Σέρρες : Διαμαρτυρία συνταξιούχων Εθνικής Τράπεζας

45246003_2213128962083066_1001008524232228864_n.jpg

«Κάτω τα χέρια από το ΛΕΠΕΤΕ» ήταν το κεντρικό σύνθημα στην παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν οι συνταξιούχοι της  Εθνικής Τράπεζας, μέλη του Νομαρχιακού Παραρτήματος Σερρών, έξω από το κεντρικό κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην πλατεία Ελευθερίας.

Την ίδια ώρα που οι συνταξιούχοι διαμαρτύρονταν στο εξωτερικό του καταστήματος πραγματοποιούνταν πανηγυρική εκδήλωση για την συμπλήρωση των εκατό χρόνων παρουσίας της τράπεζας στις Σέρρες, με την παρουσία του  νέου Διευθύνοντα Συμβούλου της ΕΤΕ κ. Παύλου Μυλωνά, του αναπληρωτή Διευθυντή κ. Δημήτρη Δημόπουλο, και διευθυντικών στελεχών της τράπεζας.

Τα μέλη του παραρτήματος, υποδέχτηκαν τους εκπροσώπους της διοίκησης με πανό διαμαρτυρίας, που έγραφε  «Αγώνας για το ΛΕΠΕΤΕ- ΓΙΑ ΤΟ ΤΥΠΕΤ- ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ» και φωνάζοντας με αγανάκτηση  για τον εμπαιγμό τους και από τη νέα διοίκηση της ΕΤΕ, «Κάτω τα χέρια από το ΛΕΠΕΤΕ», διεκδικώντας την καταβολή των επικουρικών τους συντάξεων από τον Λογαριασμό Επικούρησης Προσωπικού Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας (ΛΑΠΕΤΕ), που έχει πάψει πλέον να είναι βιώσιμος.Σχετική εικόνα

«Δεν υποχωρούμε αν δεν δικαιωθούμε», « Η Εθνική μας κλέβει το Επικουρικό ,κάτω τα χέρια από το λογαριασμό», «Σήμερα εμείς, αύριο εσείς», «Του ΛΕΠΕΤΕ η ληστεία είναι αδικία», «Να ανοίξει τώρα ο λογαριασμός, όλες οι εισφορές μας έγινα καπνός», «Φέρτε πίσω τα κλεμμένα», «Η Ευρώπη μίλησε όλους τους ξεφτίλισε», «Πληρώστε τώρα χωρίς υπεκφυγές, έχουμε αποφάσεις δικαστικές», τα συνθήματα που φώναζαν οι συνταξιούχοι.

Ο κ. Δημόπουλος τους πλησίασε συνομίλησε μαζί τους αλλά δεν είπε τίποτα καινούριο που να ικανοποιεί τους συνταξιούχους, οι οποίοι είπαν ότι αυτά  που τους είπε τα γνωρίζουν εδώ και ένα χρόνο. Λίγο αργότερα κατέφθασε και ο κ. Μυλωνάς και αφού του θέσανε τα προβλήματα τους, ότι έχουν ξεπεράσει κάθε ανθρώπινο όριο, για  το οικονομικό τους αδιέξοδο, τα κόκκινα δάνεια και τις πιέσεις που δέχονται από τις εισπρακτικές εταιρείες, τους υποσχέθηκε ότι προσπαθεί να δώσει την καλύτερη λύση στο ΛΕΠΕΤΕ.

Οι συνταξιούχοι  συνέχισαν να διαμαρτύρονται  μέχρι την ώρα που ο κ. Μυλωνάς αποχώρησε .από την εκδήλωση. Επισημαίνεται ότι οι διαμαρτυρόμενοι προσκλήθηκαν στο κατάστημα όπου επικρατούσε εορταστικό κλίμα, αλλά κανένας τους δεν δέχτηκε την πρόσκληση

Η  Γραμματέας του Νομαρχιακού Παραρτήματος Σερρών, Γεωργία Βασιλονικολού, ανέφερε: «Τα χρήματα αυτά τα έχουμε δώσει . Δικαιούμαστε όλοι αξιοπρεπείς συντάξεις. Όχι άλλη κλοπή των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων. Διεκδικούμε να πληρώσει η ΕΤΕ που ευθύνεται για τα ελλείμματα, διεκδικούμε πλήρη διαφάνεια στα οικονομικά στοιχεία των ασφαλιστικών ταμείων», υπογραμμίζοντας ότι έχουν ξεκινήσει δικαστικούς αγώνες για την δικαίωση τους.

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top