Διάβαση Πεζών : Υιοθέτηση της πρότασης μας

-77.jpg

 Για υιοθέτηση δικής της πρότασης κάνει λόγο η δημοτική παράταξη Διαβαση Πεζών με αφορμή την τοποθέτηση των πρώτων υπόγειων κάδων

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

 

Η υπογειοποίηση των κάδων στο κέντρο της πόλης είναι ένα παλαιό αίτημα της διάβασης πεζών στο οποίο η δημοτική αρχή στο παρελθόν απάντησε πως είναι ανέφικτο λόγω των πολλών αγωγών, ινών κλπ που περνούν υπογείως.
Οι αναφορές που έως τώρα κάναμε στην αναγκαιότητα του έργου αυτού είναι πολλές με κορυφαία την προεκλογική μας δέσμευση για τη περίοδο 2014-2019 στην οποία τότε κάναμε λόγο για «περισυλλογή απορριμμάτων με την μέθοδο της υπογειοποίησης των κάδων (οργανικών και προς ανακύκλωση) πρωτίστως στο ιστορικό κέντρο και σταδιακά σε όλο τον δήμο».
Σε άλλα κείμενά μας, θέλοντας να υποστηρίξουμε την αισθητική αναβάθμιση του τοπίου, φέραμε παραδείγματα πολλών ελληνικών πόλεων και άλλων ευρωπαϊκών όπως η Ljubljana που το 2016 πήρε το βραβείο της Πράσινης Πρωτεύουσας της Ευρώπης. Επισημάναμε πως το έργο αυτό δεν προϋποθέτει την αγορά νέων απορριμματοφόρων και άρα δεν αυξάνει απαγορευτικά το κόστος.
Επιπλέον, εξετάζοντας τις κατά καιρούς αναπλάσεις επανερχόμασταν στο ζήτημα αυτό αντιδρώντας στις πολύτιμες αλλά χαμένες ευκαιρίες για μια καθαρή πόλη.
Με ικανοποίηση πλέον βλέπουμε πως λίγο πριν το τέλος των δύο δημοτικών θητειών της η δημοτική αρχή του κου Αγγελίδη παραδέχθηκε την λάθος εκτίμησή της τοποθετώντας τρεις κάδους σε κεντρικά σημεία της πόλης. Επιβεβαιώνεται έτσι για μια ακόμη φορά η απουσία οράματος για μια πόλη σύγχρονη, ευρωπαϊκή.

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top