Οι πόλεμοι κερδίζονται με μάχες, όχι με δηλώσεις

oi-polemoi-kerdizontai-me-maxes-oxi-me-diloseis.jpg

Διακινείται η εκτίμηση ότι οι δολοφονικές πυρκαγιές έκαψαν οριστικά, πολιτικά τον Τσίπρα. Όμως από την κοινωνία ρεαλιστικά δεν προκύπτει. Δυστυχώς, λέω, αποτελεί άλλη μια περίπτωση όπου η προσωπική επιθυμία συγχέεται με την πραγματικότητα. Πώς και πού “καίγεται” ο Τσίπρας; Με την φωτιά, ξεχάστηκε η Μακεδονία και οι δυο αξιωματικοί μας. Με κάτι κατεδαφίσεις θα πουλήσει επικοινωνιακό παιγνίδι κάθαρσης και προσωπικής τιμιότητας, ήδη τα τσιράκια του βγήκαν στη γύρα, “μην τον κατηγορείτε”, κράζουν, “είναι 44 ετών και πήρε πάνω του όλο το αμαρτωλό παρελθόν”.

Ενώ κάθε μέρα στην ΕΡΤ η σπορά Λιάκου ξαναγράφει την ιστορία υπέρ των κομμουνιστών του 1942-49 μέσα από διάφορες εκπομπές τύπου “Ιστορικοί περίπατοι”. Το ψέμμα έγινε αλήθεια, η αλήθεια ξεχάστηκε, όπως έγραψε ο Όργουελ. Και όποιος επικρατήσει στην κατοχή της ιστορικής αλήθειας, κατέχει πολιτικά και το παρόν. Οι κομμουνιστές το γνωρίζουν άριστα γι’ αυτό λυσσασμένα υπερασπίζονται τα εγκλήματα τους σαν “αγώνες”, την ώρα που η αστική πολιτική εκπροσώπηση έχει διαγράψει και πετάξει στα σκουπίδια τους ήρωες εκείνους του 1943-49 οι οποίοι με το αίμα τους κράτησαν την Ελλάδα ελεύθερη, αποτρέποντας την εγκαθίδρυση και εδώ αιμοσταγούς κομμουνιστικής δικτατορίας, όπως σε όλη την Ανατολική Ευρώπη. Ανίκανοι να αποτρέψουν οι ίδιοι στο παρόν αυτό που οι ήρωες πέτυχαν το 1949.

Βιώνουμε το 1953, μόνο που έχει επικρατήσει ο Ζαχαριάδης. Ο οποίος μας νίκησε απ’ τον τάφο. Γιατί η φερόμενη ως αστική πολιτική τάξη μετά το 1974 πούλησε για αποκλειστικά ίδιον, προσωπικό, όφελος τον Ελληνισμό και το Έθνος. Με πρώτη την τραγική Κύπρο, μετά από 44 χρόνια την Μακεδονία και από προχθές, οπότε τους μουφτήδες στη Θράκη θα διορίζει ο Ερντογάν και όχι η Ελληνική Πολιτεία, και την Θράκη μας.

Ο Κυριάκος χωρίς να δίνει καμμία εθνική, πολιτική, ιδεολογική, κοινωνική μάχη, ενώ είναι πόλεμος, όπου ο εχθρός κάθε λίγο δηλώνει ανοιχτά ότι στόχος του είναι να μας τελειώσουν, επενδύει τα πάντα στη δυσαρέσκεια ενός εκλογικού σώματος τα μυαλά τού οποίου έχουν γίνει μαρξιστικός πουρές μετά από 44 χρόνια ιδεολογικοπολιτικής ηγεμονίας των κομμουνιστών.

Ενώ παραβλέπει τον ρόλο που θα παίξει πολιτικά και εκλογικά η απόλυτη οικονομική εξάρτηση του μεγαλυτέρου ποσοστού της ελληνικής κοινωνίας από το Δημόσιο. Πάνω από ένα εκατομμύριο απασχολούμενοι στο ευρύτερο Δημόσιο, 2,8 εκατομμύρια συνταξιούχοι, 300 χιλιάδες στην αναμονή συντάξεων. Με τις οικογένειες και το περιβάλλον τους, 6 εκατομμύρια στο βυζί του Δημοσίου για να επιβιώσουν. Και οι περισσότεροι απ’ αυτούς θα πάνε με τους τερατώδεις κρατιστές που μοιράζουν ακατάπαυστα σε πολυπληθείς μάζες ψωμί και επιβίωση με διορισμούς, προνόμια, συντάξεις, διατήρηση ύψους εισοδημάτων, επιδόματα, πάσης φύσεως κοινωνικά φιλοδωρήματα από τον δημόσιο κορβανά.

Πολιτικά ο Κυριάκος έχει μέχρι σήμερα αποδειχθεί διαχειρίσιμος από τον Τσίπρα, γι’ αυτό ο μπολσεβίκος δεν ανησυχεί ιδιαίτερα, άλλωστε έχει μαζί του και τον καραμανλικό εσμό. Συνεπώς ο Κυριάκος, του οποίου όλες οι πολιτικές επιλογές έχουν πέσει στο κενό, όπως το έωλο, 3ετούς διάρκειας αίτημα εκλογών που έγινε καπνός και ανέκδοτο, έχει μόνο μια ευκαιρία να μην καταστεί ο ίδιος ιστορικοπολιτικό ανέκδοτο, καθώς έχει δεσμευθεί πως αρχηγός που χάνει παραιτείται, αλλά και με την αβελτηρία του (μην καταστεί) εύκολη βορά στο εξυφαινόμενο σχέδιο του Τσιπροκαραμανλισμού :
Να τον “φάνε” μετά την ήττα του, να ανεβάσουν πάνω το lifestyle κνώδαλο, η ΝΔ να γίνει ολοκληρωτικά συνιστώσα του Τσίπρα και ο χώρος του ελληνικού εθνικισμού, το μεγαλύτερο ποσοστό του οποίου στεγάζεται στην ΝΔ, να περιθωριοποιηθεί ώστε να μην κινδυνεύουν απ’ αυτόν καθώς αποτελεί την μοναδική εναπομείνασα απειλή για τα ανθελληνικά αυτά καθίκια.

Κι ο άτιμος συναυτουργός της Ραφήνας να γίνει ΠτΔ. Έτσι περιμένει, αλλά δεν ξέρει ότι ο Τσίπρας μόλις μέσω του ιδίου αλώσει την ΝΔ, πρώτα θα “φάει” τον ίδιον.

Η μοναδική ευκαιρία του Κυριάκου είναι να παίξει όλο δεξιά και αντικομμουνιστικά. Με αναιμικές δηλώσεις του τύπου “πληρώνουμε τις ανοησίες του ΣΥΡΙΖΑ” βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου, δεν δημιουργεί τον παραμικρό ούριο εκλογικό υπέρ του άνεμο και η εκλογική του προοπτική είναι τουλάχιστον αβέβαιη. (Οι αστοί) Πληρώνουμε τον λυσσαλέο ταξικό πόλεμο των κομμουνιστών του ΣΥΡΙΖΑ, κι όσο δεν λέει ακριβώς αυτό βυθίζεται ακόμα περισσότερο στο κενό στρατηγικής το οποίο, όσον αφορά την ΝΔ, εγκαίρως ο Τσίπρας έχει επισημάνει.

 

http://www.antinews.gr

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top