Σέρρες : Εν μέσω καταγγελιών οι εκλογές των δασκάλων

-67.jpg

Στις κάλπες προσέρχονται την Τρίτη 23 Οκτωβρίου οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας Ν Σερρών .όμως το θερμόμετρο ανεβαίνει αφού οι καταγγελίες δίνουν και παίρνουν . 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ Κ ΤΑΣΟΥ ΛΑΣΠΑ ΑΙΡΕΤΟΥ ΣΤΟ ΥΠΗΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

 

Στις Σέρρες πραγματικά όλα μπορούν να γίνουν τελικά….

Δύο μέρες μετά το Σκούταρι.. και την αποχή των μαθητών από την φοίτηση τους στο σχολείο….. λόγω της αντίδρασης των γονιών τους… είδαμε κι άλλη δημοκρατική εκδήλωση. Αυτή τη φορά από το την πλειοψηφία των μελών του ΔΣ του Συλλόγου μας, προεξάρχοντος του Προέδρου μας κ. Πασχάλη Στεφάνου  και της ΔΑΚΕ μαζί με την ανοχή των παρατάξεων ΑΚΕ, ΑΣΕ σε έκτακτη -και παράνομη για μένα- συνεδρίαση την Κυριακή 21/10/18 με θέμα την ψηφοφορία στο ΔΣ επί της ένστασης, διαδικασία η οποία δεν προβλέπεται από κανένα άρθρο του καταστατικού το οποίο ορίζει απλά ότι κατατίθενται υποψηφιότητες τουλάχιστον τρείς μέρες πριν τις εκλογές. Αντί ο Πρόεδρος να καλέσει το ΔΣ και να ανακοινώσει τι έγινε στην ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΠΡΟΕΔΡΩΝ στην ΑΘΗΝΑ το Σάββατο, αυτός κύριο μέλημα του είχε την συνδικαλιστική εξόντωση της ΑΕΕΚΕ και του Τάσου Λασπά.

Αιδώς Αργειοί…..

Ιστορικό. Η παράταξη της ΔΑΚΕ κατέθεσε ένσταση για την υποψηφιότητα του αιρετού  Τάσου Λασπά στις εκλογές της Τρίτης 23ης Οκτωβρίου για νέο Δ.Σ., με το αιτιολογικό ότι δεν δικαιούται να εκλέγει και να εκλέγεται αφού είναι αποσπασμένος Διευθυντής στο ΣΔΕ Νιγρίτας. Θέλουν να με τιμήσουν για την πολύχρονη ενασχόληση μου με τα συνδικαλιστικά δρώμενα ή επιθυμούν διακαώς την συνδικαλιστική μου εξόντωση;

Γιατί άραγε; Μέσω της παράταξης μου (ΑΕΕΚΕ) υπέβαλα – την ημέρα (17/10/18) της κατάθεσης υποψηφιοτήτων- ένσταση επί του υποψηφίου Μ.Γ. της ΔΑΚΕ με το σκεπτικό ότι ανήκει οργανικά σε άλλο νομό και δεν είναι αποσπασμένος σε σχολείο αρμοδιότητας του ΠΥΣΠΕ Σερρών, ένσταση την οποία προφανώς έλαβε  υπόψη της η ΔΑΚΕ και την αφαίρεσε τελικά από το ψηφοδέλτιο της.  ΕΙΝΑΙ ΕΥΝΟΗΤΟ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΑΦΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΗ.

Και οι άλλοι; Μάλλον τους άρεσε και το στήριξαν φραστικά ή δια της ψήφου τους – άμεσα ή έμμεσα- γιατί κάπως έτσι τους θα τους βολεύει… εκλογικά και αντί να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων ανέχτηκαν το κακόγουστο αστείο της ΔΑΚΕ και ως άλλη ΙΕΡΑ ΕΞΕΤΑΣΗ αποφάσισαν για τους δικούς τους λόγους ο καθένας. Μάλιστα μου ζητήθηκε από μέλος του ΔΣ σε τηλεφωνική επικοινωνία η κατανόηση για λόγους ηθικής και η οικειοθελής αποχώρηση. Στη συνέχεια κατέθεσα ονομαστική ένσταση για συμμετοχή συναδέλφων οι οποίοι δεν θα είχαν δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι στις εκλογές με βάση το σκεπτικό τους 

 

προκειμένου να αντιληφθούν το ολίσθημα τους. Ευνόητο είναι ότι η ένσταση αυτή έχει νόημα μόνο για αυτό το λόγο.

Αυτές σήμερα είναι οι δυνάμεις στις Σέρρες που στο συνδικάτο αγωνίζονται για την περιφρούρηση των δημοκρατικών κατακτήσεων και μπερδεύονται σε ζητήματα που  λύθηκαν από την Γαλλική Επανάσταση….

 

 

Επειδή το να προασπίζεσαι την νομιμότητα να λες την  αλήθεια είναι δύσκολο.

Επειδή το να αγωνίζεσαι για τα πραγματικά προβλήματα είναι αρκετά δύσκολο.

Επειδή το να παζαρεύεις τις υποψηφιότητες στη σημερινή συγκυρία είναι πολύ δύσκολο.

Επειδή το να λες αναλήθειες και να παρερμηνεύεις είναι εύκολο.

Επειδή στη δημοκρατία κανείς δεν φιμώνεται και είναι δημοκρατικό δικαίωμα του κάθε εκπαιδευτικού να εκφράζεται εκλογικά όπως αυτός κρίνει χωρίς την έγκριση άλλων….

Επειδή οι εποχές του εκφοβισμού και των συμβιβασμών πέρασαν ευτυχώς ανεπιστρεπτί….

 

Ας δώσουν όλες οι παρατάξεις μια απάντηση και μόνο:

Σε ποιό πρωτοβάθμιο σωματείο μπορεί να ανήκει ως φυσικό μέλος ο συνάδελφος Τάσος Λασπάς και με ποιό άρθρο του καταστατικού συνεδρίασε για αυτό το θέμα το ΔΣ;

 

ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΕΣΥ….

Επειδή το διακύβευμα των εκλογών είναι ποιες συνδικαλιστικές δυνάμεις μπορούν να σε εκπροσωπήσουν ακηδεμόνευτα, ανεξάρτητα, αγωνιστικά, χωρίς σκοπιμότητες και πάτρωνες, σεβόμενες την νομιμότητα και τα θέματα του κλάδου  σε ΚΑΛΩ να μας ΣΤΗΡΙΞΕΙΣ με την συμμετοχή σου στην Γ.Σ., με την ψήφο σου στην ΑΕΕΚΕ και να τους ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ εσύ, γιατί εσύ μόνο ξέρεις ποιοι είναι πραγματικά δίπλα σου ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ, ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΕΝΤΙΜΑ ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΒΑΡΙΔΙΑ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ.                         

 

Σε ευχαριστώ για την στήριξη

 

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top