Εμπορικός σύλλογος Σερρών VS Εργατικό Κέντρο -ΝΤ ΑΔΕΔΥ

Ως πλήρως αποτυχημένη χαρακτηρίζει ο Εμπορικός Σύλλογος Σερρών την απεργιακή κινητοποίηση της 30ς Μαίου .Αφήνοντας αιχμές για τις συνδικαλιστικές οργανώσεις που τον προκήρυξαν

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Εμπορικός Σύλλογος Ν. Σερρών είχε ενημερώσει τα μέλη του και το καταναλωτικό κοινό με Δελτίο Τύπου, 29/5/2018, ότι θα συμμετέχει Πανεθνική Απεργιακή κινητοποίηση που προκήρυξε η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 30 Μαΐου 2018 και πρότεινε το κλείσιμο των καταστημάτων ΜΟΝΟ την ώρα της πορείας.

Η Πρόεδρος της Διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου Ν. Σερρών , κ Μηλίγκα Κυριακή, είχε προβλέψει κατά την τοποθέτησή της τόσο στην σύσκεψη της διοίκησης της ΟΕΠΕΚΑΜΘ όσο και στην σύσκεψη που έγινε με επικεφαλής εκπροσώπων φορέων των Σερρών την Τρίτη 22/5/2018 ότι η απεργιακή κινητοποίηση θα αποτύχει για δύο σημαντικούς λόγους:

α) Μέσα στον ίδιο μήνα τα καταστήματα παρέμειναν κλειστά 2φορές , την Τρίτη 1 Μαΐου και την Δευτέρα 28 Μαΐου εορτή του Αγίου Πνεύματος και

β) Η ημερομηνία που επιλέχθηκε για την απεργιακή κινητοποίηση , 30 του μηνός, οι υποχρεώσεις των μελών εμπόρων και επιχειρήσεων είναι μεγάλες.

Σύμφωνα με όλα τα παραπάνω η αποτυχία της κινητοποίησης ήταν εμφανής αφού δεν πραγματοποιήθηκε ούτε η προγραμματισμένη πορεία διαμαρτυρίας.

Τέλος η κ. Μηλίγκα επεσήμανε για ακόμη μία φορά ότι για να υπάρχει επιτυχία σε απεργιακές κινητοποιήσεις θα πρέπει όλες οι επιχειρήσεις ( καταστήματα ψυχαγωγίας , καφετερίες κτλ) να συμμετέχουν ενεργά, να μην γίνει τζίρος ούτε ένα ευρώ καθ΄ όλη την ημέρα και όχι μόνο ο Εμπορικός Σύλλογος να κλείνει τα καταστήματα της αγοράς.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η Πρόεδρος

Κυριακή Μηλίγκα

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top