Σέρρες : 15,16,17 Δεκεμβρίου ο έρανος αγάπης; της Μητρόπολης

images-6.jpg

Αξιοθαύμαστο και αξιέπαινο είναι το φιλανθρωπικό έργο που επιτελεί, αθόρυβα αλλά ουσιαστικά, η τοπική μας Εκκλησία. Η Ιερά Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτης προσέφερε, συνολικά, από τον Νοέμβριου 2017 μέχρι και τον Οκτώβριο του 2018, σε  χρηματικά βοηθήματα ή σε είδη πρώτης ανάγκης, τόσο από το Κεντρικό Φιλόπτωχο Ταμείο της όσο κι από τα αντίστοιχα ενοριακά φιλόπτωχα, το ιδιαίτερα σημαντικό ποσό των 802.432 ευρώ, για την κάλυψη αναγκών εμπερίστατων συνανθρώπων μας.

Φέτος ο Έρανος της Αγάπης θα πραγματοποιηθεί στις 15, 16 και 17 Δεκεμβρίου 2018. Το σύνθημα του φετινού εράνου είναι: «Γιατί η χριστιανική αγάπη και η αλληλεγγύη είναι η πραγματική απάντηση στην κρίση των ημερών μας!»

Η τοπική μας Εκκλησία απευθύνεται στους πιστούς ζητώντας την ηθική υποστήριξη και υλική προσφορά τους, ως έκφραση στοργής , με σκοπό να απαλύνει τον πόνο και να ανακουφίσει τους πτωχούς αδελφούς  μας.

Τα λόγια του Αγίου Ιωάννη του Χρυσόστομου δείχνουν το δρόμο της φιλανθρωπίας:

«Δώσε ψωμί όσο μπορείς. Δεν έχεις ψωμί; Δώσε τουλάχιστον έναν οβολό. Δεν έχεις οβολό; Δώσε τουλάχιστον ένα ποτήρι δροσερό νερό. Δεν έχεις ούτε αυτό; Δώσε τουλάχιστον ένα ποτήρι δροσερό νερό. Δεν έχεις ούτε αυτό; Πένθησε μαζί με τον θλιμμένο και θα λάβεις μισθό. Γιατί ο μισθός εξαρτάται από την προαίρεσή σου και όχι από τι μπόρεσες να κάνεις.».

Δείτε στον παρακάτω τον πίνακα σε ποιους σκοπούς διατέθηκε το ποσό των 802.432 ευρώ από την Ιερά Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτης:

pinankas_filantropia_mitropoli_serron_nigritis_2018.jpg

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top