Δήμος Ηράκλειας : Γιώργος Κουτσάκης -Προτεραιότητα η ασφάλεια των δημοτών

-λήψης-2.jpg

Στο Δήμο Ηράκλειας πρέπει να φυσήξει ένας άλλος αυτοδιοικητικός αέρας δηλώνει στο «Σ.Θ.» ο υποψήφιος δήμαρχος Ηράκλειας Γεώργιος Κουτσάκης. Πιστεύει ότι
οι προτάσεις που θα καταθέσει ο συνδυασμός του είναι αυτό που θα βαρύνει στο αποτέλεσμα των εκλογών και όχι η φθορά που κουβαλά η δημοτική αρχή του Κ. Κοτσακιαχίδη. Προτάσσει ως θέμα ζωτικής σημασίας την ασφάλεια στη περιοχή και δηλώνει ότι θα εργαστεί, ώστε ο δημότης να πάψει να νοιώθει ανασφάλεια.Τέλος δηλώνει ότι ως τις 15 Μαρτίου ο συνδυασμός του θα έτοιμος και όλα τα στελέχη συντεταγμένα θα δώσουν την εκλογική μάχη .
Τι βάρυνε στην απόφαση σας να διεκδικήσετε το Δήμο Ηράκλειας;
Σας ευχαριστώ για το βήμα που μου δίνετε να μιλήσω για την απόφαση μου. Έχω μία αυτοδιοικητική εμπειρία και παρακολουθώ τα πράγματα στο Δήμο Ηράκλειας.
Αποφάσισα να είμαι υποψήφιος δήμαρχος αφού προηγουμένως δέχθηκα παραινέσεις από συνδημότες μου και υπήρξαν σχετικές ζυμώσεις.Διαπίστωσα από τις συζητήσεις ότι πολλοί συνδημότες μου δεν είναι καθόλου ικανοποιημένοι από την εικόνα του Δήμου μας. Αυτή η δημοτική αρχή, μετά από τρεις διαδοχικές θητείες, έχει εξαντλήσει όλα τα περιθώρια της όποιας δυναμικής για προσφορά είχε.
Ο Δήμος Ηράκλειας χρειάζεται μία πολιτική αλλαγή, έναν άλλο αυτοδιοικητικό αέρα ο οποίος θα συγκεράσει την εμπειρία και την σοβαρότητα παλιών αυτοδιοικητικών προσώπων αλλά και τη νεανική ορμή και τον ενθουσιασμό νέων ανθρώπων.Αυτές ήταν οι βασικές αιτίες που με ώθησαν να μπω στα βαθιά της εκλογικής μάχης στην Ηράκλεια και να θέσω τον εαυτό μου στην κρίση των συνδημοτών μου.
Θα υιοθετήσετε την στρατηγική του ώριμου φρούτου στις εκλογές, δεδομένου ότι έχετε απέναντι σας έναν δήμαρχο που κουβαλά την φθορά του χρόνου, ή πιστεύετε ότι οι εκλογές θα κριθούν σε άλλους παράγοντες;
Δεν υιοθετώ τη λογική του ώριμου φρούτου ως πολιτική στρατηγική. Το πιο σπουδαίο είναι να έχεις μία αυτοδιοικητική πρόταση και να πείσεις ότι μπορείς να φέρεις στο Δήμο κάτι διαφορετικό. Αν αφουγκραστεί κανείς στους δημότες της Ηράκλειας, όλες οι φωνές σε ένα πράγμα συγκλίνουν. Φτάνει πια!!! Ο Δήμος έχει ανάγκη αλλαγής.
Ποια είναι η εικόνα σας για τον Δήμο Ηράκλειας σήμερα;
Έχουμε διαπιστώσει ότι ο Δήμος διακρίνεται από μία εσωστρέφεια. Ο πολίτης -δημότης δεν έχει την πρόσβαση και την πληροφόρηση για το τι συμβαίνει στο Δήμο.
Τα πράγματα περιστρέφονται στο Δήμο γύρω από συγκεκριμένα πρόσωπα και οι αποφάσεις που λαμβάνονται δεν γίνονται ιδιαίτερα γνωστές. Εμείς στις εκλογές θα
προτείνουμε έναν δήμο ανοικτό, καθαρό που θα εξυπηρετεί τον δημότη του και δεν θα τον ταλαιπωρεί.
Αυτό θα σας έλεγα θα είναι το δικό μας δόγμα. Ο Δήμος πρέπει να είναι καθαρός σαν καθρέφτης, να μην αφήνει υπόνοιες στους δημότες ότι κάτι γίνεται, κάποιος ψάχνει, κάποιοι καταγγέλλουν. Δεν χρειάζονται τέτοια πράγματα σε έναν Δήμο.
Επίσης θα προτάξουμε ως μείζον θέμα την εξυπηρέτηση της καθημερινότητας η οποία χωλαίνει. Οι δρόμοι βρίσκονται σε κακή κατάσταση σε όλο το Δήμο και χρήζουν επισκευής.
Έγιναν φαραωνικές συμβάσεις για την καθαριότητα στο Δήμο χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα. Τεράστια ποσά δημοπρατήθηκαν και θα δαπανηθούν για να προσφέρει ο Δήμος καλύτερες υπηρεσίες στην καθαριότητα, αλλά τα αποτελέσματα δεν τα βλέπουμε, δεν είναι ορατά στους δημότες.
Είστε αποφασισμένος για τομές στο Δήμο Ηράκλειας ή πιστεύετε ότι ο «Κλεισθένης» αναγκάζει εκ των πραγμάτων τον Δήμαρχο να συμβιβαστεί και να υιοθετήσει λογικές «αβλαβούς διέλευσης»;
Οι εκλογές θα γίνουν με το νέο σύστημα της απλής αναλογικής. Εγώ πιστεύω ότι δεν είναι το καλύτερο σύστημα για να διοικήσει κανείς έναν Δήμο. Πιστεύω ότι οι δημότες θα μας δώσουν την απόλυτη πλειοψηφία, αυτό συνεπάγεται απόλυτη πλειοψηφία των εδρών κάτι που σημαίνει ότι θα έχουμε μία συμπαγή ομάδα για να μπορέσουμε να διοικήσουμε τον Δήμο. Από την άλλη πλευρά όμως δεν μπορεί να παραγνωρίσει κανείς ότι ο ρόλος της αντιπολίτευσης είναι σημαντικός. Θέλουμε να διοικήσουμε με έναν πνεύμα συναινετικό. Οι προτάσεις μας θα είναι τέτοιες που δεν θα δέχονται εύκολα ενστάσεις και αντιρρήσεις.Θα είναι προτάσεις για το κοινό καλό και θα διακρίνονται από ποιότητα και διαφάνεια.


