Δήμος Νέας Ζίχνης : Τρεις οι υποψήφιοι δήμαρχοι

YPOFIOI-DHMARXOI.jpg

Νέο εκλογικό τοπίο στο Δήμο Νέας Ζίχνης μετά από πολλά χρόνια. Για πρώτη φορά το δημαρχιακό αξίωμα θα διεκδικήσουν νέα πρόσωπα από τις δυο βασικές δημοτικές παρατάξεις που συγκροτήθηκαν από συστάσεως του Καλλικρατικού Δήμου. Ο αιφνίδιος Θάνατος του Ανδρέα Δαϊρετζή, αλλά και η αποχώρηση του Γ. Μαδεμλή ο οποίος διεκδίκησε το Δήμο στις εκλογές του 2010 και 2014 διαμόρφωσαν εκ των πραγμάτων μία νέα τάξη πραγμάτων και νέες υποψηφιότητες. Στις εκλογές του Μαϊου υποψήφιοι δήμαρχοι θα είναι ο Γιώργος Ντωνές, ο ενεργεία δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης Παντελής Μπόζης και ο Γιάννης Στεφανόπουλος, υποψήφιος της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Παλιό δοκισμένο στέλεχος μπαίνει μπροστά

Η απόφαση του δημάρχου Παναγιώτη Πολυμέρη που διαδέχθηκε τον εκλιπόντα Ανδρέα Δαϊρετζή, ύστερα από εσωτερική διαδικασία του συνδυασμού στις 26 Οκτωβρίου 2018 τον δήμο Νέας Ζίχνης, οδήγησε την πλειοψηφούσα παράταξη σε αναζήτηση νέου υποψηφίου δημάρχου. Μετά από διεργασίες, ζυμώσεις και συζητήσεις και ύστερα από πρόταση που έγινε το βάρος ανέλαβε να επωμιστεί ένας παλιός δοκιμασμένος δημοτικός σύμβουλος που υπηρέτησε τον Καποδιστριακό Δήμο Νέας Ζίχνης. Πρόκειται για τον Ζιχνιώτη Γιώργο Ντωνέ. Πτυχιούχος του ΤΕΦΑΑ ΑΠΘ με μεταπτυχιακές σπουδές, ερευνητικό και συγγραφικό έργο ο Γιώργος Ντωνές υπήρξε δημοτικός σύμβουλος Νέας Ζίχνης από το 1999 εως το 2006. Υπήρξε ιδρυτής του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας το 2000, της θεατρικής ομάδας και χορωδίας και υπεύθυνος για τα πολιτιστικά θέματα του Δήμου Νέας Ζίχνης και εκ των βασικών συντελεστών της ίδρυσης του ΙΕΚ Νέας Ζίχνης, ενώ υπήρξε και πρόεδρος των ΚΑΠΗ. Υπήρξε και εθελοντής στην Πανελλήνια Μαθητιάδα έως το 2014 και σε συνεργασία επι έτη με το ΣΑΕ, ομοσπονδίες ελληνικές κοινότητες, πρεσβείες και συντονιστές εκπαίδευσης μερίμνησε για την συμμετοχή αποστολών από όλο τον κόσμο. Υπηρετεί εδώ και 20 χρόνια το Δημόσιο Σχολείο, μιλά Αγγλικά, Γαλλικά και Ιταλικά. Είναι παντρεμένος και πατέρας δυο παιδιών.

Για πρώτη φορά στον εκλογικό στίβο ως υποψήφιος δήμαρχος ο Παντελής Μπόζης

Την υποψηφιότητα του ανακοίνωσε στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας ο δημοτικός σύμβουλος Παντελής Μπόζης. Εκλεγμένος με την δημοτική παράταξη του υπ. δημάρχου Γιώργου Μαδεμλή το 2014 ο Παντελής Μπόζης έχει να επιδείξει αυτοδιοικητική διαδρομή περίπου 20 ετών. Δίνοντας το στίγμα της υποψηφιότητα του, στη ανακοίνωση στην οποία γνωστοποίησε ότι θα διεκδικήσει το Δήμο, σημειώνει ότι η προσπάθεια της δημοτικής κίνησης είναι πέρα και πάνω από κομματικές δεσμεύσεις και εξαρτήσεις. Υποστηρίζει ότι εφόσον οι πολίτες τον εμπιστευτούν θα διοικήσει το Δήμο με υπευθυνότητα, ειλικρίνεια, εντιμότητα και τόλμη. Ο Παντελής Μπόζης εργάζεται στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Σερρών. Κατάγεται από τη Μεσοράχη Σερρών. Στο παρελθόν υπήρξε προϊστάμενος στην ΕΑΣ Σερρών. Έχει σπουδάσει στο ΤΕΙ (τμήμα Λογιστικής). Υπήρξε υποψήφιος πρόεδρος στη Κοινότητα Μεσοράχης, ενώ υπηρέτησε το Δήμο Νέας Ζίχνης από τη θέση του προέδρου της τοπικής κοινότητας. Υπήρξε πρόεδρος του Νομικού Προσώπου των ΚΑΠΗ και των παιδικών σταθμών επί δημαρχιακής θητείας του Κ. Σαμαρτζά (2003-2006). Ο Παντελής Μπόζης είναι παντρεμένος και τα δυο παιδιά του είναι φοιτητές αυτή τη περίοδο.

Με τον Γ. Στεφανόπουλο στη μάχη των εκλογών η «Λαϊκή Συσπείρωση»

Υποψήφιος με τη Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Νέας Ζίχνης θα είναι ο Γιάννης Στεφανόπουλος. Γεννήθηκε το 1956 στο Δραβήσκο Σερρών και είναι παντρεμένος με 2 παιδιά. Τελείωσε το 6τάξιο Γυμνάσιο της Ν. Ζίχνης. Μετά την εκπλήρωση της στρατιωτικής θητείας εργάστηκε στην N.A.P.C. (Εταιρεία Πετρελαίου Βορείου Αιγαίου) στην Καβάλα για 20 χρόνια. Από το 1999 μέχρι σήμερα εργάζεται στο Φυσικό Αέριο (ΔΕΠΑ – ΔΕΣΦΑ) μέσω εργολαβικών εταιρειών, στις εγκαταστάσεις του Μετρητικού Σταθμού Σιδηροκάστρου, ως χειριστής Αίθουσας Ελέγχου (CONTROLROOM). Όλο αυτό το διάστημα ανέπτυξε πλούσια συνδικαλιστική και πολιτιστική δράση, είτε ως μέλος των Δ.Σ. είτε ως απλό μέλος των σωματείων του χώρου της Ενέργειας.

Πηγή: sertharros.gr

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top