ΚΚΕ Σερρών : Άρθρο του Γραμματέα της Τομεακής Επιτροπής Ιντζέ Κώστα

images-1-1.jpg

Εκατοντάδες μέλη και φίλοι του ΚΚΕ, άνθρωποι που συμπορεύονται μαζί του χρόνια στους αγώνες και πολλοί ακόμα που έκαναν αυτό το βήμα το τελευταίο διάστημα, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα συστράτευσης που απευθύνει το Κόμμα, δίνουν το «παρών» καθημερινά, σε τόπους δουλειάς, στις συνοικίες, στα χωριά, ώστε να φτάσει το μήνυμα παντού. Το μήνυμα της αναγκαιότητας ισχυροποίησης του ΚΚΕ παντού σε όλες τις κάλπες που θα στηθούν το επόμενο διάστημα.

Το σύνθημά μας «Ισχυρό ΚΚΕ παντού, μπορούμε να κάνουμε την πραγματική διαφορά» είναι σύνθημα – κάλεσμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ με όλους τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα της πόλης και του χωριού, που λένε «δεν πάει άλλο», που στα μάτια τους, το ΚΚΕ, είναι η δύναμη που δεν τα έχει «γυρίσει» ποτέ, που δεν τους κορόιδεψε ποτέ.

Απευθύνουμε το κάλεσμά μας σε όλους όσοι μαζί σηκώσαμε τα βάρη της κρίσης για τα κέρδη του κεφαλαίου, βάρη που μας φόρτωσαν οι κυβερνήσεις, η ΕΕ.

Σε όλους όσοι βρεθήκαμε δίπλα δίπλα στους αγώνες για να σωθεί το μεροκάματο, η δουλειά. Που μαζί δυναμώσαμε την αλληλεγγύη για να κρατηθεί όρθια η εργατική – λαϊκή οικογένεια. Σε όλους όσοι τώρα λένε: «Φτάνει, ως εδώ». «Αρκετά πληρώσαμε, αρκετά ματώσαμε».

Απευθύνουμε το κάλεσμά μας σε όλους όσοι ξέρουν πως τα μνημόνια δεν τελειώσανε. Είναι εδώ και βασιλεύουν στους μισθούς και τις συντάξεις, στα πετσοκομμένα εργατικά δικαιώματα, στις κουτσουρεμένες δαπάνες για την Υγεία και την Παιδεία, στα ανύπαρκτα έργα για την προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Ξέρουν πως τα μνημόνια απλώς άλλαξαν όνομα, τώρα λέγονται «δεσμεύσεις», «μεταρρυθμίσεις»… Και βρίσκονται στα προγράμματα και του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, γιατί τα προγράμματά τους είναι οι κατευθύνσεις, οι Οδηγίες της ΕΕ, του μεγάλου κεφαλαίου.

Απευθύνουμε το κάλεσμά μας σε όλους όσοι δεν ξέπλυναν στη συνείδησή τους τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό, όπως με κάθε ευκαιρία κάνει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Σε όλους όσοι εξοργίζονται με τα «σούρτα φέρτα» του Αμερικανού πρέσβη στα υπουργεία, στα δημαρχεία και τις Περιφέρειες.

Ξέρουν πως η «ΝΑΤΟική αμερικανόστροφη αριστερά» δεν είναι αριστερά. Είναι το υπηρετικό αστικό πολιτικό προσωπικό που ανέλαβε να υλοποιήσει τη βρώμικη δουλειά για λογαριασμό των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της αστικής τάξης της χώρας.

Σε όλους τους τίμιους αγωνιστές, ανθρώπους του μόχθου που νιώθουν αριστεροί, προοδευτικοί. Που δεν παραχωρούν τους αγώνες τους, τις αξίες και τα ιδανικά τους. Την ιστορία τους και την ιστορία αυτού του τόπου. Τους ηρωικούς αγώνες του ΕΑΜ, της ΕΠΟΝ, του ΕΛΑΣ, του ΔΣΕ, για να τους λερώνει ο ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του.

