Σέρρες : ΑΔΕΔΥ και εργατικό κέντρο τιμούν την εξέγερση του πολυτεχνείου

-61.jpg

Συγκέντρωση  θα πραγματοποιήσουν μπροστά στο Εργατικό Κέντρο Σερρών το Σάββατο 17 Νοέμβρη και ώρα 18:00 μ.μ. για την τιμήσουν την εξέγερση του Πολυτεχνείου του 1973διοργανώνουν το ΝΤ ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό κέντρο Σερρών

Στην κοινή τους ανακοίνωση αναφέρουν

“Τιμάμε την ηρωική εξέγερση του Νοέμβρη του 1973 και τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου που αποτελεί ιστορικό γεγονός. Το κεντρικό σύνθημα του Πολυτεχνείου –Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία-, αποτελεί ταυτόχρονα και αφετηρία για νέους αγώνες με στόχο την ανατροπή των πολιτικών των μνημονίων, της σκληρής και μονόπλευρης λιτότητας, της πλήρους ισοπέδωσης της εργασίας, των απολύσεων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, της ανεργίας, της δραματικής μείωσης εισοδημάτων, της ανατροπής των εργασιακών και ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων, της διάλυσης της υγείας, της παιδείας και του κοινωνικού κράτους.

Την ώρα που η χώρα, η ελληνική κοινωνία και οικονομία περνούν τις πιο δύσκολες στιγμές τους μεταπολιτευτικά, τα αιτήματα του Πολυτεχνείου είναι και σήμερα διεκδικούμενα και αιτούμενα. Καλούμε τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τη νεολαία το σύνολο της δοκιμαζόμενης ελληνικής κοινωνίας να συμβάλλουν με κάθε δυνατό τρόπο ώστε να δοθεί το πραγματικό νόημα της επετείου. Καλούμε τη νέα γενιά να κάνει δική της υπόθεση τον εορτασμό αυτό.”

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top