Σέρρες : Στους 900 έφτασαν οι πρόσφυγες -Πορεία διαμαρτυρίας για τις συνθήκες διαβίωσης

Πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης των Σερρών και συγκέντρωση έξω από το κτίριο της Αντιπεριφέρειας, πραγματοποίησαν πρόσφυγες που διαμένουν στην Ανοιχτή Δομή Προσωρινής Φιλοξενίας Προσφύγων Σερρών.

Όπως μεταδίδουν τοπικά Μέσα, οι πρόσφυγες θέλησαν να διαμαρτυρηθούν για τις συνθήκες της διαμονής τους με με αφορμή τα προβλήματα που προκάλεσε  η άφιξη τoυ μεγάλου αριθμού νέων προσφύγων που εισήλθε στη Δομή.

Οι σχεδόν 100 οικίσκοι του καταυλισμού που στήθηκαν για να στεγάσουν τους αρχικά  περίπου 570 πρόσφυγες ,δεν μπορούν πλέον να δώσουν λύση στο στεγαστικό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί.Σύμφωνα με τους πρόσφυγες, μόνο τις τελευταίες μέρες εισήλθαν  30 νέες οικογένειες (όλες τους Γεζίντι στην καταγωγή, προερχόμενες από το Ιρακ).Ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Γιάννης Μωυσιάδης, είχε συνάντηση με επιτροπή εκπροσώπων των προσφύγων, προκειμένου να ενημερωθεί για τα αιτήματά τους και την πλήρη εικόνα της κατάστασης. Σύμφωνα με τον κ.Μωυσιάδη ως πιο άμεση πιθανή λύση διαφαίνεται η ενοικίαση δωματίων σε ξενοδοχεία που έχουν αδιάθετα δωμάτια, ύστερα από σχετική απόφαση του αρμόδιου Υπουργείου,ενώ αύριο αναμένεται να επικοινωνήσει με τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top