Σέρρες: Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο στο 4ο χιλ.Σερρών – Βροντούς

Επιμνημόσυνη δέηση σήμερα, στο Μνημείο και Οστεοφυλάκιο στο 4ο χιλ.Σερρών – Βροντούς, στην μνήμη τών 365 σφαγιασθέντων ηρώων αγωνιστών συμπατριωτών μας – οι περισσότεροι από την περιοχή των Σερρών – το φθινόπωρο του 1944 από τούς, γιαλαντζί ελέω Γερμανίας, κατακτητές Βουλγάρους και δυστυχώς τούς όποιους Έλληνες συνεργάτες τους!
Μεταξύ των παρισταμένων πολλοί φίλοι και γνωστοί πού έχασαν εκεί πατεράδες, παππούδες κλπ, με συγλονιστικότερη τήν μαρτυρία γνωστού μου κυρίου, ο οποίος έχασε τον πατέρα του σε ηλικία 36 ετών και ο οποίος άφησε επτά ορφανά! Από τίς μαύρες σελίδες τής ιστορίας μας, στην συγγραφή τών οποίων(μαύρων σελίδων γενικώς)δυστυχώς συμβάλαμε και εμείς!
Εξαιρετική η ομιλία του φίλου, πρώην Νομαρχιακού Συμβούλου, Παναγιώτη Γκέκα και τα πάντα εξελίχθηκαν άριστα με συντονιστή και ψυχή του αντίστοιχου συλλόγου, τον φίλο Evangelos Troumpatas!
Μεταξύ των αγωνιστών και ο Αντισυνταγματάρχης Πυροβολικού Βασίλειος Αβδελάς, ο οποίος όμως σκοτώθηκε λίγο αργότερα στην περιοχή του Ροδολίβους!»

Κείμενο – : Κώστας Αβδελάς (Facebook)

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top