Το κάλεσμά μας απευθύνεται σε όλους όσοι απογοητεύτηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχουν καμιά εμπιστοσύνη στη ΝΔ, στο ΠΑΣΟΚ και τα άλλα κόμματα. Και όλοι τους, ανεξάρτητα αν συμφωνούν σε όλα μαζί μας, συμφωνούν όμως πως η ισχυροποίηση του ΚΚΕ μπορεί να κάνει την πραγματική διαφορά που έχει ανάγκη ο λαός και ο τόπος.

Με δυνατό ΚΚΕ, τόσο στη Βουλή, την Ευρωβουλή, τους Δήμους και τις Περιφέρειες, μπορεί να δυναμώσει τη διεκδίκηση για την ανάκτηση των απωλειών. Να αποκαλύψει την εικόνα της δήθεν μεταμνημονιακής εποχής, που είναι ίδια με τη μνημονιακή. Να αποκαλύψει την κοροϊδία περί δήθεν προστασίας των αδυνάτων, που επιδιώκει να κουκουλώσει τα μέτρα που προστατεύουν τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων. Μπορεί να δοθεί αποφασιστικό χτύπημα στο συμβιβασμό με τη φτώχεια. Που ανέχεται τα ψίχουλα, τα ελάχιστα και τα κατώτατα, χωρίς να διεκδικεί τα αυτονόητα, μια ζωή με δικαιώματα.

Μπορεί να δυναμώσει την πάλη ενάντια στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, στους οποίους εμπλέκει ο ΣΥΡΙΖΑ τη χώρα, το λαό μας. Τρανταχτό είναι το παράδειγμα της απαράδεκτης συμφωνίας των Πρεσπών με την ΝΑΤΟική και Αμερικάνικη σφραγίδα.

Μπορεί να εκφράσει τη γνήσια αμφισβήτηση ενάντια στην ΕΕ, σε αυτή την καπιταλιστική ένωση που γίνεται χειρότερη γιατί χειρότερος γίνεται ο καπιταλισμός. Να στείλει μήνυμα ελπίδας, μέσα και έξω από την ΕΕ, ότι υπάρχει δρόμος για τους λαούς και αυτός είναι ο δρόμος της ρήξης και της σύγκρουσης για τη δική τους εξουσία.

Μπορεί να χτίσει πραγματικές γέφυρες, τις γέφυρες που ενώνουν τους εργάτες, τους ανέργους, τους φτωχούς αγρότες και αυτοαπασχολούμενους, τους νέους και τις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων. Αυτήν τη μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία θα την ενώσουμε σε μια μεγάλη Κοινωνική Συμμαχία, απέναντι από τα μονοπώλια, τον καπιταλισμό και τις κυβερνήσεις τους.

Μόνο με ισχυρό ΚΚΕ παντού μπορούμε να δώσουμε απάντηση και να αντιμετωπίσουμε την «Ακροδεξιά» την δράση της ναζιστικής -εγκληματικής «Χρυσής Αυγής» και όχι με δήθεν «προοδευτικά μέτωπα» όπως προτείνουν αυτοί που τις έστρωσαν το χαλί.

Αργά το θυμήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ το μέτωπο στην «ακροδεξιά». Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ξεχείλωνε το «αντιμνημονιακό μέτωπο των αγανακτισμένων» γενικώς, για να τους χωρέσει όλους, (μέχρι και τη ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή), δεν υπήρχε ο κίνδυνος της ακροδεξιάς, του φασισμού; Όταν συγκυβερνούσε με τους ΑΝΕΛ, ένα ακροδεξιό Κόμμα στην Ελληνική Βουλή, δεν υπήρχε κίνδυνος «ακροδεξιάς»;

Όταν ο δολοφόνος του Π. Φύσσα, βρίσκετε σπίτι του και συνολικά η δίκη της Χ.Α έχει καθυστερήσει οικτρά, δεν υπάρχει φόβος για την άνοδο της «ακροδεξιάς»; Οι υπόδικοι εγκληματίες της Χρυσής Αυγής, οι καθοδηγητές των δολοφονιών συμπολιτών μας, περιδιαβαίνουν και προκαλούν μέχρι σήμερα ελεύθεροι.

