Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών : Δοκιμαστικά για την μοτοσυκλέτα του Πανεπιστημίου Δυτ Μακεδονίας

DSC_0402-750x400.jpg

Στις 5 Αυγούστου, η Τyφοοn MotoRacing , η ομάδα φοιτητών του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, ταξίδεψε από την Κοζάνη στην πίστα των Σερρών, ώστε να πραγματοποιηθούν τα δοκιμαστικά του νέου τους αγωνιστικού μοντέλου «Χίμαιρα»…

Η Χίμαιρα είναι η μοτοσυκλέτα 250 κυβικών, τύπου Moto,3 η οποία θα εκπροσωπήσει το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στον επόμενο διαγωνισμό MotoStudent, που θα πραγματοποιηθεί στις 3 με 7 Οκτωβρίου, στην πίστα MotorLand Aragon της Ισπανίας. Το πρότζεκτ κατασκευής του οχήματος ξεκίνησε, επίσημα, τον Δεκέμβρη του 2016. Έπειτα από πολλούς μήνες σκληρής δουλειάς και μελέτης, η μοτοσυκλέτα κατάφερε να δοκιμαστεί στην άσφαλτο μέσα Ιουλίου, προκειμένου να ελεγχθούν βασικά δομικά και λειτουργικά συστήματά της, όπως η συμπεριφορά του σκελετού, η εργονομία και το σύστημα πέδησης ώστε το όχημα να χαρακτηριστεί κατάλληλο για ασφαλή χρήση.

Η ολοκλήρωση του ελέγχου των συστημάτων που πλαισιώνουν το όχημα, σήμανε την έναρξη μιας νέα περιόδου, την περίοδο των δοκιμών του οχήματος στην πίστα. Η πρώτη δοκιμή, η οποία ολοκληρώθηκε αισίως την περασμένη Κυριακή, ήταν γεμάτη με ευχάριστα συναισθήματα, καθώς οι επιδόσεις της μοτοσυκλέτας ξεπέρασαν κάθε προσδοκία. Ωστόσο, υπάρχουν ακόμα περιθώρια βελτίωσης που θα καταστίσουν το όχημα ανταγωνιστικό και ικανό να διεκδικήσει μία καλή θέση στον διαγωνισμό.

Τα μέλη της ομάδας τώρα, ασχολούνται με την επιδιόρθωση και αναπροσαρμογή της μοτοσυκλέτας σύμφωνα με τις υποδείξεις του επίσημου οδηγού, Σπύρου Παπαγεωργίου, ο οποίος θα αγωνιστεί με τη Χίμαιρα, στην Ισπανία. Με πείσμα και αφοσίωση, η σκληρή δουλειά συνεχίζεται, προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι που έχουν τεθεί!

Η Χριστίνα Χατζηγεωργιάδου, υπεύθυνη μάρκετινγκ και μέλος του τομέα αναρτήσεων, δήλωσε σχετικά:

«Τα συναισθήματα ήταν χαρά, αγωνία, συγκίνηση και ικανοποίηση καθώς είδαμε για πρώτη φορά την Χίμαιρα να τρέχει στην πίστα των Σερρών. Σήμερα, φτάσαμε ένα βήμα πιο κοντά στον τερματισμό! Φυσικά, τίποτα από όλα αυτά δεν θα είχε συμβεί χωρίς την υποστήριξη του Πανεπιστημίου, των Χορηγών της ομάδας, του οδηγού μας και των ανθρώπων του αυτοκινητοδρομίου των Σερρών που μας υποδέχτηκαν θερμά.»

Η Tyφοοn MotoRacing στο Facebook, στο Instagram και στο επίσημο site της.

Μερικές φωτογραφίες από το τεστ:

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top