργων.
Όπως τόνισε ο Γιάννης Μωυσιάδης πρόκειται για μια σημαντική παρέμβαση καθώς στο συγκεκριμένο οδικό κομμάτι οι φθορές είναι μεγάλες με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα σε όσους κινούνται επί αυτού του οδικού άξονα.
Ως καταληκτική ημερομηνία περαίωσης του έργου ορίζεται, βάσει της σύμβασης, η 1η Φεβρουαρίου του 2019 ωστόσο σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του αναδόχου αναμένεται να ολοκληρωθεί πολύ νωρίτερα, με χρονικό ορίζοντα τον Αύγουστο του 2018 .
Ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών επισήμανε για μία ακόμη φορά πως η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θέτει σε προτεραιότητα τα έργα που αφορούν στο οδικό δίκτυο και προχωρά σε συνεχείς παρεμβάσεις. Ειδικότερα , τόνισε πως το αμέσως προσεχές διάστημα θα υπογραφούν και οι δύο συμβάσεις που αφορούν στον οδικό άξονα Γέφυρα Πετριτσίου-Όρια Νομού Κιλκίς ,έτσι ώστε να αρχίσουν κι εκεί άμεσα οι εργασίες αποκατάστασης του οδοστρώματος.

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top