Δήμος Βισαλτίας : Γερακίνεια 2018

Gerakineia-πηγαδι2011-12.jpg

Με την αναπαράσταση της πτώσης της Γερακίνας ξεκινούν  τα «Γερακίνεια 2018» που θα ολοκληρωθούν το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου…

Όπως είπε μιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών ο κ. Νίκος Καδής, την Τρίτη στις  8.30 θα πραγματοποιηθεί η αναπαράσταση της πτώσης της Γερακίνας στην τοποθεσία Τσακαλάδες όπου υπάρχει και το πηγάδι που έπεσε η Γερακίνα. Θα ακολουθήσουν παραδοσιακοί χοροί από το χορευτικό τμήμα του Δήμου Βισαλτίας και του Συλλόγου Γυναικών Νιγρίτας.

 

Την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου στην κεντρική πλατεία της Νιγρίτας, στις 8.30 το βράδυ,  σύλλογοι της περιοχής θα χορέψουν μοντέρνους χορούς και ZUMBA και θα ακολουθήσουν η χορωδία του δήμου Νιγρίτας , με τον χοροδιδάσκαλο Αστέριο Γούναρη και συναυλία παραδοσιακής μουσικής από το μουσικό σχήμα « Επιμένουμε παραδοσιακά», υπο την επίβλεψη του πρώην δημάρχου Νιγρίτας Δημήτρη Δάπη,  με τους  Γούναρης Αστέριος, Καταρτζής Μίμης, Χαράλαμπος Καράπαλης, Κουντουράς Νάσος, Κουντουράς Άρης, Κωνσταντίνος Τσαλαπάτης και ο Ρόκας Παναγιώτης. Τη συναυλία μουσικά πλαισιώνουν οι Ζαρίμπας Παναγιώτης (ούτι), Κούκος Σπύρος (βιολί), Ζάρκος Νίκος (κλαρίνο), ο Φουρλάκης Αναστάσιος με λαούτο και  τουμπελέκι ο Βασίλης Μάγειρας.

Την Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου στις 8.30 το βράδυ στην κεντρική πλατεία θα παρουσιαστούν παραδοσιακοί χοροί από τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου Πολιτστικών Δραστηριοτήτων «Η Νιγρίτα» και του   Δήμου Βασιλείας. Θα ακολουθήσει η χορωδία του ΚΑΠΗ Νιγρίτας υπό την διεύθυνση του Δημήτρη Τζένου και λαϊκό  πρόγραμμα με την Μάρθα Μπουσδανάκη.

Την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η 4η Πανσερραική Συνάντηση Μακεδόνων με την συμμετοχή 40 χορευτικών, στην κεντρική πλατεία της Νιγρίτας στις 8.30 το βράδυ.

Οι εκδηλώσεις των «Γερακινείων 2018» ολοκληρώνονται το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου με λαμπαδηδρομία και άφιξη της φλόγας της αγάπης στο πλαίσιο της 16ης Πανελλήνιας λαμπαδηδρομίας αιμοδοτών , στις 9 το βράδυ στην κεντρική πλατεία της Νιγρίτας και θα ακολουθήσει βράβευση αθλητών του Δήμου Βισαλτίας. Στις 10 το βράδυ θα ξεκινήσει συναυλία με τον Κώστα Μακεδόνα, θα τον συνοδεύσει η Περσεφόνη Μήλια. Την παρουσίαση των Γερακινείων θα κάνει η δημοσιογράφος και πρόεδρος του Συλλόγου Τερπνής Βούλα Αγκάθα.

Συντάκτης: Λεωνίδας Κασάπης

Πηγή: ert.gr

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top