Πραγματικό μέτωπο στην ακροδεξιά και τον φασισμό μπορεί να αποτελέσει μόνο η μεγάλη ισχυροποίηση του ΚΚΕ. Για να γκρεμιστεί η εγκληματική ναζιστική Χρυσή Αυγή απ’ την τρίτη θέση. Για να πατώσουν οι υποψήφιοί της σε Περιφέρειες και δήμους. Για να απομονωθούν οι μπράβοι της στις εργατικές – λαϊκές γειτονιές, στους τόπους δουλειάς και τα χωριά. Για να δυναμώσει η πάλη ενάντια στα συμφέροντα που γεννούν και θρέφουν τον φασισμό.

Λέμε ΝΑΙ, στα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης σε όλους τους Δήμους των Σερρών, στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας.

Στις εκλογές του ερχόμενου Μαΐου και στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας και στους Δήμους της Π.Ε Σερρών, αρκετοί συνδυασμοί θα διεκδικήσουν την ψήφο του λαού.

Ωστόσο, το κριτήριο ψήφου δεν μπορεί να είναι τα πρόσωπα, γιατί αυτό που καθορίζει την ταυτότητα του καθενός είναι ποια πολιτική στηρίζει, η στάση του απέναντι στα λαϊκά προβλήματα, στις αιτίες που τα δημιουργούν και την διέξοδο από την αντιλαϊκή πολιτική.

Η στάση του στο κεντρικό ζήτημα της ανάπτυξης -από ποιον και για ποιον- που φέρνει στο προσκήνιο την πραγματική διαχωριστική γραμμή και με ποιον τάσσεται ο καθένας, είτε έχει κομματική στήριξη, είτε εμφανίζεται ως δήθεν «ανεξάρτητος».

Ο συνδυασμός της ΝΔ με τον κ. Τζιτσικώστα, που έχει τη διοίκηση της Περιφέρειας, υπηρέτησε πιστά, σε σύμπλευση με όλες τις αστικές κυβερνήσεις και την ΕΕ, την κυρίαρχη

πολιτική στήριξης του μεγάλου κεφαλαίου, όπως και την περίφημη γεωστρατηγική αναβάθμιση της χώρας, που προωθεί η κυβέρνηση για λογαριασμό της αστικής τάξης με όλο και μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ. Το ίδιο και οι εκλεγμένοι δήμαρχοι σε όλους τους δήμους της Π.Ε Σερρών.

Οι δήμοι και η Περιφέρεια έγιναν αρωγοί:

* της ανταποδοτικότητας,

* των ιδιωτικοποιήσεων,

* της ανατροπής των εργασιακών σχέσεων,

* των προγραμμάτων ανακύκλωσης των ανέργων,

* «των ελάχιστων κοινωνικών παροχών».

Αποτέλεσμα;

— Η εκτόξευση της απασχολησιμότητας και της «ευελιξίας» στις εργασιακές σχέσεις.

— Η κατακόρυφη μείωση του μόνιμου προσωπικού.

— Η αξιοποίηση του κατ’ όνομα μόνο εθελοντισμού.

— Η συρρίκνωση κρίσιμων κοινωνικών υπηρεσιών, που τις υποκαθιστούν ιδιώτες, ΜΚΟ, ΚΟΙΝΣΕΠ, οι φορείς της περιβόητης «κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας».

Η Λαϊκή Συσπείρωση είναι η μόνη δύναμη που αποκάλυπτε και αντιπάλευε την αντιλαϊκή πολιτική που προωθούσε στην Περιφέρεια η πλειοψηφία της ΝΔ, σε συνεργασία με την εκάστοτε κυβέρνηση και την ΕΕ και τη συναίνεση σε βασικά ζητήματα των αιρετών του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ, της Χρυσής Αυγής και διεκδικούσε μέτρα στήριξης του λαού.

Ταυτόχρονα, οι εργαζόμενοι πλήρωναν και με τη ζωή τους τις άθλιες συνθήκες δουλειάς στους δήμους. Και επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ – ΝΔ και επί των ημερών της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, που δήθεν «προστάτεψε τους αδύνατους» και «κράτησε την κοινωνία όρθια».

