Δήμος Σερρών-Πιλοτικό πρόγραμμα για «καθαρούς» δρόμους

16-12-15_kadoi.jpg
Ξεκινάει η εφαρμογή πιλοτικού προγράμματος από τον τομέα της καθαριότητας του Δήμου Σερρών, με στόχο την απομάκρυνση των κάδων σύμμεικτων απορριμμάτων από τους δρόμους.
Την εφαρμογή του παραπάνω πιλοτικού προγράμματος παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης και ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για τη καθαριότητα Παντελής Χράπας, επισκεπτόμενοι την περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, όπου διανεμήθηκαν οι κάδοι σε 150 μονοκατοικίες.
Η συγκεκριμένη περιοχή επιλέχτηκε επειδή δεν υπάρχουν πολυκατοικίες, είναι συγκεντρωμένη περιοχή και η αποκομιδή μπορεί και να γίνεται από μικρό απορριμματοφόρο.
Για το σκοπό αυτό ο Δήμος Σερρών προμηθεύτηκε 150 μικρούς πράσινους κάδους χωρητικότητας 360 λίτρων και τους διέθεσε σε 150 μονοκατοικίες της γειτονιάς  τουΑγίου Παντελεήμονα.
Ο κάθε ιδιοκτήτης μονοκατοικίας θα έχει το μικρό αυτό κάδο στην αυλή του, θα εναποθέτει μέσα σε αυτόν τα σκουπίδια, και μια μέρα την εβδομάδα θα βγάζουν τους κάδους έξω από τα σπίτια τους και θα γίνεται η αποκομιδή των σύμμεικτων σκουπιδιών από αυτούς τους κάδους, από τα απορριμματοφόρα του Δήμου.
Ο στόχος αυτού του προγράμματος είναι η απομάκρυνση των κάδων σύμμεικτων απορριμμάτων, από τους δρόμους, για την βελτίωση της αισθητικής εικόνας του Δήμου.
Παράλληλα θα επιτευχθεί εξοικονόμηση καυσίμων και εργατοωρών.
Το πιλοτικό αυτό πρόγραμμα, η δημοτική αρχή ευελπιστεί ότι θα επιτύχει, ούτως ώστε να υλοποιηθεί σε όλο το Δήμο.
Ο Δήμαρχος Σερρών δήλωσε την ικανοποίηση του για την εφαρμογή του πιλοτικού αυτού προγράμματος, τονίζοντας ότι στόχος είναι η προστασία της υγείας των δημοτών, η βελτίωση της αισθητικής εικόνας του Δήμου και η οικονομία που θα προκύψει από την εξοικονόμηση καυσίμων και εγρατοωρών.
Ο κ. Χράπας αναφερόμενος στο πιλοτικό πρόγραμμα επεσήμανε ότι η Υπηρεσία Καθαριότητας εργάζεται συστηματικά για την άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών με στόχο την διαφύλαξη του περιβάλλοντος και την καθαριότητα του Δήμου Σερρών.

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top