Μάρκος Μπόλαρης : Θα περάσει από την ελληνική βουλή η συμφωνία των Πρεσπών

44390097_10156904644477806_4024276556967837696_n.jpg

Στη συμφωνία των Πρεσπών αναφέρθηκε ο υφυπουργός


Εξωτερικών Μάρκος Μπόλαρης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τους Δημήτρη Καμπουράκη και Ελένη Καλογεροπούλου.

“Στον βόρειο άξονα -Θράκη, Μακεδονία, Ήπειρος- είναι σαφές ότι το θέμα του ονόματος έρχεται από παλιά, δεν είναι κάτι που προέκυψε χθες και είναι κάτι το οποίο έχει μέσα ιστορικές μνήμες και πληγές. Οπότε, εύλογα ο κόσμος έχει μία διστακτικότητα. Υπάρχει μία συγκράτηση των πολιτών, η οποία έχει σχέση και με τον σχηματισμό μίας εικόνας για το τι ακριβώς συνέβη και τι ακριβώς είναι σε εξέλιξη” είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μπόλαρης και πρόσθεσε:

“Αυτά τα οποία γίνονται στην βόρεια γειτονική χώρα, τους καλούς μας φίλους της σλαβικής περιοχής της Μακεδονίας, είναι ενδεικτικά και αποκαλυπτικά των όσων διαδραματίζονται. Δεν είναι τόσα απλά τα πράγματα, όπως αρχικά φάνηκαν. Αυτά τα οποία λέγονται και οι παρεμβάσεις από κάθε πλευρά είναι πολύ σημαντικά διότι δίνουν τη δυνατότητα στον πολίτη να καταλάβει ότι οι διαστάσεις που έχει η υπόθεση στα Σκόπια, στα Βαλκάνια είναι ευρύτερη. Δεν είναι απλά τοπικές συζητήσεις και διενέξεις”.

Ερωτηθείς εάν θα περάσει από την ελληνική Βουλή η συμφωνία των Πρεσπών, ο υφυπουργός Εξωτερικών απάντησε: “Βλέποντας και τις κοινοβουλευτικές ομάδες, όχι μόνο του ΣΥΡΙΖΑ, και τις συνθήκες που διαμορφώνονται θεωρώ ότι θα περάσει χωρίς να δημιουργήσει πρόβλημα. Δεν έχουμε αφήσει εμείς τον Πάνο Καμμένο χωρίς βουλευτές, διαμορφώνονται πολιτικές συνθήκες οι οποίες έχουν τη δική τους δυναμική. Δεν υπάρχει κάποια στρατηγική για να πάρει κανείς βουλευτές από ένα κόμμα”.

 Πηγή: enikos.gr

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top