Όλγα Φυταγκουρίδου : Η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να πράξει το πατριωτικό της καθήκον

-Ολγα-1.jpg

Ροδόπολη, 21-6-2018

Προς: τον κ. Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Σιντικής

Κύριε Πρόεδρε,

έλαβα την πρόσκληση για την σύγκλιση Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα το Μακεδονικό Ζήτημα, αλλά σας ενημερώνω πως μου είναι αδύνατον να παρευρεθώ για υπηρεσιακούς λόγους. Συγκεκριμένα, η σημερινή μέρα, η τελευταία των εκπαιδευτικών στα σχολεία πριν από τις διακοπές του καλοκαιριού, είναι η μέρα που γίνεται η ανάληψη υπηρεσίας από το εκπαιδευτικό προσωπικό. Επιπρόσθετα, στη σχολική μονάδα που υπηρετώ θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του διδακτικού προσωπικού, με αποτέλεσμα η φυσική μου παρουσία να είναι απαραίτητη.

Όμως, επειδή το μοναδικό θέμα της συνεδρίασης είναι ιδιαίτερα σημαντικό, αποστέλλω τη συγκεκριμένη επιστολή με τις θέσεις μου και παρακαλώ να αναγνωστεί κατά τη συνεδρίαση.

Οι στιγμές που βιώνουμε  είναι δύσκολες και συνάμα ιστορικές. Στο μέλλον όλοι θα κριθούμε από αυτά που πράξαμε, αλλά και γι’ αυτά που δεν πράξαμε. Ο καθένας, είτε είναι απλός πολίτης είτε κατέχει θέση ευθύνης οφείλει να αναλογιστεί και να κρίνει τα τεκταινόμενα και να πράξει το εθνικό του καθήκον χωρίς κορώνες και αλαλαγμούς που δεν προσφέρουν τίποτε το ουσιώδες και το χρήσιμο. Είμαι κάθετα αντίθετα στη συμφωνία των Πρεσπών γιατί θεωρώ πως ακυρώνει την ιστορία 2.700 χρόνων της μίας και μοναδικής Μακεδονίας και βάζει βόμβα στα θεμέλια της ίδιας της σύστασης της εθνικής μας ταυτότητας. Είναι αδύνατον, οποιοσδήποτε εχέφρων Έλληνας να αποδεχτεί (με τη συναίνεσή του μάλιστα) το έθνος των Σκοπίων να αποκαλείται από τούδε «Μακεδονικό» και η γλώσσα που ομιλεί «Μακεδονική». Η αποδοχή αυτή, κατά την ταπεινή μου γνώμη, αποτελεί εκχώρηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της ελληνικής πολιτείας και αυτό είναι απαράδεκτο και βέβηλο. Όλοι οι αγώνες που προηγήθηκαν τους πάμπολλους αιώνες ελληνικής ιστορίας για τη συνέχιση της ύπαρξης του ελληνικού έθνους αλλά και για τη διάσωση της εθνικής μας κληρονομιάς, επιχειρείται να ακυρωθούν πράγμα που δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να γίνει. Σε μας, τους επιγόνους, δεν έλαχε ο κλήρος να υπερασπιστούμε με κίνδυνο της ζωής μας τα όσια και ιερά μας. Οφείλουμε όμως να το κάνουμε με τις πράξεις μας δίνοντας το παράδειγμα στις επόμενες γενιές. Οι τραγικές συνέπειες της συμφωνίας, φρονώ πως θα γίνουν πολύ γρήγορα ορατές. Η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να πράξει το πατριωτικό της καθήκον και, έστω και την ύστατη στιγμή, να συνειδητοποιήσει τα τραγικά αποτελέσματα που θα υπάρξουν από την επιχειρούμενη συμφωνία. ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ. Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.

                                                                                                         Όλγα Π. Φυταγκουρίδου

                                                                                                    Δημ. Σύμβουλος Δήμου Σιντικής

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top