Δήμος Σερρών : Στην κατασκευή υδατοδεξαμενών στην ‘Ανω Καμήλα προχωρά η ΔΕΥΑΣ

7d838d57aeb986fb311aaa0ed583f61d_L.jpg

Ξεκινά η κατασκευή της κεντρικής δεξαμενής συγκέντρωσης νερού της ΔΕΥΑΣ στην Άνω Καμήλα. Τη σύμβαση του έργου υπέγραψαν χθές Τετάρτη 3 Απριλίου στην έδρα της Επιχείρησης ο πρόεδρος Μιχάλης Θεοχάρης και ο ανάδοχος Πασσιάς Ναούμ της εταιρίας Τ.Ε.Σ.

Η δεξαμενή θα έχει χωρητικότητα 2000 κ.μ. και θα τροφοδοτείται από τη γεώτρηση στην περιοχή της Μονοκκλησιάς. Επίσης θα κατασκευασθεί αντλιοστάσιο, όπως και αγωγοί μεταφοράς νερού, – συνολικού μήκους 6.784 μ.- από την παραπάνω δεξαμενή στους υδατόπυργους, στις δεξαμενές των οικισμών.

Το έργο θα κοστίσει 1.880.000 ευρώ και χρηματοδοτείται εξ’ολοκλήρου από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κεντρική Μακεδονία 2014-2020» με την πράξη «υποδομές βελτίωσης δικτύων ύδρευσης και δεξαμενών διευρυμένου δήμου Σερρών για διασφάλιση ποιότητας και ποσότητας πόσιμου νερού».

Τα οφέλη

Η δεξαμενή θα λειτουργεί επικουρικά προς τα υδραγωγεία των 4 χωριών : Μητρούσι, Άνω Καμήλα, Μονοκκλησιά, Προβατάς των οποίων τα δίκτυα ενοποιούνται.

Οι 4 κοινότητες δεν θα μείνουν ποτέ χωρις πόσιμο νερό.

Ακόμη βελτιώνεται ο τρόπος διαχείρισης και διανομής του νερού.

Τέλος τα 4 χωριά αναβαθμίζονται περιβαλλοντικά.

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top