Αχ κυρία Στουρνάρα μου αυτοί οι κακούργοι

.jpg

«Η εκδίκηση είναι γλυκιά και δεν παχαίνει», έλεγε ο Άλφρεντ Χίτσκοκ. Και δεν υπάρχει πιο γλυκιά εκδίκηση από αυτήν που δεν προγραμματίζουν οι άνθρωποι αλλά την επιφυλάσσει η ζωή ως σιωπηλή αποκατάσταση των αδικιών. Καταλαβαίνω πως η κυρία Σταυρούλα Νικολοπούλου Στουρνάρα, δεν έχει πλέον ούτε το χρόνο λόγω των πολλών προβλημάτων με τη Δικαιοσύνη (ΚΕΕΛΠΝΟ, NOVARTIS κλπ) αλλά ούτε και τη φυσική ροπή, για φιλοσοφικούς στοχασμούς περί την εκδίκηση που καμιά φορά επιφυλάσσει η ζωή, ώστε της είναι δύσκολο να καταλάβει αυτό που της συνέβη.

Την Τρίτη 16 Απριλίου, η ζωή τα έφερε έτσι ώστε την ώρα που δημοσιογράφοι τους οποίους είχε οδηγήσει σε δικαστήρια να αθωώνονται, η ίδια να βρίσκεται μπροστά στην πόρτα του Εισαγγελέα για ένα από τα πολλά σκανδαλώδη που έχουν συμβεί στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Οι δημοσιογράφοι της εφημερίδας «Δημοκρατία» , οι οποίοι είχαν γράψει όσα και το HOT DOC και το Documento, πως στο ΚΕΕΛΠΝΟ, την εποχή του μεγάλου πάρτι βάφτισαν τον καρκίνο μεταδοτική ασθένεια και έδωσαν δουλειά εκατομμυρίων στην εταιρεία της κυρίας Στουρνάρα και των συνεταίρων της, αφού μηνύθηκαν και ταλαιπωρήθηκαν από τη σύζυγο του Κεντρικού Τραπεζίτη, αθωώθηκαν πανηγυρικά. Είχε προηγηθεί η δική μας αθώωση, ενώ κατά τη διάρκεια της δίκης τότε, η κυρία Στουρνάρα δεν περίμενε πως η επιλογή ισχύος που είχε κάνει θα οδηγούσε αντί στην καταδίκη, στον διασυρμό της μετά τον εντοπισμό της να καταγράφει παράνομα τη διαδικασία.

Η Σταυρούλα Στουρνάρα έκανε και άλλες αγωγές και μηνύσεις (μία εκδικάζεται αύριο Πέμπτη) και περίμενε πως ο δρόμος από τη διάθεσή της ως τη βολική δικαστική απόφαση είναι ευθύς και λεωφόρος για τη αφεντιά της. Οι προσμονές της διαψεύστηκαν δραματικά, αφού όσα γράψαμε είναι αυτά που την φέρνουν απέναντι στη Δικαιοσύνη. Το πόρισμα των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης πλέον και όχι το Documento, την εμφανίζει να αναλαμβάνει χωρίς διαγωνισμό διοργάνωση Συνεδρίου έναντι 720.000 ευρώ. Μεσολάβησε φυσικά σχετική απόφαση του Άδωνη Γεωργιάδη που ανέθετε τη διοργάνωση στο ΚΕΕΛΠΝΟ που ήταν εκτός κάθε ελέγχου για να το αναθέσει με τη σειρά του χωρίς πολλά πολλά στην κυρία Στουρνάρα. Όλα αυτά την εποχή που τα δημόσια νοσοκομεία δεν είχαν ούτε γάζες.

Οι εξελίξεις θα είχαν απλώς μια Χιτσοκική χροιά για την κυρία Στουρνάρα, αν στη δίκη της με τους δημοσιογράφους της εφημερίδας “Δημοκρατία”, δεν είχε καταθέσει πως “ο Βαξεβάνης είναι ένας κακούργος δημοσιογράφος”. Γιατί αυτό το οποίο έχει συμβεί με όλες τις δίκες και τις διώξεις που επιχειρεί η Στουρνάρα, είναι η πλήρης αποκάλυψη της ίδιας και του συστήματος που εκπροσωπεί και κάποιες φορές εκφράζει.

Συνηθισμένη να ρεμβάζει τη ζωή ως προσωπική θέα από τη βίλα της στη Σύρο (αυτή για την οποία ο Στουρνάρας είχε δηλώσει στο πόθεν έσχες πως η πισίνα της στοίχισε μόλις 4.500 ευρώ) , μαθημένη σε μια αντίληψη μη ελέγχου σύμφωνα με την οποία η δημόσια οικογενειακή της εικόνα της έπρεπε να αντιμετωπίζεται ως εικόνισμα και όχι ως αντικείμενο κριτικής, γατζωμένη στην αντίληψη που θέλει την εξουσία να ανήκει στο σύζυγο και τους φίλους του, αντιλαμβάνεται ως παραβατικότητα ό,τι την αποκαλύπτει και απειλεί το προσωπική της ωραιοποίηση.

