Σέρρες : Λιποθυμία από «βρόμικο» και «άπλυτο» κάδο !

iordanis_stefanidi.jpg

Το καλοκαίρι φέτος «πήγε πίσω» και οι ζέστες ήρθαν αργά. Περαστικός μπροστά από κάδο της γειτονιάς μου με χτύπησε άσχημα η μπόχα που ανέδιδε. Όχι, δεν είχε μέσα σκουπίδια, τα είχαν μαζέψει πρωί-πρωί. Ωστόσο, τα λογής-λογής υγρά παό φαγητά, καρπούζια και λοιπά φρούτα είχαν γεμίσει τον πάτο του κάδου, είχαν αποσυντεθεί και γενικώς η όλη μυρωδιά ήταν ανυπόφορη.

Φταίμε όλοι εμείς, οι Σερραίοι πολίτες, που δεν χρησιμοποιούμε τις σωστές σακούλες αλλά σακούλες των πολυκαταστημάτων. Φταίμε όλοι εμείς, οι πολίτες, που ρίχνουμε τα σκουπίδια μας προκειμένου να τα ξεφορτωθούμε, ώρες ακατάλληλες και μένουν μέσα στους κάδους πολλές ώρες.

Φταίει, όμως, και η Δημοτική Αρχή που δεν φροντίζει, τώρα το καλοκαίρι με τις υψηλές θερμοκρασίες να πλένει συχνότερα τους κάδους.  Είναι ανεπίτρεπτο να μην μπορούν οι πολίτες αυτής της πόλης τις απογευματινές ώρες να βγουν στα μπαλκόνια τους για λίγη δροσιά, αφού η έντονη δυσοσμία και κάκιστη μυρωδιά τούς κλείνει ξανά μέσα.

Εστίες μόλυνσης οι κάδοι «καλοκαιριάτικα» στις Σέρρες, κάνουν τους πολίτες να ασφυκτιούν. Λίγο νερό να ξεπλύνει την μπόχα, Αντιδήμαρχε , ζητάμε ! Λίγο νερό στους κάδους …

Κείμενο : Ιορδάνης Ξανθόπουλος (Φιλόλογος – Δημοσ/φος)

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top