Δήμος Ηράκλειας : Τοποθέτηση νέων κάδων ανοιχτού τύπου

56697008_2426950130662680_410072911802531840_n.jpg

Επειδή η καθαριότητα του Δήμου είναι βασική προϋπόθεση για τη δημιουργία συνθηκών αναβαθμισμένης ποιότητας ζωής και γενικότερα για λόγους δημόσιας υγείας παρακαλούνται οι κάτοικοι του Δήμου μας, να μην εναποθέτουν στους αστικούς κάδους (εντός ή εκτός αυτών), στα πεζοδρόμια, σε ακάλυπτους χώρους (όπως οικόπεδα, χείμαρρους, ρέματα, πάρκα, πλατείες, άλση, δάση κ.α.) εντός και εκτός σχεδίου τα παρακάτω απόβλητα :

1) Φύλλα, χόρτα, λουλούδια, κηπευτικά και γενικά απόβλητα κήπων

2) Κλαδιά, κορμούς δένδρων

3) Χώματα, μπάζα, πέτρες

4) Ελαστικά οχημάτων

5) Ογκώδη αντικείμενα (παλιά έπιπλα, πόρτες, παράθυρα, στρώματα, παλέτες κ.τ.λ.).

Για τα παραπάνω απόβλητα, ο Δήμος έχει τοποθετήσει ειδικούς κάδους (ανοιχτού τύπου κοντέινερ) σε κάθε Δημοτική Ενότητα του Δήμου Ηράκλειας και μόνον εκεί πρέπει οι πολίτες να μεταφέρουν και να εναποθέτουν (άρθρο 8 του Κανονισμός Καθαριότητας) τα παραπάνω απορρίμματά τους.

Όσοι συλλαμβάνονται να απορρίπτουν απόβλητα εκτός των ειδικών αυτών κάδων, θα τιμωρούνται με τις ποινές που ορίζει ο Κανονισμός Καθαριότητας (άρθρο 22) του Δήμου Ηράκλειας.

Οι πολίτες μπορούν να ενημερωθούν από τους Προέδρους των Τοπικών Συμβουλίων της κάθε Δημοτικής Κοινότητας για τα σημεία στα οποία έχουν τοποθετηθεί οι ειδικοί κάδοι (ανοιχτού τύπου κοντέινερ).

Με τη συνεργασία των δημοτών θα πετύχουμε καλύτερα αποτελέσματα στον τομέα της καθαριότητας.

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επισήμανση, υπόδειξη και πρόταση για την επίλυση όλων των προβλημάτων που έχουν σχέση με την Καθαριότητα.

Τμήμα: Καθαριότητας , Ανακύκλωσης και Πολιτικής Προστασίας

Τηλέφωνο : 23250 22261

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top