Φυλακές Νιγρίτας : Πήρε άδεια και το ..έριξε στις ληστείες

-λήψης-2-4.jpg

Πλούσια δράση φαίνεται ότι είχε ο εικοσιτετράχρονος…

που συνελήφθη ύστερα από ένοπλη ληστεία, την οποία κατηγορείται ότι διέπραξε τα ξημερώματα της περασμένης Τετάρτης, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Κατερίνη.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Αστυνομίας, ο νεαρός, ο οποίος κρατείτο έως τις αρχές του έτους στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών, απ’ όπου όμως «απέδρασε» παραβιάζοντας ολιγοήμερη άδεια που του είχε χορηγηθεί, ταυτοποιήθηκε ως δράστης δέκα ακόμη ένοπλων ληστειών που σημειώθηκαν στον νομό Θεσσαλονίκης με στόχο καταστήματα ψιλικών.

Οι εννέα απ’ αυτές φαίνεται να διαπράχθηκαν το διάστημα μετά την «απόδρασή» του (έως το πρώτο 10ήμερο του τρέχοντος μήνα), ενώ μία ληστεία πιθανολογείται ότι έγινε κατά το προηγούμενο έτος, στη διάρκεια άδειας που είχε λάβει από το σωφρονιστικό κατάστημα.

Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, ο νεαρός δράστης, Έλληνας υπήκοος, υπό την απειλή είτε πιστολιού είτε μαχαιριού «χτύπησε» σε Λαγκαδά, Αμπελόκηπους, Εύοσμο, Ευκαρπία, Τούμπα και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, απ’ όπου άρπαξε χρήματα και καπνικά προϊόντα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ίδιος σε κάποιες περιπτώσεις, σύμφωνα με καταθέσεις θυμάτων και μαρτύρων, αφού αποσπούσε τη «λεία» του, έκανε χειραψία στους υπαλλήλους των καταστημάτων-«στόχων» και γι’ αυτό το λόγο του αποδόθηκε το προσωνύμιο ο «ευγενικός ληστής» ή ο «ληστής με τη χειραψία».

Ο εικοσιτετράχρονος κρατείται στην υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης, προκειμένου να απολογηθεί για τη ληστεία που οδήγησε στη σύλληψή του. Για την συγκεκριμένη υπόθεση συνελήφθησαν εξάλλου ακόμη τέσσερα άτομα, εκ των οποίων τρία για συνέργεια στη ληστεία και το τέταρτο (μία νεαρή γυναίκα) για υπόθαλψη εγκληματία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top