Προμαχώνας : Πύλη παρεμπορίου

-8.jpg

«Μηδέν εις στο πηλίκον» είναι δυστυχώς η απάντηση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστου Σπίρτζη, σύμφωνα με τη βουλευτή Σερρών της ΝΔ κυρία Φωτεινή Αραμπατζή.

Αφορμή σχετική Ερώτησή της για το πρόβλημα της παντελούς έλλειψης ελέγχων στις Μεταφορές, από τα Μικτά Κλιμάκια Ελέγχου, που παραμένουν αδρανή από την ανάληψη της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Έλεγχοι απαραίτητοι, που εξασφαλίζουν τη νομιμότητα και την ασφάλεια των οδικών μεταφορών στη χώρα μας και «θωρακίζουν» τα συμφέροντα των ελληνικών επιχειρήσεων, οι οποίες πλήττονται σφόδρα κι έχουν ήδη «γονατίσει» από την αυξημένη φορολογία και τις υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές. Έλεγχοι, που εμπεδώνουν το αίσθημα ασφάλειας του πολίτη, ενώ η αποζημίωση των μελών των Μ.Κ.Ε. καταβάλλεται από τις πιστώσεις της Περιφέρειας, όπου έχει συγκροτηθεί το κλιμάκιο και τα έσοδα από τα πρόστιμα.

Την ώρα, λοιπόν, που οι έλεγχοι είναι εκ των ων ουκ άνευ και η διενέργειά τους αποτελεί υποχρέωση της χώρας μας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο κ. Υπουργός κρύβεται πίσω από δικαιολογίες περί ενιαίου μισθολογίου κι αρνείται να εκδώσει τη σχετική ΚΥΑ, παρότι προβλέπεται ρητά από τον ν. 4354/15 και παρά τις υποσχέσεις, που ο ίδιος έδωσε τον Μάρτιο του 2018, σε μέλη των Μ.Κ.Ε. της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών.

Δυστυχώς, για μία ακόμη φορά, η κυβέρνηση εμφανίζεται ανεπαρκής, ιδεοληπτική και «αλλεργική» στους ελεγκτικούς μηχανισμούς, που διασφαλίζουν τα συμφέροντα των ελληνικών επιχειρήσεων, των καταναλωτών και των εργαζομένων στις Μεταφορές.

Πολύ περισσότερο αδιαφορεί προκλητικά για τα πολύτιμα έσοδα, που χάνονται από τα κρατικά ταμεία σε περιοχές, όπως η Π.Ε. Σερρών, όπου ο Συνοριακός Σταθμός του Προμαχώνα χαρακτηρίζεται, όχι άδικα, ως «Πύλη παραεμπορίου».

πηγή: eproodos.gr

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top