Δήμος Σερρών : Ημερίδα «Αναζητώντας διεξόδους στη βία και τις διακρίσεις κατά των γυναικών».

-29.jpg

Τη Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2018, ο Δήμος Σερρών και το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Σερρών διοργανώνουν ημερίδα με τίτλο «Αναζητώντας διεξόδους στη βία και τις διακρίσεις κατά των γυναικών», στην αίθουσα εκδηλώσεων του Phillipos Xenia Hotel στις Σέρρες, με ώρα έναρξης 9:00 π.μ.
Η ημερίδα θα περιλαμβάνει εισηγήσεις από φορείς και υπηρεσίες που αντιμετωπίζουν περιπτώσεις έμφυλων διακρίσεων και έμφυλης βίας, όπως θα δείτε και στο αναλυτικό πρόγραμμα.
Θεωρούμε πως αποτελεί μια ευκαιρία ώστε, για πρώτη φορά σε τοπικό επίπεδο, να συγκεντρωθούμε εκπρόσωποι, εργαζόμενοι/ες από φορείς και να ανταλλάξουμε πληροφορίες, απόψεις και εμπειρίες για τα ζητήματα των έμφυλων διακρίσεων και της έμφυλης βίας, με τα οποία ως επαγγελματίες ερχόμαστε αντιμέτωποι/ες σε πολλαπλά επίπεδα.
Ταυτόχρονα, η συγκεκριμένη ημερίδα θα επιχειρήσει να φωτίσει διαφορετικές πλευρές του κοινωνικού αυτού φαινομένου και υπό το πρίσμα των αλλαγών που φέρνει στα ελληνικά δεδομένα η πρόσφατη κύρωση της «Σύμβασης του Συμβουλίου
της Ευρώπης για την πρόληψη και καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και της ενδοοικογενειακής βίας» (Σύμβαση της Κωσταντινούπολης, ν. 4531/2018).
Για αυτούς τους λόγους, θεωρούμε σημαντική την παρουσία εκπροσώπων και εργαζομένων της δομής σας στους/στις οποίους/ες θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής.
Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας και Υγείας, Εντεταλμένος για Θέματα Ισότητας των Φύλων και Επικεφαλής του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Σερρών
Μερετούδης Δημήτριος

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top