Είναι προοδευτικό και σύγχρονο να μεταφέρονται στην Τοπική Διοίκηση οι κρατικές αρμοδιότητες στους τομείς της Παιδείας, της Υγείας και της Πρόνοιας;

Να παραχωρείται και με ευθύνη αυτών των τοπικών κρατικών οργάνων η δημόσια γη, τα δάση και οι δασικές εκτάσεις και υποδομές, στους μεγαλοεπιχειρηματίες;

Και όχι – όπως θα έπρεπε – να προστατεύονται, για να μπορούν να απολαμβάνουν τα οφέλη τους ο λαός και η νεολαία;

Καλούμε τους εργαζόμενους της ΠΕ Σερρών να στηρίξουν τα μαχητικά τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης», που στηρίζει το ΚΚΕ.

Γιατί οι αγωνιστές και οι αγωνίστριες που συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα να δυναμώσει η δράση ενάντια στις επεμβάσεις, στους πολέμους, να μη χρησιμοποιείται η Ελλάδα ως ορμητήριο ιμπεριαλιστικών κέντρων.

Βρίσκονται μπροστά σε κάθε δίκαιο αγώνα των εργαζομένων, των φτωχών αγροτών, της νεολαία, των γυναικών.

Γι’ αυτό και οι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» διεκδικούν:

– Την καθολική παροχή υψηλού επιπέδου, δωρεάν υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και Πρόνοιας, με την ανάπτυξη, στελέχωση και εξοπλισμό των αναγκαίων υποδομών και χρηματοδότηση αποκλειστικά από το κράτος.

– Την κάλυψη των αναγκών σε σχολική στέγη, νηπιαγωγεία, παιδικούς σταθμούς, υποδομές αθλητισμού, πολιτισμού, ελεύθερων χώρων.

– Τη φροντίδα και αγωγή όλων των παιδιών προσχολικής ηλικίας.

– Την προστασία των ΑμεΑ, των ηλικιωμένων μέσα από ένα διευρυμένο κρατικό δίκτυο δομών. Την πρόσληψη του αναγκαίου για τη λειτουργία τους προσωπικού.

– Την κρατική χρηματοδότηση και υποδομές για τον πολιτισμό, τον μαζικό αθλητισμό, για τους φορείς και τα σωματεία που οργανώνουν αυτές τις αναγκαίες δραστηριότητες στις γειτονιές και τις πόλεις.

– Το συνολικό σχεδιασμό και τη χρηματοδότηση από το κράτος όλων των αναγκαίων μέτρων και έργων για την πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών (πλημμύρες, πυρκαγιές, σεισμούς κ.λπ.), της μεγάλης έκτασης βιομηχανικών και άλλων ατυχημάτων, μολυσματικών εστιών.

– Τη δημόσια και δωρεάν κάλυψη σε αναγκαίες υποδομές για το λαό σε ύδρευση, αποχέτευση, άρδευση.

– Την προστασία του περιβάλλοντος: Της ατμόσφαιρας, του νερού, του πράσινου, των ελεύθερων χώρων. Την ασφαλή διευθέτηση των ρεμάτων. Την εξασφάλιση των αναγκαίων έργων οδοποιίας.

– Τη διαχείριση των απορριμμάτων με γνώμονα τις λαϊκές ανάγκες, με σεβασμό στο περιβάλλον, στη δημόσια υγεία, στους φυσικούς πόρους και όχι με κριτήριο την επιχειρηματική κερδοφορία.

Ισχυρό ΚΚΕ για να υπάρχει ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση, απέναντι σε κάθε αντιλαϊκή κυβέρνηση, όπως κι αν αυτή ονομάζεται.

Χρειάζεται ένα ΚΚΕ πολύ πιο ισχυρό στη Βουλή και στο λαό. Απέναντι στην ΕΕ, με μια ισχυρή παρουσία του ΚΚΕ στο Ευρωκοινοβούλιο. Για να γίνει πιο δυνατό το όχι του λαού στην ΕΕ του κεφαλαίου. Για να δώσουμε μήνυμα στους άλλους λαούς και τους συντρόφους μας από άλλες χώρες που δίνουν τη δική τους μάχη.

Ισχυρό ΚΚΕ παντού!!!

Φωτογραφία ert Σερρών

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top