Ποιος πληρώνει τον βαρκάρη; Νέα στοιχεία φωτιά στις κυριακάτικες, στο 16% ο Σύριζα, ΝΔ 33%, Δημιουργία Ξανά 4,5%, ΛΑΕ 3,2%

-87.jpg

Ερχονται νέες συγκλονιστικές αποκαλύψεις στις κυριακάτικες εφημερίδες για την υπόθεση Πετσίτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες νέα πρόσωπα έρχονται να προστεθούν στο άχαστο καστ της ιστορίας ενώ αποκαλύπτεται και ποιος πλήρωνε τη βίλα της Βαρυμπόμπης για να απολαμβάνει τη μεγάλη ζωή  ο Πετσίτης. Οπως μας ενημέρωσαν ρεπόρτερς που ασχολούνται με το συγκεκριμένο ρεπορτάζ “ακόμη δεν έχουμε δει τίποτε…”!

Στο μεταξύ τα νέα στοιχεία από τις δημοσκοπήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη μετά το σκάδναλο Manolo δείχνουν τον Σύριζα να προσγειώνεται στο 16%. Εντυπωσιακή είναι η άνοδος του ΚΚΕ, της ΛΑΕ, της Πλεύσης και της Δημιουργίας Ξανά.

ΝΔ 33%

ΣΥΡΙΖΑ 16%

ΚΚΕ 12%

Χρυσή Αυγή 8,5%

ΚΙΝΑΛ 6,5%

Δημιουργία Ξανά 4,5%

ΛΑΕ 3,2%

ΑΝΕΛ 3,5%

ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 3,2%

Στο μεταξύ το ελληνικό δημόσιο προχωράει ανηλέητα σε κατασχέσεις όσων δεν έχουν τη βοήθεια του Manolo. Ετσι περισσότερες από 300 κατασχέσεις ημερησίως πραγματοποιεί το ελληνικό Δημόσιο, αλλά τα ληξιπρόθεσμα χρέη των ιδιωτών προσεγγίζουν επικίνδυνα τα 9 δισ. ευρώ και οι 4 στους 5 αδυνατούν να πληρώσουν τα χρέη προς την εφορία.

Μόνο τον Οκτώβριο οι φορολογούμενοι δημιούργησαν σχεδόν 1 δισ.ευρώ – 996 εκατ. ευρώ συγκεκριμένα – νέα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο. Το ήμισυ προήλθε από φόρους εισοδήματος οι οποίοι έμειναν απλήρωτοι, όπως είχε συμβεί και τον Σεπτέμβριο. Ο αριθμός των οφειλετών τον Οκτώβριο ανήλθε σε 4.199.379 και ήταν, πάντως, μειωμένος κατά 113.016 σε σχέση με ένα μήνα νωρίτερα.

Οι συνολικές οφειλές υπερβαίνουν τα 8,8 δισ. ευρώ από το συνδυασμό υποχρεώσεων που προκύπτουν από δόσεις φόρου εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ, ρυθμίσεις παλαιών οφειλών. Ειδικότερα, τα 7,1 δισ. ευρώ προέρχονται από απλήρωτους φόρους.

Εάν προστεθεί το παλιό ληξιπρόθεσμο χρέος, δηλαδή εκείνο που δημιουργήθηκε πριν από τη φετινή χρονιά, ο συνολικός λογαριασμός υπερβαίνει τα 103,3 δισ. ευρώ, εκ των οποίων η ΑΑΔΕ θεωρεί ότι μπορεί να εισπράξει μόνο τα 86,5 δισ. ευρώ. Τα υπόλοιπα 16,8 δισ. ευρώ έχουν χαρακτηριστεί ως ανεπίδεκτα είσπραξης, καθώς, για παράδειγμα, οφειλές ύψους 13,53 δισ. ευρώ αφορούν πτωχευμένες επιχειρήσεις.

Το σύνολο παλαιών και νέων ληξιπρόθεσμων χρεών των ιδιωτών ήταν τον Οκτώβριο αυξημένο κατά 755 εκατ. ευρώ σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, αφού εισπράχθηκαν ή διαγράφηκαν περίπου 300 εκατ. ευρώ οφειλών. Οι οφειλές από φόρους στο εισόδημα αυξήθηκαν τον Οκτώβριο κατά 507,3 εκατ. ευρώ, οι οφειλές από φόρους στην περιουσία κατά 173,6 εκατ. ευρώ, οι οφειλές από Φ.Π.Α. κατά 203,1 εκατ. ευρώ και οι οφειλές από πρόστιμα του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων (Κ.Β.Σ.) κατά 47 εκατ. ευρώ.

Ούτε οι κατασχέσεις έκαναν τους οφειλέτες να πληρώσουν: οι οφειλέτες που βρίσκονται πλέον υπό μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης (κατασχέσεις σε τραπεζικές καταθέσεις, εισοδήματα, κινητά και ακίνητα περιουσιακά στοιχεία κ.λπ.) έφθασαν τον Οκτώβριο τους 1.155.649 (64,53% του συνόλου) και ήταν αυξημένοι κατά 7.066, σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο. Αυτό σημαίνει ότι κάθε εργάσιμη ημέρα του Οκτωβρίου 307 οφειλέτες αντιμετωπίζουν το φάσμα των κατασχέσεων. Ακόμη 635.091 οφειλέτες βρίσκονται στον προθάλαμο των κατασχέσεων και τα σε βάρος τους μέτρα είσπραξης μπορεί να ενεργοποιηθούν ανά πάσα στιγμή.

Τον Οκτώβριο, η ΑΑΔΕ εισέπραξε 2,57 δισ. ευρώ από παλιά ληξιπρόθεσμα χρέη και 1,92 από καινούργια, δηλαδή σχεδόν 4,5 δισ. ευρώ συνολικά.

Οσο αφορά τις οφειλές του Δημοσίου, ο στόχος για πλήρη εκκαθάριση έως το τέλος του έτους έχει εγκαταλειφθεί εδώ και μήνες. Τον Οκτώβριο φθάνουν τα 2,6 δισ. ευρώ (2,621 δισ. ευρώ τον Οκτώβριο, έναντι 2,612 δισ. ευρώ τον Σεπτέμβριο) αν και το επιχείρημα του υπουργείου Οικονομικών είναι ότι από το σύνολο αυτό, περίπου 1,5 δισ. ευρώ είναι ληξιπρόθεσμες οφειλές για τις οποίες δεν ευθύνεται το Δημόσιο και είναι αντικείμενο δικαστικής διαμάχης.

 

https://kourdistoportocali.com

 

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top