Τί θα απογίνει ο λαοπρόβλητος;

ti-tha-apoginei-o-laoproblitos-.jpg

Πραγματικά ζητούμε συγνώμη που σας ταλαιπωρούμε με επαναλαμβανόμενα άρθρα για το πότε θα αποφασίσει ο


λαοπρόβλητος να μας απαλλάξει από την παρουσία του.

Γνωρίζουμε ότι είναι επώδυνο, όμως δεν υπάρχει άλλη επιλογή και θα πρέπει να υπομείνουμε το μαρτύριο, εμείς με το γράψιμο, εσείς με την ανάγνωση και τον σχολιασμό, μέχρι να επέλθει η λύτρωση.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή μπας και βγάλουμε άκρη για το τι επικρατεί στο μυαλό του λαοπλάνου, καθώς και ποια είναι τα περιθώρια ελιγμών μπροστά στο χάος που δημιούργησε.

Μετά από τις πέτσινες εξαγγελίες στη ΔΕΘ υψώθηκε ένας μεγαλοπρεπής τοίχος από τα κοράκια των Βρυξελλών ξεκαθαρίζοντάς του ότι οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται, άρα θα πρέπει να ξεχάσει τη μη μείωση των συντάξεων.

Έντρομος έβαλε τα παπαγαλάκια του, για μια ακόμη φορά, να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα λέγοντας ότι τελικά υπάρχει αχτίδα φωτός και οι δανειστές θα του χαριστούν για τις συντάξεις.

Το άδειασμα ωστόσο ήταν άμεσο και δεν ήρθε μόνο από την Ευρώπη, αλλά… άκουσον άκουσον και από το ίδιο το υπουργείο των Οικονομικών.

Από τότε η εικοτολογία για τις συντάξεις δίνει και παίρνει με τις τελικές αποφάσεις να αναμένονται τον Δεκέμβριο.

Όλα όμως θα εξαρτηθούν από έναν άλλο παράγοντα. Το Σκοπιανό.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει το ενδεχόμενο οι δανειστές στο τέλος να επιτρέψουν στον Τσίπρα να μην κόψει τις συντάξεις υπό μία προϋπόθεση. Να κυρώσει από την βουλή τη συμφωνία – έκτρωμα για την οποία καίγονται.

Για να γίνει όμως αυτό, θα πρέπει πρώτα να κερδίσει ο Ζάεφ το δημοψήφισμα (με συμμετοχή πάνω από 50% για να είναι έγκυρο) και μετά να περάσει την συμφωνία από τη δική του Βουλή, αυτή τη φορά με αυξημένη πλειοψηφία.

Αν τα καταφέρει λοιπόν, όλα καλώς. Εάν όμως αποτύχει, όλα είναι στον αέρα. Κι αν κρίνουμε από το γεγονός ότι επιστρατεύτηκε από τους αποικιοκράτες – δανειστές μέχρι κι ο Μπους ο νεότερος για να προπαγανδίσει υπέρ του δημοψηφίσματος, ο Ζάεφ είναι ιδιαίτερα στριμωγμένος.

Συνεπώς τρία είναι τα σενάρια για το μέλλον του λαοπρόβλητου.

Εάν πάνε όλα… κατ’ ευχήν και βγει νικητής ο Ζάεφ τότε παίρνει ανάσα κι ο Αλέξης. Γλυτώνει από τη μήνη των συνταξιούχων, μοιράζει την ελεημοσύνη που έταξε στους εκμαυλισμένους νεοπασόκους και προσπαθεί να διαχειριστεί την οργή των υπολοίπων για το ξεπούλημα της Μακεδονίας με ή χωρίς την παρουσία του Καμμένου. Ακούγεται έντονα ότι ήδη ο Αλέξης έχει καλύψει τα κενά που θα προκύψουν στην ψηφοφορία. Στην περίπτωση αυτή ενδέχεται να μην στήσει τριπλές κάλπες τον Μάιο, αλλά να επιλέξει τις δύο ως «βαρόμετρο μαυρίσματος». Δηλαδή να διαχειριστεί την ήττα που θα προκύψει προσπαθώντας να την ανατρέψει μέχρι το τέλος της τετραετίας.

Εάν όμως δεν περάσει το δημοψήφισμα και η συμφωνία από τα Σκόπια τότε τα περιθώρια στενεύουν.

Οι δανειστές πιθανότατα θα του τραβήξουν το χαλί αναγκάζοντάς τον να κόψει τις συντάξεις.

Αν το κάνει είναι τελειωμένος καθώς θα καεί το αφήγημα της εξόδου από τα μνημόνια.

Άρα ή θα σηκώσει παντιέρα κατά των δανειστών, νομοθετώντας μονομερώς τη μη περικοπή των συντάξεων και θα πάει σε πρόωρες εκλογές το 18΄οπως γράφαμε σε άλλο κομμάτι ή θα το τραβήξει μέχρι τον Μάιο ευελπιστώντας ότι θα μετριάσει την ήττα του με την σύγχυση που θα προκαλέσουν στους πολίτες οι τρεις κάλπες. Πιο κάτω δεν πάει.

Σε κάθε περίπτωση όποιο σενάριο κι αν επικρατήσει η ήττα του Τσίπρα είναι δεδομένη. Αυτό που παίζει ρόλο όμως είναι το εύρος της ήττας. Διότι εάν τελικά καταφέρει να επιλέξει την κουρτίνα ένα υπάρχει ο κίνδυνος να κλείσει η ψαλίδα με την ΝΔ και πολύ φοβούμαστε ότι μπορεί να επιβεβαιωθούν δημοσκοπήσεις όπως η σημερινή που ρίχνει τη διαφορά των δύο κομμάτων στις πέντε μονάδες. Και τότε δεν πρόκειται ποτέ να απαλλαγούμε από τον λαοπρόβλητο και την παρέα του.

Ας ελπίσουμε (που καταντήσαμε) ότι στο τέλος θα επικρατήσει ο πατριωτισμός των Σκοπιανών και θα σωθεί η Ελλάδα. Γιατί αν περιμένουμε να σωθεί μετά από την αριστερή στροφή της Πειραιώς… ζήτω που καήκαμε!

 http://www.antinews.gr

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top