ΠΑΜΕ ΣΕΡΡΩΝ : Κάλεσμα για απεργία στις 8 Νοεμβρίου

pame_serres_sil2.jpg

 

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να βαφτίσει για ακόμα μια φορά “το κρέας ψάρι”. Εφευρίσκει καινούργιους τίτλους για τα παραμύθια που πλασάρει στο λαό όπως “επιστροφή στην κανονικότητα” ή το “τέλος των μνημονίων”.

Προσπαθεί να κρύψει ότι συνεχίζοντας την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, έχει συμφωνήσει σε ματωμένα πλεονάσματα μέχρι το 2060. Ότι η “ανάπτυξη” που ευαγγελίζονται πατάει στα αποκαΐδια των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων, στο πετσόκομμα των μισθών, των συντάξεων, των κοινωνικών παροχών, στα χαράτσια και τη φοροληστεία.

Και εδώ στο Νομό μας, έχουμε νιώσει βαθιά στο πετσί μας τι πραγματικά σημαίνει “ανάπτυξη” και “κανονικότητα” για την κυβέρνηση και αυτούς που υπηρετεί.

 • Κανονικότητα είναι η ανεργία στη Σέρρες, με ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστό στο σύνολο της Χώρας που ξεπερνά το 30% ιδιαίτερα στους νέους.
 • Κανονικότητα είναι στον Επισιτισμό να κυριαρχεί η αδήλωτη μαύρη και ανασφάλιστη εργασία, τα 12ωρα – 14ωρα με μισθούς πείνας.
 • Κανονικότητα στο Εμπόριο με την κατάργηση της κλαδικής σύμβασης είναι η επικράτηση ατομικών συμβάσεων, δίμηνες και τετράμηνες, 4ωρα με απλήρωτες υπερωρίες, με κατάργηση της Κυριακής –αργίας.
 • Κανονικότητα στην Ανακύκλωση είναι να δουλεύουν απλήρωτοι και με τον φόβο της απόλυσης και του εργατικού ατυχήματος.
 • Κανονικότητα στις Βιομηχανίες είναι η εκ περιτροπής εργασία, η εντατικοποίηση, η απλήρωτες υπερωρίες, τα ψίχουλα που τάζουν ότι θα δώσουν τώρα με την ανάπτυξη.
 • Κανονικότητα είναι για την κυβέρνηση η πλήρης απαξίωση του δημόσιου χαρακτήρα της Εκπαίδευσης, της Υγείας και της Πρόνοιας, με εκατοντάδες παιδιά εργατών εκτός παιδικών σταθμώνκ.ά.
 • Κανονικότητα για την κυβέρνηση είναι οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, το ξεσπίτωμα δηλαδή του λαού για τα κέρδη των τραπεζών, τα εκατοντάδες κομμένα ρεύματα σε νοικοκυριά εν έτη 2018.

Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί έχει οδηγήσει την εργατική τάξη και το λαό στα όρια της εξαθλίωσης, ενώ ταυτόχρονα απουσιάζουν πλήρως τα έργα υποδομών, με αποτέλεσμα όταν βρέχει να πνιγόμαστε και όταν κάνει ζέστη να καιγόμαστε.

Η πολιτική που εφαρμόζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ απροκάλυπτα οδηγεί το λαό μας σε περιπέτειες για τα κέρδη μιας χούφτας εγχώριων επιχειρηματικών ομίλων.

Από τη μια διαμορφώνει χαμοζωή για την εργατική τάξη και το λαό και από την άλλη βάζει τη χώρα μας πιο βαθιά στο παιχνίδι του ελέγχου των πηγών Ενέργειας και των δρόμων μεταφοράς της. Φέρνει πιο κοντά το ΝΑΤΟ απέναντι στη Ρωσία, διαλέγει στρατόπεδο κάνοντας τη χώρα μας στόχο. Μας εμπλέκει πιο βαθιά στην αντιπαράθεση των μεγάλων ιμπεριαλιστικών πόλων οι οποίοι δεν διστάζουν να λύσουν τις διαφορές τους με πόλεμο, καταστροφές, σκοτωμούς και ξεριζωμούς.

 

Μπροστά οι δικές μας ανάγκες και όχι τα κέρδη των λίγων.

Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τη μάχη σε κάθε τόπο δουλειάς, σε όλους τους κλάδους, σε κάθε γειτονιά. Δεν συμβιβαζόμαστε με τη μίζερη ζωή, δεν έχουμε τίποτα άλλο να περιμένουμε. Δίνουμε τη μάχη με επίκεντρο τις σύγχρονες ανάγκες μας, κόντρα σε κυβέρνηση, κεφάλαιο, ΝΑΤΟ, ΕΕ.

Δυναμώνουμε τον αγώνα για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, τη συσπείρωση ενάντια στους πλειστηριασμούς, τη μάχη για πλήρη και σταθερή εργασία απέναντι στις μεσαιωνικές συνθήκες εργασίας που επικρατούν, για τη νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας, για την ανάκτηση των απωλειών σε συντάξεις – κοινωνικές παροχές.

Δυναμώνουμε τα σωματεία, την οργάνωση στους τόπους δουλειάς. Δυναμώνουμε τις απαιτήσεις και τις διεκδικήσεις μας απέναντι στην εργοδοσία. Αλλάζουμε τους συσχετισμούς στα σωματεία για να αποτελέσουν χρήσιμα εργαλεία στην πάλη μας και όχι γρανάζια της εργοδοσίας.

Φτάνει πια με τα ψέματα και τις απάτες τους. Έχουμε πλέον την πείρα και είναι πολυετής, δεν μπορούν να μας κοροϊδέψουν.

Τέρμα πια στα ψέματα κυβέρνησης, ΕΕ και των κομμάτων της πλουτοκρατίας.

Το ΠΑΜΕ απευθύνει κάλεσμα προς όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και του Νομού Σερρών, προς την διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Σερρών, προς το Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ και προς όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία

Να πάρουν με μαζικές, συλλογικές διαδικασίες αποφάσεις και να προκηρύξουν Απεργία στις 8 του Νοέμβρη, απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης και της εργοδοσίας.

Να μπουν στη μάχη όλα τα διοικητικά συμβούλια, για να οργανώσουν την προετοιμασία της απεργίας και να πάρουν αγωνιστικές πρωτοβουλίες σε κάθε κλάδο, περιοχή και χώρο δουλειάς.

Ήρθε η ώρα να βγουν οι εργαζόμενοι στο προσκήνιο. Να δώσουμε με ενότητα ενιαίο και συντονισμένο αγώνα. Να μην δεχτούμε καμιά αναμονή και ανοχή. Να απαντήσουμε στα ψέματα και τις αυταπάτες που σπέρνουν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και η ΝΔ. Κανείς δεν θα μας λύσει τα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει οι αντεργατικές πολιτικές των κυβερνήσεων τους από την έναρξη της κρίσης, αν δεν οργανωθεί μαζικός, αποφασιστικός αγώνας με το σύνθημα

«ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ – ΟΧΙ τα κέρδη των λίγων».

Μόνο η δύναμη της συλλογικής πάλης, του ταξικού αγώνα δίνει ελπίδα, αποφασιστικότητα και προοπτική για ένα καλύτερο μέλλον.

Αποφάσεις για τις 8 Νοέμβρη έχουν ήδη πάρει η Ομοσπονδία Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων, η Ομοσπονδία Κλωστοϋφαντουργίας – Ιματισμού – Δέρματος, η Ομοσπονδία Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, η Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Φάρμακο, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών, η Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Υπουργείου Γεωργίας (ΠΟΣΕΥΓ), η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας (ΟΣΥΑΠΕ) καθώς και τα Εργατικά Κέντρα Λάρισας, Άρτας, Λαμίας, Λευκάδας, Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου, Θεσπρωτίας, Λαυρίου, Πειραιά, Σάμου, Αγρινίου.

Διεκδικούμε:

 • Κατάργηση του νόμου Αχτσιόγλου-Βρούτση που καταργεί τις συλλογικές διαπραγματεύσεις.
 • Επαναφορά των ΣΣΕ και του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ για όλους.
 • Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές.
 • Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.
 • Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας.
 • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας.
 • Μέτρα αντισεισμικής, αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής προστασίας.
 • Καμιά εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους».

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top