ΤΕΙ Σερρών : Και άλλος καθηγητής, συνεργάτης του πρώτου κατηγορουμένου, εκβίαζε σπουδαστές

f1-a_20.jpg

Ρεπορτάζ
Φανή Χαρίση

Και δεύτερος καθηγητής στο ΤΕΙ Σερρών είχε την ίδια


ακριβώς δράση με τον 59χρονο καθηγητή, που συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα επ’ αυτοφώρω για τα «φακελάκια» που απαιτούσε από τους φοιτητές του, προκειμένου να τους περνά τα μαθήματα!
Ο δεύτερος καθηγητής είναι, εξάλλου, στενός συνεργάτης του 59χρονου, και μάλιστα έχουν γράψει μαζί και αρκετά συγγράμματα αναφορικά με το επιστημονικό πεδίο τους.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «δημοκρατίας», οι διωκτικές Αρχές εντόπισαν τον δεύτερο καθηγητή αμέσως μόλις «έδεσαν» τη δράση του 59χρονου και είναι θέμα ημερών ο σχηματισμός δικογραφίας και για αυτόν.

Οπως είναι σε θέση να γνωρίζει η «δημοκρατία», ο δεύτερος καθηγητής ήταν πιο προσεκτικός σε σχέση με τον αριθμό των φοιτητών που «έκοβε», ενώ ο 59χρονος δεν είχε κανέναν φραγμό, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να ζητά και σεξουαλικά ανταλλάγματα από τις φοιτήτριές του.

Αμφότεροι χρησιμοποιούσαν σαν «όχημα» ένα φροντιστήριο στις Σέρρες, ιδιοκτησίας ενός ανδρόγυνου (το οποίο έχει συλληφθεί μαζί με τον 59χρονο), και, με τη μέθοδο της χαμηλής βαθμολογίας, ωθούσαν τους φοιτητές στο φροντιστήριο, προκειμένου να πληρώσουν 250 ευρώ και στη συνέχεια να τους βάλουν καλό βαθμό για να περάσουν το μάθημα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι υπάρχουν αρκετές μαρτυρίες φοιτητών, σύμφωνα με τις οποίες, γνωρίζοντας πλέον τι συνέβαινε και αφού πλήρωναν για να περάσουν το μάθημα, έγραφαν μόνο τις εκφωνήσεις των θεμάτων, χωρίς τις απαντήσεις, και έπαιρναν υψηλή βαθμολογία, όπως 7 και 8!
Ο δεύτερος καθηγητής, που είναι νεότερος από τον πρώτο, είχε πιο «συμμαζεμένη» δράση και, αν ο πρώτος έστελνε στο φροντιστήριο το 80% των φοιτητών του, αυτός έστελνε το 20%.

Οι διωκτικές Αρχές βρήκαν στο φροντιστήριο 10 μπλοκάκια, όπου κόβονταν οι αποδείξεις των χρημάτων που έδιναν οι φοιτητές. Με έναν πρόχειρο υπολογισμό, κάθε μπλοκάκι έχει 50 φύλλα. Κατά συνέπεια, οι Αρχές βρήκαν ήδη 125.000 ευρώ που αφαίμαξαν από κάποιους φοιτητές.

Ο πρώτος καθηγητής που συνελήφθη τις προηγούμενες ημέρες είχε εφαρμόσει και άλλες δύο μεθόδους σε αρκετούς φοιτητές για να περάσουν τα μαθήματά του: Είτε τους έβαζε να κάνουν πρακτική στο λογιστικό γραφείο του, κρατώντας μάλιστα τα περίπου 500 ευρώ που δίνει το κράτος για να πληρωθούν οι τελειόφοιτοι, είτε, αν ήταν κοπέλες, ζητούσε «ροζ» ανταλλάγματα, όπως αγκαλιές, φιλιά κ.λπ.

Πιάστηκαν από τα κινητά τους

Οι διωκτικές Αρχές έφτασαν στη δράση των δύο καθηγητών του ΤΕΙ Σερρών και του ζευγαριού του φροντιστηρίου χάρη στην επιμονή της εισαγγελέως Σερρών, που διαπίστωσε ότι, παρά τις δύο προκαταρκτικές οι οποίες είχαν ζητηθεί το 2014 και το 2016 με αφορμή ανώνυμες καταγγελίες για τη δράση του 59χρονου καθηγητή, όλες κατέληγαν στο αρχείο, καθώς κανείς δεν ήθελε να μιλήσει επώνυμα. Αυτή τη φορά, τον Μάιο του 2018, η εισαγγελέας Σερρών, ύστερα από νέες ανώνυμες καταγγελίες για τη δράση του 59χρονου και αφού η τοπική κοινωνία των Σερρών βοά για τις μεθόδους του, ζήτησε και πάλι προκαταρκτική, απευθυνόμενη στην Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος.

Οι «αδιάφθοροι» έπιασαν αμέσως δουλειά, ωστόσο έπεσαν πάλι στο τείχος της μη επώνυμης μαρτυρίας.

Η προκαταρκτική κινδύνευε για τρίτη φορά να μπει στο αρχείο και ο 59χρονος καθηγητής να γλιτώσει, όπως συνέβη και στο παρελθόν, καθώς η δράση του είναι γνωστή στην κοινωνία των Σερρών (και όχι μόνο) εδώ και χρόνια.

Ωστόσο, οι αστυνομικοί, βλέποντας ότι φτάνουν σε αδιέξοδο, πρότειναν στην εισαγγελέα να δώσει εντολή άρσης του τηλεφωνικού απορρήτου για τον 59χρονο καθηγητή και τους ιδιοκτήτες του φροντιστηρίου.
Από εκεί και πέρα, οι «αδιάφθοροι» «έδεσαν» την υπόθεση, ενώ εντόπισαν και τη δράση του δεύτερου καθηγητή. Μετέβησαν μάλιστα στο ΤΕΙ Σερρών, από όπου πήραν 2.000 γραπτά, διαπιστώνοντας ιδίοις όμμασι την απάτη των καθηγητών.

 https://www.dimokratianews.gr

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top