Δήμος Εμμανουήλ Παππά : 3rd Young Talents στον Νέο Σκοπό

watermarked-18009229_1770845793207708_247828694_n.jpg

Έτοιμοι για το πρώτο τζάμπολ στο 3ο Πανελλήνιο τουρνουά καλαθοσφαίρισης παμπαίδων που ανοίγει την αυλαία του την Τρίτη 30 Απριλίου 2019 στο κλειστό γυμναστήριο Νέου Σκοπού δηλώνουν οι άνθρωποι του Ορφέα Νέου Σκοπού και ο Δήμος Εμμανουήλ Παππά Σερρών.

Το 3rd Young Talents VOREIA BEER Tournament, το τουρνουά θεσμός το οποίο για ακόμη μία χρονιά θα τραβήξει τα βλέμματα όλης της μπασκετικής Ελλάδας στις Σέρρες και στο Νέο Σκοπό Σερρών. Αθλητές από τον ΠΑΟΚ, τον Ολυμπιακό, τον Προμηθέα Πατρών, τη ΔΕΚΑ, το Περιστέρι, τον Παναθηναϊκό, τον Πανιώνιος, το GBA,  τη Μικτή Βορείου Ελλάδος και φυσικά από τον οικοδεσπότη Ορφέα Ν. Σκοπού αναμένεται να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους το διάστημα από 30 Απριλίου 2019 έως τις 3 Μαΐου σε ένα τουρνουά όπου και φέτος θα προσφέρει μεγάλες συγκινήσεις.

Στην φετινή διοργάνωση θα λάβουν μέρος δύο ηλικιακές κατηγορίες (παιδιά γεννηθέντα το 2005 και το 2006) με τον αριθμό των αθλητών και των συνοδών να ξεπερνούν τους 250 ενώ το παρόν θα δώσουν και πολλοί γονείς τονώνοντας ακόμα περισσότερο την τοπική οικονομία. Για τη σημασία του τουρνουά που έχει γίνει θεσμός μίλησαν σε συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος του τμήματος καλαθοσφαίρισης του Ορφέα Ν. Σκοπού  Χρήστος Γκαβανόζης, ο υπεύθυνος των ακαδημιών του Ορφέα  Γιώργος Καράγκουτης και ο Δήμαρχος Εμμανουήλ Παππά  Δημήτρης Νότας.

Ο πρόεδρος του Ορφέα Νέου Σκοπού, ο άνθρωπος που μαζί με τον Γιώργο Καράγκουτη οραματίστηκαν τη διοργάνωση και ουσιαστικά αποτελούν «ψυχή» του τουρνουά, ο Χρήστος Γκαβανόζης μίλησε για την διοργάνωση ευχαριστώντας δημόσια την κοινωφελή επιχείρηση και τον Δήμο Εμμανουήλ Παππά για την σημαντική συμβολή τους στο στήσιμο του θεσμού καθώς και τους χορηγούς: «Το τρίτο τουρνουά των Παμπαίδων είναι γεγονός, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος για 3η συνεχόμενη χρονιά διοργανώνουμε το Πανελλήνιο τουρνουά παμπαίδων με την ονομασία 3rd Young Talents VOREIA BEER Tournament. Η διαφορά τη φετινή περίοδο είναι ότι θα έχουμε δύο ηλικιακές κατηγορίες , 2005 και 2006. Το τουρνουά γίνεται με την στήριξη της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Εμμανουήλ Παππά και θα ήθελα να ευχαριστήσω δημόσια τον Πρόεδρο της Κοινωφελούς κ. Χρήστο Τσούκαλο αλλά και τον Δήμαρχο κ. Δημήτρη Νότα που είναι κοντά μας συνεχώς και μας στηρίζουν. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω την μπύρα ΒΟΡΕΙΑ και προσωπικά τον κ. Γιάννη Μαρμαρέλη που δείχνει για μία ακόμα φορά έμπρακτα ότι η εταιρία του στηρίζει τον νομό μας και τον αθλητισμό ειδικότερα, την Cosmote Tv η οποία δέχτηκε και πάλι με χαρά να είναι χορηγός επικοινωνίας καθώς και τους υπόλοιπους χορηγούς που βρίσκονται δίπλα μας. Τα παιχνίδια θα ξεκινήσουν το απόγευμα της Τρίτης του Πάσχα και θα διεξάγονται τόσο στο Κλειστό Ν. Σκοπού αλλά και σε αυτό της Κοιλάδας της πόλης των Σερρών και θα ολοκληρωθούν το απόγευμα της Παρασκευής 3 Μαΐου. Θα είναι μεγάλη μας χαρά να έρθετε και να απολαύσετε πλούσιο θέαμα.»

