Στο βασίλειο της Ελλάδας του ΣΥΡΙΖΑ

sto-basileio-tis-elladas-tou-suriza.jpg

H κυρία Βασιλική Θάνου γίνεται επικεφαλής της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Μιας ανεξάρτητης αρχής που δεν έχει προφανώς καμιά ανεξαρτησία όταν διορίζεται η… άμισθη νομική σύμβουλος του πρωθυπουργού ενώ νούμερο δύο είναι η κ. Νάκου, στενή συνεργάτης του Νίκου Παππά.

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού είναι μια κομβική υπηρεσία. Μπορεί να προωθήσει ή να κόψει συμφωνίες, μπορεί να μπλοκάρει διαδικασίες και να παίξει ενεργό ρόλο στα οικονομικά της χώρας.

Ο Τσίπρας, αντιλαμβανόμενος ότι σε λίγο δεν θα έχει την εξουσία, επιχειρεί να καταλάβει το κράτος διότι η επόμενη ημέρα θα είναι πολύ δύσκολη για τον ΣΥΡΙΖΑ. Η ανάγνωση γίνεται και διαφορετικά. Τα ποντίκια φεύγουν πρώτα από το πλοίο που βουλιάζει. Θα δούμε κι άλλους διορισμούς κολλητών του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος. Σε άλλες επιτροπές, σε άλλες αρχές, στην ΕΡΤ, στο ΑΠΕ και πάντα με κλειστά συμβόλαια για να μην μπορεί να τους διώξει κανείς.

Μαθαίνουμε για παράδειγμα ότι γνωστός κολαούζος του Δραγασάκη και του Παππά παραιτήθηκε από την εφημερίδα που δούλευε για να πάει σε διευθυντική θέση στην ανεξάρτητη φωνή της ΕΡΤ. Κουτσοί στραβοί στην Αγία Παρασκευή.

Όμως, η περίπτωση της Θάνου είναι ξεχωριστή. Θεωρείται ότι μαζί με τον Δ. Παπαγγελόπουλο, την πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Ξ. Δημητρίου, τον νυν υπουργό Δικαιοσύνης, κ. Καλογήρου και τον γιο ανώτατου πολιτειακού παράγοντα, έστησαν το μαγαζί του ΣΥΡΙΖΑ στο δικαστικό χώρο με τα γνωστά σε όλους αποτελέσματα.

Την κυρία Θάνου ψήφισαν οι ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και Χρυσή Αυγή αλλά και η Ένωση Κεντρώων αλλά αυτοί έχουν το ακαταλόγιστο.

Συμμαχία Τσίπρα – Μιχαλολιάκου δηλαδή για χάρη της… κόμης της κ. Θάνου. Η οποία είχε επιλεγεί από τον ΣΥΡΙΖΑ ως υπηρεσιακή πρωθυπουργός. Αυτή που πήγε μετά στο Μαξίμου και τώρα βολεύεται στην Επιτροπή.

Κι όταν τη ρωτούν: «Θα παραιτηθείτε αν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει αντιπολίτευση» λίγο έως πολύ απαντά «το κράτος είμαι εγώ. Δεν θα με διώξει κανείς παρά μόνο αν φύγω εγώ. Ο δε Δραγασάκης την… προτρέπει να διερευνήσει ανοικτές υποθέσεις. Υπουργός προτρέπει την επικεφαλής ανεξάρτητης αρχής και δεν σηκώνεται να τον στείλει στον αγύριστο.

Αλλά γιατί να το κάνει; Κολεγιά είναι που θα επαναληφθεί και σε άλλες υπηρεσίες ώστε όταν έρθει η ΝΔ στην εξουσία εκτός από καμένη γη να βρει σε καίριες θέσεις τους… Καρανίκες του Τσίπρα και του Παππά. Πώς αλλιώς θα σαμποτάρει την επόμενη κυβέρνηση;

Η κ. Θάνου μπορεί να αποδείξει ότι θα κάνει καλά τη δουλειά της αν και τα δείγματα γραφής της στο Μαξίμου δεν είναι και τόσο καλά. Είναι σα να λες ότι ο Μίμης για τους φίλους Παπαγγελόπουλος θα ξεχάσει το παρελθόν του και θα γίνει αδέκαστος κριτής, αντικειμενικός πολιτικός. Ή ο δρων πάντα υπόγεια πολιτειακός παράγοντας αποφασίσει να μας πει γιατί έχει πέσει στα τέσσερα και προσκυνά τον Αλέξη Τσίπρα.

Κι όλα αυτά γίνονται στο βασίλειο της Ελλάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

 

 

http://www.antinews.gr/

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top