ΝΟΔΕ Σερρών : Δε θέλουν αυξήσεις στους μισθούς – Τα «χώνουν» στην Αχτσιόγλου

ergani-theseis-ergasias-630x384.jpg
Συντονισμένα πυρά κατά της υπουργού Εργασίας με αφορμή την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων με την υπογραφή των πρώτων τεσσάρων κλαδικών την περασμένη εβδομάδα αλλά και την ..

επικείμενη εξαγγελία του Αλέξη Τσίπρα για αύξηση του κατώτατου μισθού εξαπολύουν τόσο ο επικεφαλής του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων, Θ. Φέσσας όσο και ο ακραιφνής νεοφιλελεύθερος και «μητσοτακικός» Στέφανος Μάνος.

Αμφότεροι κινούνται στη γραμμή της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος είχε καταψηφίσει την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, οι οποίες έχουν ήδη πλέον αποφέρει τις πρώτες αυξήσεις σε μισθούς, ενώ είχε εναντιωθεί και στην αύξηση του κατώτατου μισθού παραπέμποντας τις όποιες σχετικές πρωτοβουλίες σε μελλοντικό χρόνο υπό την προϋπόθεση της ευκταίας ραγδαίας ανάπτυξης.
Ο κ. Φέσσας μέσω του ΣΕΒ απειλεί με απολύσεις εάν η αύξηση του κατώτατου μισθού που θα εξαγγείλει ο Πρωθυπουργός κινηθεί πάνω από το 1%.
Την ίδια ώρα ο Στέφανος Μάνος με μια οργισμένη και ειρωνική ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Facebook κατηγορεί την υπουργό Εργασίας ότι επεκτείνοντας τις συλλογικές συμβάσεις στα ναυτιλιακά και τουριστικά γραφεία, γεγονός που σημαίνει αυξήσεις μισθών όπως υποστηρίζει έως και 60%, το μόνο που θα καταφέρει είναι να γίνουν απολύσεις η οι επιχειρήσεις να κλείσουν, αφού δεν θα αντέξουν τέτοιο μισθολογικό κόστος.
«Θερμά συγχαρητήρια στην αποφασιστική Υπουργό κ. Έφη Αχτσιόγλου που με μια απλή κίνηση διόρθωσε όσα προβλήματα είχε επισωρεύσει η κρίση στους εργαζόμενους.
»Κήρυξε υποχρεωτικές τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας του προσωπικού στα τουριστικά και ναυτιλιακά γραφεία από το 2017 και στις τράπεζες για τα έτη 2016-2018.
»Το αποτέλεσμα αυξήσεις από 15 έως 60% σε ήδη καλούς μισθούς.
»Συγχαρητήρια κ. Αχτσιόγλου. Πόσες ψήφους ελπίζει να κερδίσει;
»Σε δεύτερη φάση θα ακολουθήσουν απολύσεις, επειδή με τέτοιους μισθούς οι επιχειρήσεις από οριακά κερδοφόρες γίνονται ζημιογόνες. (Εκτός αν παρέμβει η κ. Αχτσιόγλου και απαγορεύσει τις απολύσεις).
»Σε τελική φάση οι επιχειρήσεις θα κλείσουν, νέα κόκκινα δάνεια και θα πληγεί και ο τουρισμός.
»Συγχαρητήρια κ. Αχτσιόγλου. Συγχαρητήρια κ. Τσακαλώτο που σφυρίζετε αδιάφορος» αναφέρει ο «μητσοτακικός» πρώην υπουργός Οικονομικών.
http://fonaklas.blogspot.com

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top