Σέρρες Απορρίφθηκαν οι ενστάσεις των περισσότερων βαμβακοπαραγωγών για την ειδική ενίσχυση

n_vamvaki_provlimata.jpg

Είτε έκαναν ένσταση είτε δεν έκαναν, εκτός πληρωμών φαίνεται πως έμεινε η συντριπτική πλειοψηφία των Σερραίων  βαμβακοπαραγωγών, κατά την πληρωμή που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή από τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Σαν να μην… έκαναν ένσταση οι παραγωγοί όμως και στο νομό Σερρών, όπου η συντριπτική πλειοψηφία απορρίφθηκε. Ενστάσεις έκαναν (πολύ πάνω από 500) οι Σερραίοι, μαθαίνει ο ΑγροΤύπος για διάφορες αιτίες, όπως η τηλεπισκόπηση, οι ζημιές από τον ΕΛΓΑ και οι επικαλύψεις

Σε κάποιες περιοχές, βέβαια, οι ενστάσεις απορρίφθηκαν μαζικά, ενώ σε κάποιες άλλες «πέρασαν» μαζικά.

Για παράδειγμα, κατά ορισμένες πληροφορίες που δεν επιβεβαιώνονται ως ώρας από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, καθώς δεν απάντουν στα τηλέφωνα, στην περιοχή του Μεσολογγίου απορρίφθηκαν όλες οι ενστάσεις, ενώ στο νομό Καρδίτσας μόνο το 10% όσων έκαναν ένσταση πήραν χρήματα.

Μετρημένες φαίνεται πως είναι οι ενστάσεις που δικαιώθηκαν στην περιφέρεια της Θεσσαλίας, αν και σε ορισμένα χωριά, όπως προ-είπαμε εγκρίθηκαν όλες.

Σημειωτέον ότι ο ΟΠΕΚΕΠΕ προχώρησε την περασμένη Παρασκευή σε συμπληρωματική πληρωμή της ειδικής ενίσχυσης των 74 ευρώ το στρέμμα, όπως ανακοίνωσε σε 365 άτομα, ενώ οι ενστάσεις ήταν χιλιάδες.

Αλέξανδρος Μπίκας

agrotypos.gr

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top