Σύλλογος Εκπαιδευτικών Σερρών : Καταδίκη της τυφλής καταστολής κατά των διαδηλωτών εκπαιδευτικών

.jpg

  Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Σερρών «Ο Εμμανουήλ Παπάς» χαιρετίζει τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς, μόνιμους και αναπληρωτές, που διαδήλωσαν την Παρασκευή 11/01/2019 στο κέντρο της Αθήνας, στο μεγαλύτερο και μαχητικότερο συλλαλητήριο των τελευταίων χρόνων. 

Η κυβέρνηση έδειξε το πιο απεχθές κατασταλτικό πρόσωπό της απέναντι στον αγώνα των εκπαιδευτικών ενάντια στις απολύσεις αναπληρωτών, για το αυτονόητο δικαίωμα στην μόνιμη και σταθερή εργασία, για να έχουν όλοι οι μαθητές μόνιμους δασκάλους και καθηγητές.

Κατά την διάρκεια της απεργιακής συγκέντρωσης, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας των Δ.Ο.Ε.-Ο.Λ.Μ.Ε., η αστυνομία αντιμετώπισε με τυφλές βολές χειροβομβίδων κρότου λάμψης και δακρυγόνων τους εκπαιδευτικούς και τους συνδικαλιστικούς τους εκπροσώπους. Συνέπεια της βάρβαρης αυτής επίθεσης  ήταν ο τραυματισμός στο κεφάλι της Θεοδώρας Δριμάλα, μέλους  του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., του βουλευτή του Κ.Κ.Ε. Γιάννη Δελή καθώς και άλλων διαδηλωτών, ενώ αρκετοί παρουσίασαν αναπνευστικά προβλήματα.

Καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την αστυνομική βία, και την κυβερνητική πολιτική που τη γεννάει, την πολιτική που αρνείται στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς το δικαίωμα στη μόνιμη δουλειά, της μόνης επιλογής που είναι δίκαιη για τους συναδέλφους που για χρόνια γυρίζουν σε όλη την Ελλάδα για να προσφέρουν μόρφωση στα παιδιά αυτού του λαού.

Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους συναδέλφους που δέχθηκαν τα χτυπήματα και δηλώνουμε ότι θα δυναμώσουμε τον αγώνα για τον μόνιμο διορισμό του συνόλου των αναπληρωτών άμεσα, χωρίς εκπτώσεις και χωρίς αναβολές. 

Ζητούμε άμεσα την απόσυρση της τροπολογίας για τους διορισμούς που απαξιώνει τη προϋπηρεσία των εκπαιδευτικών.

Ζητούμε άμεσα μόνιμους διορισμούς.

Καταγγέλλουμε ως υπαίτιο για την επίθεση και τον τραυματισμό των εκπαιδευτικών την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

            ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 14/01/2019

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΙΣ 12:30 Μ.Μ. ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΕΡΡΩΝ.

                                     

                                                  Για  το Δ.Σ. του Συλλόγου

Ο  Πρόεδρος    Η Γενική Γραμματέας

Στεφάνου Πασχάλης                                                                    Ρατκίδου Φωτεινή

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top