Αλέξανδρος Χρυσάφης : Μαζί μας συμμάχησε όλη η Σερραική κοινωνία

-4.png

Πλήθος Σερραίων κατέκλεισε όχι μόνο την αίθουσα αλλά και όλους τους χώρους του ξενοδοχείου στο οποίο ο υποψήφιος δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης παρουσίασε τους 50 πρώτους υποψηφίους που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο  της «Συμμαχίας Σερραίων» στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές

Ιδιαίτερα συγκινημένος για τη μεγάλη συμμετοχή και τη στήριξη του κόσμου ο κ. Χρυσάφης ανέφερε:

«Με πολύ συγκίνηση σας λέω ότι με την σημερινή σας παρουσία, όχι μόνο προσφέρετε αυτή την απαραίτητη ενέργεια για να προχωρήσουμε αλλά μας δίνετε και την βεβαιότητα ότι θα νικήσουμε. Δεν ξέρω αν συνωμότησε το σύμπαν για αυτό το μοναδικό που γίνεται εδώ έχω όμως την  ακλόνητη πεποίθηση ότι σήμερα συμμάχησε όλη η σερραϊκή κοινωνία.»     

Νιώθοντας σίγουρος ο υποψήφιος Δήμαρχος Σερρών για την επιτυχία της «Συμμαχίας Σερραίων» συνέχισε στην ομιλία του:

«Τη σιγουριά της νίκης την εκπέμπετε όλοι εσείς, μέσα από το πάθος και τη θέλησή σας. Το αύριο του Δήμου μας θα απαντηθεί από μια πολυσυλλεκτική ηλικιακά, κοινωνικά, επαγγελματικά, πολιτικά, πολιτιστικά «συμμαχία». Και είναι πραγματικά ευλογία να έχουν κινητοποιηθεί τόσοι πολλοί και τόσο αξιόλογοι Συνδημότες μου σε αυτό το κάλεσμα, δημιουργώντας μια ομάδα που το σύνθημα της είναι απ’ τους Σερραίους, με τους Σερραίους, για τους Σερραίους.»

Τονίζοντας την ανάγκη να πάμε μπροστά και να κοιτάξουμε το σήμερα με στόχο το μέλλον ο κ. Χρυσάφης τόνισε:

«Σήμερα θα πρέπει να δηλώσουμε, πως είμαστε όλοι μαζί, στην προσπάθεια αλλαγής της εικόνας του Δήμου μας. Το χθες είναι αυτό που έχει διχάσει την κοινωνία μας, το χθες είναι αυτό που κοιτάει μόνο πίσω, που κάνει μόνο κριτική, που απλώς περιγράφει τα προβλήματα. Το χθες είναι αυτό που πρέπει να παραμείνει χθες. Γιατί τα όνειρα υλοποιούνται σε ένα φωτεινό αύριο και όχι σε ένα γκρίζο χθες.»

Αναφέρθηκε σε συνέργιες και συνεργασίες του Δήμου με την επιχειρηματική, εκπαιδευτική και πολιτιστική κοινότητα του τόπου ως απαραίτητο συστατικό για να ανατραπεί η δυσχερής θέση στην οποία βρίσκεται ο Δήμος Σερρών. Πιο συγκεκριμένα είπε:

«Είναι κρίμα και ήττα για όλους τους Σερραίους και τις Σερραίες να μην συνεργάζεται ο Δήμος με το Επιμελητήριο, με το ΤΕΙ, να μην συνεργεί με άλλους αυτοδιοικητικούς και πολιτικούς φορείς ούτως ώστε να απαντάμε στις προκλήσεις του σήμερα. Είναι κρίμα και ήττα να μην έχει δημιουργηθεί ένας ουσιαστικός θεσμός στην πόλη μας που θα αποτελεί πόλο έλξης για όλη την Ελλάδα, που θα αποτελεί σημείο αναφοράς για όλους τους Έλληνες. Είναι κρίμα και ήττα να μην υπάρχει ταυτότητα του Δήμου, να μην υπάρχει στρατηγική πολιτική ανάπτυξης που θα δημιουργεί δουλειές, ευκαιρίες και απασχόληση για τους συνδημότες μας.»

Από την ομιλία του δεν παρέλειψε τους αγρότες επισημαίνοντας:

«Δεν μπορούμε να κάνουμε τόσα λίγα για τα μεγάλα προβλήματα των αγροτών, αυτών των ηρώων της Σερραϊκής γης που προσφέρουν τόσα πολλά και τους προσφέρονται τόσα λίγα.»

Αναγνωρίζοντας το έργο των προηγούμενων δημοτικών αρχών σημείωσε:

«Τα τελευταία χρόνια, δεν σημαίνει ότι δεν έγιναν συνειδητές προσπάθειες για να απαντηθούν πολλές ανάγκες των πολιτών. Μακριά από εμάς η ισοπέδωση και ο μηδενισμός, μακριά από εμάς η καταστροφολογία και η στείρα κριτική. Πολλά από τα όμορφα πράγματα που έγιναν θα συνεχιστούν, θα εμπλουτιστούν και θα συμπληρωθούν.»

Ο κύριος Χρυσάφης δίνοντας προτεραιότητα στην ανάγκη της συνέργιας είπε συγκεκριμένα:

 « Ο Δήμος την επόμενη μέρα μας χρειάζεται όλους, την επόμενη μέρα είμαστε υποχρεωμένοι να συνθέσουμε,  να συμμαχήσουμε, να συνεργήσουμε. Για εμάς η λέξη «συμμαχία»  δεν είναι απλώς ο τίτλος μας, είναι ο πυρήνας της φιλοσοφίας μας, είναι ο πυρήνας λειτουργιάς μας.»

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top