Δήμος Νέας Ζίχνης : Η Λαϊκή Συσπείρωση για τα ταμειακά διαθέσιμα

laikisuspeirwsi171116.jpg

Η πρόσφατη δημοσίευση σε ΦΕΚ της απόφασης της Κυβέρνησης, που εξαναγκάζει Δήμους και Περιφέρειες να καταθέσουν στην Τράπεζα της Ελλάδας τα όποια ταμειακά διαθέσιμα τους, δεν ξαφνιάζει κανέναν. Ήταν άλλωστε από τις πρώτες νομοθετικές πράξεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όταν ακόμη λεοντάριζε με τους λεγόμενους «δανειστές» και έσχιζε τα μνημόνια.

Σήμερα πια, και αφού οι «δανειστές» εν μία νυκτί μετατράπηκαν σε «θεσμούς της χώρας”, η Κυβέρνηση προχωράει ακάθεκτη, εκβιάζοντας τους Δήμους να συμμορφωθούν. Σε διαφορετική περίπτωση απειλεί με την περικοπή της κρατικής χρηματοδότησης (ΚΑΠ). Στην πραγματικότητα ζητά να συνεισφέρουν οι Δήμοι, εκτός από το ματωμένο πλεόνασμα και στο μαξιλάρι ασφάλειας που χρειάζονται οι επιχειρηματικοί όμιλοι στην χώρα, ώστε να διασφαλίσουν φτηνότερο δανεισμό στις μπίζνες που ετοιμάζουν.

Είναι γνωστό σε όλους και πρωτίστως στην κυβέρνηση, ότι τα όποια ταμειακά διαθέσιμα στους Δήμους είναι ανύπαρκτα και όπου αυτά καταγράφονται τα πληρώνουν κατά αποκλειστικότητα τα λαϊκά νοικοκυριά, με βάση τις αντιδραστικές ανατροπές που κλιμακώνει στους Δήμους χέρι –χέρι, αντάμα με την ΝΔ , το ΚΙΝΑΛ και τα άλλα κόμματα που στηρίζουν την ΕΕ. Γι’ αυτό και είναι ακόμη μεγαλύτερη η πρόκληση της Κυβέρνησης, τα ανούσια λόγια της περί μεγαλύτερων επιτοκίων δεν παραπλανούν κανέναν. Η αγορά των ομόλογων και των repos, ούτε και αυτήν την ελάχιστη χρηματοδότηση των Δήμων διασφαλίζει ούτε πολύ περισσότερο τις ανάγκες των εργαζόμενων και του λάου μας που θα έπρεπε να υπηρετεί η πλήρης από το κράτος χρηματοδότηση των Δήμων.

Πιο συγκεκριμένα, όταν το εν λόγω θέμα τέθηκε προς ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου, η πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων όχι μόνο δεν πήρε θέση αλλά αποδέχτηκε την μεταφορά αυτή, υιοθετώντας το πρόσχημα πως αν δεν το κάνει θα επέλθουν κυρώσεις. Φαίνεται λοιπόν περίτρανα αυτό που όλοι κρύβουν με μόνο στόχο να αποπροσανατολίσουν τον λαό: ότι οι Δήμοι υλοποιούν την κεντρική αντιλαϊκή πολιτική της χώρας.

Καλούμε τους εργαζόμενους και το λαό του δήμου Νέας Ζίχνης μπροστά στις δημοτικές εκλογές να δώσουν την δική τους απάντηση στην κλιμακούμενη αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. Να ενισχύσουν το ρεύμα της Λαϊκής Αντιπολίτευσης απέναντι σε κυβέρνηση και ΕΕ ενισχύοντας  τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο δήμο αλλά και σε όλη τη χώρα εκλέγοντας δημοτικές αρχές και δημάρχους οι οποίοι θα παλεύουν μαζί με το λαό για τη διεκδίκηση των λαϊκών δικαιωμάτων και την αναβάθμιση  της ποιότητας και του επιπέδου ζωής τους. Τους καλούμε να σταθούν εμπόδιο σε δημάρχους και εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους που θα κάνουν εύκολη τη δουλειά της εκατοστέ κυβερνητικής πολιτικής και των μεγαλοεπιχειρηματιών  που καλούν το λαό να βάλει για ακόμη μία φορά βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top