Το ξεπούλημα της Μακεδονίας και η ανάσα ανακούφισης του Μητσοτάκη

to-ksepoulima-tis-makedonias-kai-i-anasa-anakoufisis-tou-mitsotaki.jpg

Μπορεί ο Μητσοτάκης να συνεχίζει να περιφέρεται φορώντας τον μανδύα του Μακεδονομάχου μπας και προσελκύσει καμιά πατριωτική ψήφο, ωστόσο δημοσίευμα – βόμβα της σκοπιανής εφημερίδας “SLOBODEN PECHAT” αποκαλύπτει ότι ο πατριωτισμός που επιδεικνύει είναι επίπλαστος.

Το δημοσίευμά της εφημερίδας μεταξύ άλλων σημειώνει ότι το τελευταίο διάστημα οι ηγέτες των κομμάτων της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην πΓΔΜ και την Ελλάδα «διατυπώνουν σχεδόν πανομοιότυπες απειλές, ότι δηλαδή όταν έρθουν στην εξουσία θα ακυρώσουν ή θα αλλάξουν την Συμφωνία των Πρεσπών».

Η εφημερίδα παραθέτει σχετικό απόσπασμα από την συνέντευξη που παραχώρησε ο Πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης της πΓΔΜ VMRO-DPMNE, Χρίστιαν Μίτσκοσκι, στην ιστοσελίδα “RADIO FREE EUROPE” και προσθέτει ότι «παρόμοιες απειλές φθάνουν και από την ελληνική πλευρά, καθώς και το εκεί κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η Νέα Δημοκρατία υπό την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, δηλώνει διαρκώς πως θα καταργήσει την Συμφωνία των Πρεσπών όταν έρθει στην εξουσία».

Παρ’ όλ’ αυτά, συνεχίζει το δημοσίευμα της “SLOBODEN PECHAT”, μία από τις πιο έγκυρες εφημερίδες στην Ελλάδα, η “ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ”, έγραψε πρόσφατα πως δεν μπορεί πλέον να υπάρξει απειλή ελληνικού βέτο, καθώς με την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την Βουλή των Ελλήνων απομακρύνθηκε το μοναδικό εμπόδιο για την ένταξη της γειτονικής χώρας, που ήταν το συνταγματικό της όνομα. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η “ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ” προσθέτει ότι με την Συμφωνία των Πρεσπών η Αθήνα συμφώνησε να μην προβάλλει αντιρρήσεις στην ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας σε διεθνείς, πολυμερείς ή περιφερειακούς οργανισμούς, ενώ το άρθρο 20 παράγραφος 9 της Συμφωνίας ορίζει ότι οι διατάξεις της είναι αμετάκλητες. «Κάθε παραβίαση αυτού του κανόνα μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την απομόνωση της Ελλάδας από την διεθνή κοινότητα και την καταδίκη της από το Διεθνές Δικαστήριο Δικαιοσύνης», έγραψε η “ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ”, σύμφωνα με το δημοσίευμα της “SLOBODEN PECHAT”.

Σε δηλώσεις του στην “SLOBODEN PECHAT”, ο πρώην Πρέσβης της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, Νάνο Ρούζιν, υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει τρόπος κατάργησης της Συμφωνίας των Πρεσπών, καθώς υφίστανται πολλοί μηχανισμοί προστασίας. «Άνθρωποι που βρίσκονται κοντά στον ηγέτη της ελληνικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη μου είπαν ότι αυτός ανάσανε με ανακούφιση και χάρηκε όταν η Συμφωνία των Πρεσπών κυρώθηκε από το Ελληνικό Κοινοβούλιο. Είναι φυσιολογική η στάση του, διότι αυτός βρίσκεται σε πολιτική εκστρατεία και θέλει να κερδίσει τα ακραία κόμματα που είναι εναντίον της συμφωνίας. Όμως, σίγουρα δεν θα δημιουργήσει προβλήματα όταν έρθει στην εξουσία. Παίζει το ίδιο χαρτί όπως ο Μίτσκοσκι, ο οποίος όμως, σε αντίθεση με τον Μητσοτάκη, θέλει να μην υπάρχει λύση και να παραμείνει η κατάσταση στάσιμη. Σε κάθε περίπτωση, υπάρχουν εσωτερικοί και εξωτερικοί μηχανισμοί που δεν επιτρέπουν να αλλάξει η συμφωνία έτσι απλά και εδώ επίσης βρίσκεται και η ένταξη στο ΝΑΤΟ», σημειώνει ο Ρούζιν.

 

http://www.antinews.gr/

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top