Δήμος Σιντικής : Υπογράφτηκε η σύμβαση για την ασφαλτόστρωση του οδικού δικτύου Βυρώνειας-Πλατανακίων

ovorras-Serres-sidirodromikos-stathmos.jpg

Στην υπογραφή της σύμβασης για την ασφαλτόστρωση του οδικού δικτύου Βυρώνειας- Πλατανακίων προχώρησε την Τρίτη 24-07-2018 η Αντιπεριφέρεια Σερρών με τον ανάδοχο του έργου Δημήτριο Αβραμίδη.

Συγκεκριμένα , πρόκειται για το έργο «Ασφαλτόστρωση Οδού από Δ.Δ. Βυρώνειας έως Δ.Δ. Πλατανακίων», συνολικού προϋπολογισμού 1.000.000.000 ευρώ , το οποίο χρηματοδοτείται από πιστώσεις του προγράμματος επενδυτικών δαπανών Ιδίων Πόρων 2018.

Η σύμβαση έχει διάρκεια 12 μήνες και με την συγκεκριμένη εργολαβία προβλέπονται εργασίες συντήρησης του υφιστάμενου Εθνικού και Επαρχιακού οδικού δικτύου της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών από τη Βυρώνεια έως τα Πλατανάκια. Οι προβλεπόμενες επεμβάσεις συντήρησης θα γίνονται τοπικά σε τμήματα ασφαλτοστρωμένου δρόμου, στα οποία εμφανίζονται έντονες φθορές και αποδιοργάνωση του οδοστρώματος . Στόχος είναι η επαναφορά τους στο αρχικό κατά το δυνατόν επίπεδο, ώστε να ικανοποιούνται οι απαραίτητες συνθήκες ασφαλούς κυκλοφορίας των  οχημάτων.

Βασικό αντικείμενο της εργολαβίας είναι :

-Η επισκευή-συντήρηση τμημάτων του οδοστρώματος που παρουσιάζουν τοπικές φθορές, η επούλωση λάκκων, παραμορφώσεων, ρηγματώσεων, καθιζήσεων και τροχααυλακώσεων.

-Η οριζόντια (διαγράμμιση) σήμανση της οδού.

Όπως τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Μωυσιάδης , η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας  συνεχίζει την προσπάθεια για αποκατάσταση φθορών σε όλο το οδικό δίκτυο που ανήκει στην αρμοδιότητά της.«Οι ασφαλείς μετακινήσεις των πολιτών της Περιφερειακής μας Ενότητας είναι βασική μας μέριμνα γι’ αυτό και δίνουμε έμφαση στην προσπάθεια βελτιστοποίησης του οδικού δικτύου. Αν και τα οικονομικά μας μέσα είναι πενιχρά και το οδικό δίκτυο της αρμοδιότητάς μας τεράστιο, εντούτοις κάνουμε ότι μπορούμε για την αναβάθμισή του» δήλωσε ο Γιάννης Μωυσιάδης.

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top