ΕΡΑ Σερρών : Μαθήματα δημοσιογραφίας για τους μαθητές του Λευκώνα ( φώτο )

«Πλημμύρισαν» από παιδικές φωνές οι εγκαταστάσεις της ΕΡΤ Σερρών…

Σχεδόν 100 μαθήτριες και μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Λευκώνα επισκέφτηκαν τον ραδιοσταθμό, προκειμένου να παρακολουθήσουν «μαθήματα» ραδιοφωνίας στην …  πράξη.

Κατά την παραμονή τους οι μαθητές των Δ’,Ε’ και ΣΤ’ τάξεων του σχολείου ενημερώθηκαν για την ιστορία του ραδιοφωνικού σταθμού, ξεναγήθηκαν στους χώρους που φυλάσσεται το πλούσιο αρχείο των δίσκων βινυλίου και συμμετείχαν τμηματικά στην ενημερωτική εκπομπή «Με το ΝΙ και με το ΣΙΓΜΑ».

Απορίες πολλές: «γιατί ένας μικρός δίσκος έχει μόνο δύο τραγούδια;», «από πού αγόραζε κανείς τους δίσκους;», «πού βρίσκετε τις ειδήσεις;», «γιατί είναι τόσο μικρό το στούντιο;» «ραδιόφωνα υπήρχαν και στα σπίτια, όχι μόνο στα αυτοκίνητα;». Πολλές και οι εντυπώσεις και ευτυχώς όλες θετικές…

Μάλιστα δόθηκαν και υποσχέσεις όχι μόνο για μία ακόμη επίσκεψη, αλλά και για την παραγωγή δικής τους εκπομπής. Τους μαθητές συνόδευαν οι εκπαιδευτικοί: Δήμητρα Κουφοτόλη,Στέλιος Μποζουτζίδης, Ελένη Σιβρή, Χρήστος Γλούφτσιος, Μιλτιάδης Κουρουκερέζης και Μανώλης Χατζόγλου.

Συντάκτρια: Θάλεια Καμπουρίδου

Πηγή: ert.gr

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top