ΤΕΙ Σερρών : Δραματική μείωση του αριθμού των φοιτητών φέρνει η Ανωτατοποίηση

-Διεθνες-συγχώνευση-Γαβρόγλου.jpg

Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα (19/11) στο πρωθυπουργικό γραφείο, στη Θεσσαλονίκη, η ευρεία σύσκεψη για τη συγχώνευση του Διεθνούς Πανεπιστημίου με τα ΤΕΙ  Θεσσαλονίκης, Κεντρικής Μακεδονίας (Σερρών) και Ανατολικάς Μακεδονίας Θράκης (Καβάλα), υπό τον υπουργό Κ. Γαβρόγλου και   τη συμμετοχή των Πρυτάνεων, Αντιπρυτάνεων και Κοσμητόρων των τεσσάρων Ιδρυμάτων.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε, ομόφωνα, να λειτουργήσουν επτά Σχολές με τμήματα στις πόλεις Θεσσαλονίκη Σέρρες, Καβάλα, Κιλκίς και Δράμα.

Δύο νέες σχολές σε Καβάλα και Δράμα

Ο μεγάλος κερδισμένος αποδεικνύεται το ΤΕΙ Καβάλας, αφού κερδίζει ΔΥΟ νέες Πανεπιστημιακές σχολές τη Φυσικομαθηματική σχολή με έδρα την Καβάλα και τη σχολή Γεωπονίας με έδρα την Δράμα.

Από την άλλη «αμυντική» στάση από το ΤΕΙ Σερρών, που μετρά «απώλειες» καθώς η μόνη σχολή που διατηρεί είναι τη Σχολή Μηχανικών ως έδρα, ενώ η σχολή Οικονομικών «μετακομίζει» η έδρα στη Θεσσαλονίκη και περιορίζεται στην ύπαρξη τμημάτων οι Σέρρες (δεν έγινε γνωστό ποια τμήματα, με πιθανότερο να την “πληρώνει” και να χάνεται το  τμήμα Λογιστικής του καθηγητή “φακελάκη”)

Η Σχολή Σχεδιασμού η οποία ουσιαστικά τώρα «υπολειτουργεί» (καθώς έχει μείνει με μόλις 2 καθηγητές) δεν οριστικοποιήθηκε η έδρα της αν θα είναι Σέρρες ή Κιλκίς (όπου υπάρχει ένα ολοκαίνουργιο κτίριο).

Αγνοείται η «τύχη» του Τμήματος Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού που εδρεύει στην Κατερίνη, καθώς σύμφωνα με δηλώσεις του Πρύτανη του ΤΕΙ Σερρών (στην ΕΡΤ Σερρών την περασμένη Παρασκευή 16/11) «Η Σχολή Διοίκησης Οικονομίας θα έχει έδρα τη Θεσσαλονίκη επειδή από τα οκτώ τμήματα μόνο δύο είναι στην πόλη των Σερρών και επιπλέον στη σχολή αυτή ανήκει και το τμήματα της Κατερίνης, το οποίο είναι πολύ πιο κοντά στη Θεσσαλονίκη απ΄οτι στις Σέρρες και την Καβάλα»

 21 μέλη η Διοικούσα του νέου Διεθνούς Πανεπιστημίου

Το νέο Πανεπιστήμιο που θα φέρει τον τίτλο “Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος”, θα διοικείται με Διοικούσα Επιτροπή 21 μελών.
Στη Διοικούσα θα συμμετέχουν οι Πρυτάνεις  και οι Αντιπρυτάνεις των τεσσάρων Ιδρυμάτων, καθώς  και μέλη διορισμένα από τον υπουργό Παιδείας.

Διαβούλευση και τα Χριστούγεννα στη Βουλή

Μέχρι τέλος του μήνα το Σχέδιο Νόμου θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση με στόχο πριν τα Χριστούγεννα να κατατεθεί, προς ψήφιση, στη Βουλή.

 Οι Σχολές και οι έδρες τους

Το νέο “Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος”, θα περιλαμβάνει τις εξής επτά Σχολές

  1. Σχολή Μηχανικών : Έδρα στις Σέρρες-Τμήματα    Σέρρες και Θεσσαλονίκη.
  2. Σχολή Οικονομικών: Έδρα στη Θεσσαλονίκη-  Τμήματα Θεσσαλονίκη, Σέρρες και Καβάλα.
  3. Σχολή Ανθρωπιστικών Σπουδών: Έδρα στη Θεσσαλονίκη-  Τμήματα Θεσσαλονίκη
  4. Σχολή Επιστημών Υγείας: Έδρα στη Θεσσαλονίκη-  Τμήματα Θεσσαλονίκη
  5. Σχολή Γεωπονίας  : Έδρα τη Δράμα – Τμήματα  Δράμα και Θεσσαλονίκη.
  6. Σχολή Σχεδιασμού: Έδρα Σέρρες ή Κιλκίς (σ.σ. δεν έχει οριστικοποιηθεί): τμήματα  Σέρρες και Κιλκίς.
  7. Σχολή Φυσικομαθηματική:  Έδρα Καβάλα- Τμήματα Καβάλα.

Επίσης θα υπάρχει και το Ινστιτούτο Διεθνών Σπουδών με έδρα τη Θεσσαλονίκη (την έδρα του σημερινού Διεθνές Πανεπιστημίου) με το οποίο θα συνεργάζονται και οι επτά σχολές.

Θα λειτουργήσει τμήμα Μηχανικών Πετρελαίου, το οποίο θα ενταχθεί στο  Ινστιτούτο Διεθνών Σπουδών. Η έδρα του τμήματος θα είναι επίσης στην Καβάλα.

Παντελής έλλειψη επίσημης ενημέρωσης στο ΤΕΙ Σερρών

Να σημειώσουμε πως υπάρχει παντελής έλλειψη επίσημης ενημέρωσης της Πανεπιστημιακής Κοινότητας των Σερρών (καθηγητές, φοιτητές) για τις σχολές και τα τμήματα, εκτός από την ανακοίνωση, προ μιας εβδομάδας του Πρύτανη Σερρών, δήλωνε (το οποίο επιβεβαιώθηκε με τη σημερινή σύσκεψη)  “ότι με τη συνένωση των τεσσάρων σημερινών ιδρυμάτων, δεν πρόκειται να υπάρξει μετακίνηση φοιτητών, καθηγητών και διοικητικού προσωπικού από πόλη σε πόλη”, (λες κι αυτό είναι το ζητούμενο!)

Η όποια “ενημέρωση” έγινε από τον Πρύτανη Σερρών με δηλώσεις του στα ΜΜΕ (Τοπικά κανάλια και ραδιόφωνο της ΕΡΤ) την περασμένη Παρασκευή (16/11).

 

https://www.anexartitos.gr/

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top