Σέρρες : ¨¨Γάμος ¨¨ Ικάρων -Πανσερραικού ???

49385879_2006945582725707_8192776483647782912_n-960x580.jpg

Με μια συνάντηση παραγόντων που τα όσα συζητήθηκαν εκπέμπουν αισιόδοξα μηνύματα για το μέλλον του Σερραϊκού μπάσκετ ξεκίνησε η νέα χρονιά.

Παράγοντες των Ικάρων και του Πανσερραϊκού κάθισαν στο ίδιο τραπέζι το βράδυ της Τετάρτης 2 Ιανουαρίου 2019,  μοιράστηκαν κοινούς προβληματισμούς και απόψεις, εκφράζοντας ταυτόχρονα την ίδια αγωνία για το μέλλον του Σερραϊκού μπάσκετ. Σε ένα εξαιρετικά καλό κλίμα οι παράγοντες των Ικάρων (Άρης Αθανασιάδης, Τάσος Παναγιώτου, Γιάννης Δεσποτίδης και Θανάσης Αγγειοπλάστης) και οι παράγοντες του τμήματος μπάσκετ του ΜΓΣ Πανσερραϊκού (Θάνος Μηλούσης, Σταύρος Μπεντούλης, Ανέστης Σταυρόπουλος, Θόδωρος Κάντας και Αλέξανδρος Παπαπαναγιώτου) αντάλλαξαν απόψεις και εξέτασαν μοντέλο συνεργασίας που θα βγάλει το Σερραϊκό μπάσκετ από το τέλμα. Άλλωστε όλοι τους πρώην αθλητές του μπάσκετ, νυν παράγοντες που κάποιοι από αυτούς βάζουν βαθιά στο χέρι στη τσέπη, πετυχημένοι επαγγελματίες και επιστήμονες πλέον στην κοινωνία έχουν αντιληφθεί ότι το μπάσκετ στο Νομό Σερρών έχει μείνει πίσω με την απουσία Σερραϊκής  ομάδας από τους χάρτες των υψηλών Εθνικών κατηγοριών τα τελευταία χρόνια.

Οι Σέρρες που ήταν από τις πρωτοπόρες του αθλήματος στην Ελλάδα αφού το 1950 είχε δημιουργηθεί το πρώτο γήπεδο μπάσκετ με ξύλινα ταμπλό πίσω από το βόρειο πέταλο του Δημοτικού γηπέδου Σερρών (ο χώρος το 1990 έγινε παρκινγκ), είχαν γίνει οι πρώτοι σύλλογοι, ο Απόλλων και ο Ορφέας με έφορο τον Μάνο Εμμανουηλίδη (που πρόσφερε πολλά στη συνέχεια στο Σερραϊκό μπάσκετ) και με αποκορύφωμα την προσπάθεια που ξεκίνησε ο Βασίλης Πίτσιος την περίοδο 1963-64 να διδάξει το μπάσκετ στους Σερραίους. Βέβαια η μεγάλη στιγμή για το μπάσκετ ήταν οι κινήσεις που είχαν γίνει το καλοκαίρι του 1984 για μια δεύτερη ένωση κάτω από τη στέγη της Θύελλας που αργότερα μετονομάστηκε σε ΑΕΣ και αγωνίστηκε την περίοδο 1985-86 στην Α εθνική.

Προάγγελος της χθεσινής συνάντησης ήταν η κοινή παρουσία στον αέρα της αθλητικής εκπομπής της ΕΡΤ3 με αφορμή το Χριστουγεννιάτικο τουρνουά μπάσκετ του προέδρου των Ίκαρων Άρη Αθανασιάδη και του εφόρου του τμήματος μπάσκετ του Πανσερραϊκού Θάνου Μηλούση που και οι δύο μίλησαν για ένα ενωμένο δυνατό Σερραϊκό μπάσκετ.

 

ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ

 

ΕΡΤ ΣΕΡΡΩΝ

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top