Πως αξιολογείτε το ιδιαίτερο πρόβλημα της δημόσιας ασφάλειας που ταλανίζει το Δήμο Ηράκλειας; Συνεχή τα σχετικά παράπονα των Δημοτών. Αυτό το θέμα πως θα το χειριστείτε;


Πρόσφατα συμμετείχα σε μία συζήτηση με διάφορους αρμόδιους για το πως μπορεί ο Δήμος να συμβάλλει, να συνδράμει στο θέμα της δημόσιας ασφάλειας. Όλοι γνωρίζουν ότι το πρόβλημα της ασφάλειας είναι μείζον για την περιοχή μας. Τα στατιστικά στοιχεία των αρχών το αναδεικνύουν.Εμείς μπορούμε να προτείνουμε μέτρα, να πιέσουμε, να απαιτήσουμε , να διεκδικήσουμε να λυθεί το πρόβλημα. Όχι απλώς να μετριαστεί. Όλοι βλέπουμε και ξέρουμε από πού προέρχεται το πρόβλημα.
Πρέπει η προσπάθεια να εστιαστεί στην αλλαγή νοοτροπίας αυτών των πληθυσμιακών ομάδων και στη λήψη μέτρων. Δεν γίνεται με ημίμετρα. Εδώ χάνονται καθημερινά περιουσίες επαγγελματιών, κόσμος ταλαιπωρείται και νοιώθει ανασφάλεια.Oι δημότες δεν μπορούν να ζήσουν φυσιολογικά, ζούν σαν φύλακες των σπιτιών τους.Πρέπει να διεκδικήσουμε, θα απαιτήσουμε καλύτερη ασφάλεια με την συνδρομή των δημοτών. Παραδοσιακοί θεσμοί απειλούνται με ολοκληρωτικό αφανισμό λόγω του προβλήματος της ασφάλειας. Η εμποροπανήγυρη της Ηράκλειας «έσβησε» και για αυτό το λόγο.
Πως πιστεύετε ότι θα κινηθεί ο προεκλογικός αγώνας;


Αυτό που θα επιδιώξω και εκφράζει όλους τους ανθρώπους που στηρίζουν την υποψηφιότητα μου, είναι οι εκλογές να διεξαχθούν σε κλίμα ήπιο και πολιτισμένο.
Θα καταθέσουμε τις προτάσεις, θα κάνουμε διάλογο με τους πολίτες και στόχευση μας είναι ο σεβασμός προς κάθε άνθρωπο που συμμετέχει ενεργά στον προεκλογικό αγώνα ως υποψήφιος. Ο Πολιτικός πολιτισμός βέβαια δεν είναι αδυναμία. Αν προκληθούμε θα απαντήσουμε όπως πρέπει και όταν πρέπει.


Πότε θα είστε έτοιμοι να ανακοινώσετε τον συνδυασμό σας;


Εμείς είμαστε έτοιμοι κατά 80%. Έως το πρώτο 15νθήμερο του Μαρτίου θα είμαστε 100% έτοιμοι με τους υποψηφίους μας. Ένας προεκλογικός αγώνας όμως έχει τακτικές και στρατηγική. Όλα τα έχουμε μελετήσει.

 Του Δημητρίου Γ. Νάτσιου


Πηγή σερραικον θαρρος

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top