Ακόμα πιο κοντά οι εκλογές – Πότε αποχωρεί ο Καμμένος

-19.jpg

Κλίμα διάλυσης και εσωτερικής διχόνοιας στην κυβέρνηση

Μπορεί ο πρωθυπουργός να… ορκίζεται ότι οι εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο πλέον όμως τα πράγματα ζορίζουν για την κυβέρνηση καθώς ο Καμμένος είναι έτοιμος να φύγει από την κυβέρνηση και να πάρει μαζί του όσους περισσότερους υπουργούς μπορεί.

Έτσι, όλα δείχνουν ότι έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την αποχώρηση του Πάνου Καμμένου και των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση. Η επικείμενη ψηφοφορία στη Βουλή για τη Συμφωνία των Πρεσπών θα σημάνει τον τερματισμό της κυβερνητικής συμμαχίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Την συγκεκριμένη χρονική στιγμή στην κυβέρνηση και ειδικά στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι η αποχώρηση του Πάνου Καμμένου από την κυβέρνηση είναι πια θέμα ημερών. Αυτό προκύπτει από συνομιλία που είχε το Newpost σήμερα με ανώτερο κυβερνητικό αξιωματούχο. Ο αξιωματούχος εκτίμησε ότι ο κ. Καμμένος θα αποχωρήσει πριν έρθει η Συμφωνία των Πρεσπών για ψήφιση στη Βουλή. Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε το χτεσινό τουί του υπουργού Άμυνας: «Κάνουν τραγικό σφάλμα όσοι νομίζουν ότι θα αποδεχτώ τετελεσμένα για το Εθνικό θέμα.»

Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ θα συνεδριάσει αύριο, Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2019 στις 12.00 στα κεντρικά γραφεία του κόμματος. Είναι η πρώτη συνεδρίαση για το 2019 και σε αυτή αναμένεται να συζητηθούν οι πολιτικές εξελίξεις και ο σχεδιασμός του ΣΥΡΙΖΑ για το επόμενο διάστημα.

Φυσικά η συγκεκριμένη συνεδρίαση μπορεί να μην είναι έκτακτη αλλά έχει έντονη την οσμή των εκλογών μετά και τις τελευταίες εξελίξεις.

Θυμίζουμε ότι την ερχόμενη Παρασκευή αναμένεται να γίνει η τελευταία ψηφοφορία στα Σκόπια και ο υπουργός Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος έχει ζητήσει τη σύγκληση της κοινοβουλευτικής του ομάδας για την ερχόμενη Τετάρτη.

Στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στην κυβέρνηση επιθυμούν να προετοιμάσουν τα επόμενα βήματά τους με τον Αλέξη Τσίπρα πάντως να απαντά σήμερα εμμέσως πλην σαφώς στον Πάνο Καμμένο για τις προθέσεις του.

Συγκεκριμένα από την Σαμοθράκη όπου βρέθηκε τόνισε χαρακτηριστικά ότι: «Εντός της χώρας να στείλω το μήνυμα ότι μπροστά σε αυτό που εγώ τουλάχιστον αντιλαμβάνομαι, και πιστεύω η πλειοψηφία των Ελλήνων, ως εθνικά ωφέλιμο για τη χώρα, δεν πρόκειται, ούτε το έκανα τα 3,5 αυτά χρόνια, ούτε θα το κάνω ποτέ ως πρωθυπουργός, να δειλιάσω μπροστά στο κόστος ή στο ρίσκο. Θα υπερασπιστώ και θα υπερασπιστούμε αυτό που θεωρούμε και που είναι εθνικά ωφέλιμο για τη χώρα».

 

 

https://fimotro.gr

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top