Το στίγμα της διοργάνωσης αλλά και τα οφέλη υπογράμμισε ο Δήμαρχος Εμμανουήλ Παππά κ. Δημήτρης Νότας ο οποίος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην σημαντική συμβολή των ανθρώπων του Ορφέα όσον αφορά το αθλητικό γίγνεσθαι της περιοχής: « Θεωρώ ότι αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στην ομάδα μπάσκετ του Ορφέα Ν. Σκοπού καθώς με την βοήθεια του Δήμου και της Κοινωφελούς επιχείρησης κάναμε πράξη αυτό που είχαμε όνειρο. Να δημιουργήσουμε ένα Πανελλήνιο, πλέον, τουρνουά μπάσκετ για τα παιδιά μικρών ηλικιών που φέτος είναι γεννηθέντες του 2005-2006 για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε όλες εκείνες τις προϋποθέσεις ώστε ο Δήμος μας να δώσει το στίγμα του στο αθλητικό γίγνεσθαι όλης της περιοχής και γιατί όχι όλης της χώρας. Απόδειξη ότι για 3η συνεχόμενη χρονιά με τεράστια επιτυχία τις δύο προηγούμενες και καλύτερα οργανωμένα φέτος προχωρούμε ώστε να δημιουργήσουμε ένα τουρνουά στο οποίο θα συμμετάσχουν ομάδες με πολύ μεγάλη παράδοση. Η παρουσία των ανθρώπων του Ορφέα σε αγαστή συνεργασία με τον Δήμο έφερε αυτό το αποτέλεσμα και καταδεικνύει ότι όταν ενωμένοι βάζουμε στόχους, όσο ψηλοί και αν είναι μπορούμε σε έναν μικρό περιφερειακό δήμο να τα καταφέρουμε. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τόσο την παρουσία του Χρήστου Γκαβανόζη, όσο και του Γιώργου Καράγκουτη, καθώς τα τελευταία  χρόνια μέρος της παιδείας στο δήμο μας έχει γίνει και ο αθλητισμός  και αυτό οφείλεται στις προσπάθειες όχι μόνο αυτών των ανθρώπων αλλά κυρίως αυτών. Από την άλλη πλευρά το συγκεκριμένο γεγονός έχει ξεπεράσει τα όρια του αθλητισμού. Μιλάμε για ένα γεγονός που πέρα από την αντανάκλαση που έχει στο επίπεδο του αθλητικού γίγνεσθαι έχει και μεγάλη αντανάκλαση στην δημιουργία ενός πυρήνα οικονομικής ανάπτυξης της περιοχής. Ένας πυρήνας που θα ενισχυθεί αυτό το τετραήμερο των εκδηλώσεων με 400 ανθρώπους που θα κινούνται και θα καταναλώνουν στην πόλη των Σερρών και τα χωριά του Εμμανουήλ Παππά».

Τέλος ο Υπεύθυνος των Ακαδημιών κ. Γιώργος Καράγκουτης προϊδεάζοντας μας για το τι θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε  κατά την διάρκεια του τουρνουά έκανε παράλληλα αναφορά στον αντίκτυπο που έχουν τέτοιες διοργανώσεις στους νεαρούς αθλητές:   «Πριν από δύο χρόνια μπήκε η ιδέα της υλοποίησης ενός Πανελληνίου τουρνουά παμπαίδων. Ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς γιατί στο πλευρό μας είχαμε την Δημοτική Αρχή, χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσαμε να υλοποιήσουμε το τουρνουά, τα καταφέραμε. Την επόμενη χρονιά πήγαμε ένα βήμα παραπάνω, αυξήσαμε τις ομάδες και τους αθλητές, πάλι τα καταφέραμε, πάλι με την στήριξη του Δήμου. Φέτος επιχειρήσαμε κάτι που δεν έχει ξαναγίνει όσον αφορά  το επίπεδο των ακαδημιών και το επίπεδο που προσφέρουν όλα αυτά τα ονόματα που θα έρθουνε. Ο αριθμός των αθλητών θα ξεπεράσει τους 250, είναι 18 τμήματα από διαφορετικές ακαδημίες. Έχουμε την χαρά και την τιμή να έχουμε μία ομάδα, την Προεθνική Παμπαίδων Β. Ελλάδος που αποτελείται από αθλητές που παίζουν στις ενώσεις ΕΚΑΣΘ-ΕΚΑΣΑΜΑΘ και όλους τους μεγάλους συλλόγους που έχουν συμμετοχή στην Α1. Αυτό το τριήμερο τα θέαμα θα είναι υψηλό, πολλά από αυτά τα παιδιά αγωνίζονται χρόνια στους συλλόγους αυτούς και θα το δείτε όσοι βρεθείτε στους αγώνες. Ο στόχος μας είναι να μπορέσουμε κάποια από αυτά τα παιδιά να τους δώσουμε την δυνατότητα να στελεχώσουν, είτε την Εθνική αργότερα , είτε τους συλλόγους της Α1.  Νομίζω ότι όλοι θα έχουν στο μυαλό τους μετά από χρόνια, ότι ήρθαμε στις Σέρρες και παίξαμε σε ένα πολύ δυνατό τουρνουά. Αυτή την στιγμή μπορούμε και βοηθούμε και την τοπική αγορά, καθώς πέρα από τους αθλητές θα ακολουθήσουν και άλλοι τόσοι γονείς τόσο από την Αθήνα, όσο και από την Θεσσαλονίκη».

ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ 

ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ 

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top