ΚΚΕ Σερρών : Σήμερα Κυριακή 2/9 η κηδεία του Άγγελου Μέρκου

aggelou-merko-02y.jpg

Τη βαθιά θλίψη της για την απώλεια του συντρόφου Άγγελου Μέρκου εκφράζει η Τομεακή Οργάνωση Σερρών του ΚΚΕ

Ο σύντροφος Άγγελος γεννήθηκε στη Νιγρίτα Σερρών στη 1 Ιούνη 1925. Παιδί λαϊκής οικογένειας, που όλα της τα παιδιά τα έδωσε στον αγώνα μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ, του ΕΑΜ – ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ. Από μικρή ηλικία ακολούθησε τα χνάρια και των τριών αδερφών του, που έδωσαν τη ζωή τους στην ένοπλη πάλη. Εντάχτηκε στις γραμμές της ΕΠΟΝ στην περιοχή της Νιγρίτας στην υποδειγματική ομάδα και έπειτα στον ΕΛΑΣ και το ΔΣΕ. Έδωσε δεκάδες μάχες από κάθε μετερίζι, μεταξύ άλλων στις μάχες του Κιλκίς και του Τάσουλουκ (στη Νιγρίτα). Με την έναρξη του εμφυλίου εντάχτηκε στις γραμμές του ΔΣΕ, όπου ως το τέλος της 3χρονης εποποιίας ανέλαβε διάφορες αποστολές. Το 1951 πέρασε στην πολιτική προσφυγιά και έδρασε ως σύνδεσμος στην παράνομη οργάνωση του ΚΚΕ.

Ο σύντροφος Άγγελος δεν έκανε ποτέ πίσω σε όλες τις σοβαρές καμπές της ταξικής πάλης. Έδωσε και αυτός μάχη για να κρατηθεί όρθιο το ΚΚΕ τις περιόδους που ο οπορτουνισμός ήθελε να το διαλύσει.

Για τη δράση του στον αντιφασιστικό αγώνα τιμήθηκε 2 φορές με το μετάλλιο του Κόκκινου Στρατού και πρόσφατα τον τίμησε και η ΤΟ Σερρών σε εκδήλωση αφιερωμένη στα 100 χρόνια του Κόμματος.

Η ΤΕ Σερρών εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του, καθώς και στα παιδιά του Ελισάβετ και Κρυστάλλη.

Η κηδεία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 Σεπτέμβρη στον Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου, στη Νιγρίτα, στις 12 το μεσημέρι.

 Πηγή: 902.gr

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top