Το ζεύγος Στουρνάρα, όπως ακριβώς έκανε και το ζεύγος Παπαντωνίου με το οποίο είχαν μοιραστεί εξουσία, φιλία και κοινές εμπειρίες, δεν μπορεί να ανεχτεί πως τα πράγματα δεν είναι πλέον όπως ήταν. Ούτε η ισχύς, ούτε το χρήμα μπορεί και πρέπει να μοιράζεται με προσωπικούς κανόνες ανάμεσα σε αυτούς που αυτοαναγορεύονται σωτήρες, χρήσιμοι ή άριστοι. Οι προσωπικές τους επιλογές και το συμφέρον τους, δεν μπορεί να αποτελούν τους κανόνες λειοτυργίες της χώρας. Το κράτος δεν είναι μια προσωπική τους offshore ούτε το οικόπεδο στο οποίο γειτόνευαν οι δύο Γιάννοι.

Όσοι έχουν θέσει σε αμφισβήτηση αυτό τους το αφήγημα, όσοι έχουν διαταράξει τη σιωπή της αποχαύνωσης για την κοινωνία, όσοι έχουν σηκώσει τα ακριβά τους χαλιά για να δείξουν από κάτω τα σκουπίδια, είναι κακούργοι. Και φυσικά αυτοί που τους έχουν αφαιρέσει την εξουσία είναι προσωρινοί και ευτελείς κάτοχοι, γιατί η εξουσία ανήκει σε αυτούς και μόνο σε αυτούς.

Η “εγκληματικότητα” έχει μια σχετικότητα για τον κύκλο του κυρίου Στουρνάρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη. Όταν η δική τους πλευρά μιλά για εγκληματικότητα εννοεί τα Εξάρχεια, τους πορτοφολάδες και τους δημοσιογράφους που τρέχουν στα αυτόφωρα. Σε καμιά περίπτωση ο όρος εγκληματίας ή κακούργος δεν περιλαμβάνει τους απατεώνες του λευκού κολάρου, αυτούς που φοροδιαφεύγουν με τις offshore, όσους παίρνουν κρατικό χρήμα χωρίς διαγωνισμούς. Δεν υπάρχει καμία ανακοίνωση ούτε του Στουρνάρα ως Υπουργού, ούτε του Μητσοτάκη για τους μεγάλους κλέφτες αυτής της χώρας, είτε λέγονταν Χριστοφοράκοι είτε ήταν σε υπηρεσία για τη Novartis.

O ίδιος ο Στουρνάρας ήταν σύμβουλος της Νovartis τη εποχή που η φαρμακευτική υπερκοστολογούσε φάρμακα ενώ για τον αρχηγό της ΝΔ οι offshore και οι κρυφοί χρηματοδότες είναι οικεγενειακή ιστορία.

Συνεπώς για την κουλτούρα του ζεύγους Στουρνάρα, για τη λογική Μητσοτάκη, οι κακούργοι και οι εγκληματίες είναι άλλοι από αυτό που αντιλαμβάνεται ο απλός πολίτης. Είναι αυτοί που τους κάνουν ζημιά, που τους χαλάνε την εικόνα και τους απειλούν το σύστημα της ολιγαρχικής εξουσίας στο οποίο διαπλέκονται μεταξύ τους με τις σχετικές πάντα απολαβές. Ένδειξη αυτής της αντίληψης για την εξουσία είναι η χρήση της Τράπεζας της Ελλάδος από το Γιάννη Στουρνάρα ως όπλου απέναντι στους εχθρούς. Έφτασε στο σημείο να βάζει την Κεντρική Τράπεζα να βγάζει ανακοίνωση για τη σύζυγό του ή τις νομικές του εκκρεμότητες.

Η Σταυρούλα Νικολοπούλου Στουρνάρα, ενδεχομένως μέσα από το θυμό για το πρωτόγνωρο που της συνέβη, να τολμήσουν να γράψουν για αυτή για κάτι άλλο από όσα είχε συνηθίσει, επέλεξε ένα δρόμο στο τέλος του οποίου, μοιραία θα χτυπάει το το κεφάλι της σε έναν τοίχο, διότι δεν μπορεί πλέον ούτε να τον παρακάμπτει, ούτε να περνάει από πάνω. Είναι ο τοίχος μιας νέας πραγματικότητας. Η παλιά πραγματικότητα δεν υπάρχει, όπως δεν υπάρχει πια το ΚΕΕΛΠΝΟ της απάτης που μοίραζε μαύρο χρήμα, ή η NOVARTIS που εξουσίαζε το Υπουργείο Υγείας. Δεν υπάρχουν ούτε τα πρόσωπα στην εξουσία με τα οποία να μοιράζεται συνενοχική συναντίληψη. Στο Υπουργείο Υγείας είναι ο Πολάκης και όχι ο Άδωνης, στην πρωθυπουργία ο Τσίπρας και όχι ο Σαμαράς με τους Παπασταύρου.

Αν μιλήσουμε με όρους σκηνοθεσίας, η κυρία Στουρνάρα δεν μπορεί να σκηνοθετήσει την ταινία στην οποία είναι θύμα και οι άλλοι εγκληματίες. Τη συγκεκριμένη περίοδο το έργο έχει τους άλλους κατήγορους και αυτήν κατηγορούμενη. Θα μας πει λοιπόν στο δικαστήριο γιατί «ο Βαξεβάνης είναι κακούργος». Εκτός αν ζητήσει συγνώμη

 

 

https://www.koutipandoras.gr

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top