Δεν είμαι εγώ ο Ρασπούτιν!

papaggelopoulos.jpg

Εντυπωσιακή είναι η παρουσία του Ποταμιού το τελευταίο διάστημα. Τόσο ο Σταύρος Θεοδωράκης, όσο και οι βουλευτές τυ δεν αφήνουν τίποτε να πέσει κάτω. Ετσι ήταν η σειρά του Γιώργου Αμυρά να ρωτήσει ευθέως τον Παπαγγελόπουλο εάν είναι αυτός ο Ρασπούτιν και ο Νταβατζής που καταγγέλει η πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Ράικου.

«Ξέρετε κ. Παπαγγελόπουλε ποιος ήταν ο πολιτικός νταβατζής που της έκανε bullying;», αναρωτήθηκε ο κ. Αμυράς, ζητώντας σαφείς εξηγήσεις.

«Ο ελληνικός λαός ψηφίζει τους βουλευτές για να νομοθετούν και όχι να σχολιάζουν την επικαιρότητα», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλος στην Βουλή αποφεύγοντας να μπει στην ουσία όσων έχει καταγγείλει η πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Ράικου περί «Ρασπούτιν» και «νταβατζή» και ωμές επεμβάσεις στο έργο της.

Ωστόσο ο κ. Παπαγγελόπουλος προκλήθηκε ευθέως από τον βουλευτή του Ποταμιού ο οποίος τον ρώτησε «ποιος ήταν ο πολιτικός νταβατζής που πίεζε την ίδια για να “τρέχει” ή να αρχειοθετεί άλλες υποθέσεις, ενώ δεν συνέτρεχαν οι λόγοι σύμφωνα με τις δικές της διαρροές».

«Ξέρετε κ. Παπαγγελόπουλε ποιος ήταν ο πολιτικός νταβατζής που της έκανε μπούλινγκ;», τον ρώτησε χαρακτηριστικά. Ενώ και ο βουλευτής της ΔΗΣΥ Θ. Παπαθεοδώρου έθεσε το θέμα: «Ποιος είναι αυτός ο πολιτικός παράγοντας, ποιου τα συμφέροντα υπηρετεί και σε ποιόν λογοδοτεί;

Οι απαντήσεις μάλλον έρχονται γρήγορα, αλλά αν οι καταγγελίες ευσταθούν τότε, όπως καταλαβαίνουμε όλοι, το επόμενο στάδιο είναι παραιτήσεις, δικαστική έρευνα και, στο βάθος, Ειδικό Δικαστήριο. Εμείς πιστεύουμε ότι αυτή η υπόθεση αποτελεί την απαρχή ενός τεράστιου σκανδάλου που θα συμπαρασύρει την κυβέρνηση ή ότι έχει μείνει από αυτή», είπε χαρακτηριστικά ο Αμυράς.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος αναφέρθηκε με δηκτικό τρόπο στις διαρροές της Ελένης Ράικου: «Άλλο πάλι και τούτο, πρώτη φορά ακούω ότι οι εισαγγελείς έχουν κύκλους», είπε και διευκρίνισε ότι: «Για τους κύκλους της εισαγγελέως όταν διευκρινιστεί ποιοι είναι οι κύκλοι αυτοί τι καταγγέλλουν και αν πράγματι εκπροσωπούν την κυρία, τότε θα δοθούν οι δέουσες απαντήσεις και θα τεθούν κάποια ενδιαφέροντα ερωτήματα επί των οποίων θα υπάρξουν ενδιαφέρουσες απαντήσεις».

Μάλιστα αναφερθείς στα περί Ειδικού Δικαστηρίου που είπε ο κ. Παπαθεοδώρου, ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης προειδοποίησε: «Δεν ξέρω αν θα υπάρξει Ειδικό Δικαστήριο, αλλά εικάζω ότι μπορεί να υπάρξουν άλλα δικαστήρια για όσα λέγονται και γράφονται χωρίς αιδώ».

Όμως ο κ. Παπαγγελόπουλος προκλήθηκε να πάρει θέση και για όσα φέρονται να έχουν καταγγελθεί στο υπουργικό συμβούλιο περί χρηματοδότησης από τον Τζορτζ Σόρος προς την ελληνική κυβέρνηση. Ο κ. Αμυράς επικαλούμενος τις καταγγελίες Κοτζιά τον ρώτησε: «Χρηματίζεστε από τον Τζορτζ Σόρος; Βάζετε λεφτά στις τσέπες σας για να χρηματοδοτείτε ή να εξαγοράζετε ξένους στα Βαλκάνια; γιατί αυτό είπε ο κ. Καμμένος στο υπουργικό συμβούλιο, όπως αποκάλυψε ο κ. Κοτζιάς, και δεν είπατε τίποτα. Άντε και στο υπουργικό ήσασταν ψαρωμένοι, αλλά εδώ πρέπει να μας απαντήσετε. Χρηματίζεστε από τον Τζορτζ Σόρος όπως είπε ο Κοτζιάς ότι είπε ο Καμμένος;».

Το θέμα έθεσε και ο κ. Παπαθεοδώρου λέγοντας: «Είναι απαράδεκτο και προκλητικό οι υπουργοί και ο πρωθυπουργός να παρακολουθούν αδρανείς τις καταγγελίες του ΥΠΕΘΑ. κ. Καμμένου ότι ο Τζορτζ Σόρος χρηματοδοτεί την ελληνική κυβέρνηση για να αγοράζει ξένους. Το γεγονός ότι ουδείς αντέδρασε παρά μόνο ο κ. Κοτζιάς, αποχωρώντας από το υπουργικό συμβούλιο, αποτελεί απόδειξη ότι η κυβέρνηση επέλεξε τη συγκάλυψη μιας σοβαρότατης καταγγελίας για διαφθορά.

Η δε παράλειψη αντίδρασης από τον ίδιο τον υπουργό Δικαιοσύνης για όλα όσα καταγγέλλει σήμερα ο κ. Κοτζιάς επιβεβαιώνει τον κυβερνητικό σχεδιασμό να αποσιωπηθούν οι απαράδεκτοι για ευρωπαϊκή χώρα διάλογοι μεταξύ υπουργών στο υπουργικό συμβούλιο. Αυτό δείχνει την παρακμή της Κυβέρνησης αλλά και την υπονόμευση των θεσμών».

Απαντώντας ο κ. Παπαγγελόπουλος έκανε λόγο για «φτηνό επικοινωνιακό τέχνασμα για να ακουστεί ότι υπάρχει ενδεχόμενο υπουργοί να τα έχουν πάρει για την Συμφωνία των Πρεσπών». Και πρόσθεσε: «Δεν μπορεί να σταθεί με καμία λογική. Η κυβέρνηση κάνει κάτι που θεωρεί ότι είναι σωστό και με πρόσκαιρο, θέλω να πιστεύω, πολιτικό κόστος και να αμειφθεί επειδή κάνει το καθήκον της;».

 

https://kourdistoportocali.com

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top