Παν Κοτρώνης .Τι Κόμμα θέλουμε

-λήψης-4.jpg

Επειδή ως γνωστό, το να διατηρηθείς στην κορυφή είναι δυσκολότερη υπόθεση από την κατάκτησή της, πρέπει να φροντίσουμε ως Κόμμα να διατηρηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση.

Για να γίνει όμως αυτό, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να φτιάξουμε ένα ισχυρό Κόμμα, αντίστοιχο με την εκλογική μας δύναμη.

Την αντιστοίχιση όμως αυτή παρά τις συνεχείς επικλήσεις του ίδιου του Προέδρου, ηγετικών στελεχών του Κόμματος αλλά και σχεδόν όλων των τελευταίων αποφάσεων της Κεντρικής Επιτροπής δεν την έχουμε καταφέρει ή μάλλον για να είμαι πιο ακριβής, ούτε καν την έχουμε αγγίξει.

Ελπίζουμε και πιστεύουμε θα έλεγα, ότι είμαστε καταδικασμένοι να την κάνουμε πράξη ως το προσεχές Συνέδριο του Απριλίου. Είναι η τελευταία μας ευκαιρία, γιατί αν δεν το πετύχουμε είμαι σίγουρος ότι η κυβέρνηση δεν θα αντέξει τις τεράστιες δυσκολίες που έρχονται.

Το 2015 ήταν μια σημαντική χρονιά για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Για πρώτη φορά στην Ιστορία αναδείχτηκε, με δημοκρατικές διαδικασίες, κυβέρνηση της Αριστεράς. Μια χρονιά που τη βγάλαμε με σχετική επιτυχία, όμως τα δύσκολα μόλις τώρα αρχίζουν.

Υπάρχουν τόσοι αστάθμητοι παράγοντες εσωτερικοί και εξωγενείς, αλλά και τόσοι πολιτικοί αντίπαλοι που πρέπει να αντιμετωπίσουμε.

Η κυβέρνηση έχει με το μέρος της ακόμα τη μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας, αλλά και απέναντι όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης όλες τις ομάδες της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, και τους πρώην συντρόφους της ΛΑΕ να έχουν αναγάγει τον ΣΥΡΙΖΑ ως το μεγαλύτερο εχθρό τους, δεν μιλάμε βέβαια για το ΚΚΕ το οποίο δεν μπορεί να κρύψει ότι θα προτιμούσε μια κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ από την υπάρχουσα των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Είναι προφανές λοιπόν, αλλά δυστυχώς όχι αυτονόητο, ότι χρειαζόμαστε ένα πανίσχυρο Κόμμα Αρχών όχι για να καθοδηγεί την κυβέρνηση ούτε να ξοδεύει τα λάφυρα της εξουσίας κυριεύοντας το κράτος, αλλά για να αφουγκράζεται και να συνδέει την κοινωνία και τους αδύνατους με την Κυβέρνηση.

Πρέπει το κόμμα να έχει ( και δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχει ) συνεχή παρουσία:

Στα συνδικάτα, τις γειτονιές, στα κινήματα και τους αγώνες, στα καινοτόμα εγχειρήματα αλληλεγγύης και κοινωνικής οικονομίας, στα σχολεία, τα ΤΕΙ, τα Πανεπιστήμια, στους χώρους εργασίας.

Η οργανωτική ανάπτυξη του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι πρώτιστο μέλημα όλων Οργανώσεων, όλων των Νομαρχιακών Επιτροπών αλλά και όλων των ήδη υπαρχόντων μελών του Κόμματος.

Το ξέρω ότι είναι πολύ δύσκολες οι συνθήκες (άλλωστε ποτέ δεν ήταν εύκολες), αλλά παρ’ όλα αυτά πρέπει να ξεπεράσουμε τους εαυτούς μας και να μην αφήσουμε γειτονιά, χωριό, πόλη σε όλη την Ελλάδα που να μην υπάρχει Οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι εξαιρετικά δύσκολο μεν, όχι ακατόρθωτο δε.

Θα μου πείτε αν έχουμε δυνατό Κόμμα η επιτυχία του κυβερνητικού έργου είναι δεδομένη; Όχι βέβαια, απλώς θα έχουμε μεγαλύτερες δυνατότητες και καλύτερες προϋποθέσεις.

Γιατί με ισχυρό Κόμμα έχεις τη δυνατότητα εκτός όλων των άλλων, να διαμορφώσεις προτάσεις και Πρόγραμμα Ανασυγκρότησης ανά νομό και περιφέρεια το οποίο στη συνέχεια θα προσπαθήσεις να εφαρμόσεις με εργαλείο την κυβέρνηση.

Πρέπει επίσης να περάσουμε το μήνυμα στην κοινωνία, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι και δική της υπόθεση. Η ανάθεση αυτού του έργου σε κάποιους άλλους ποτέ δεν ήταν χαρακτηριστικό γνώρισμα του κόμματός μας, η συμμετοχή των πολιτών ήταν και είναι μόνιμη επιδίωξή μας.

Χωρίς ισχυρό ΣΥΡΙΖΑ θα γίνουμε ( όπως έλεγε ο γέρος Γεώργιος Παπανδρέου ), περίγελως των ηττημένων.

Οι καταστροφείς εδώ και 40 χρόνια αυτού του τόπου, θα φορτώνουν κατά την προσφιλή τους τακτική όλα τα δεινά στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα θα μας καταγγέλουν κιόλας για :

την δήθεν περικοπή των συντάξεων

για την κομματικοποίηση του Κράτους, ποιοι αυτοί που εφάρμοσαν στις πλάτες μας το σύστημα 4-2-1 λες και επρόκειτο για ποδόσφαιρο, αλλά δυστυχώς ήταν για την κατανομή του κρατικού μηχανισμού όπου η ΝΔ δικαιούνταν 4 θέσεις, το ΠΑΣΟΚ 2 και η δύστυχη ΔΗΜΑΡ μόνο 1.

Για τις μεταθέσεις και αποσπάσεις δασκάλων και καθηγητών όπου δήθεν ο ΣΥΡΙΖΑ τακτοποίησε  όλα τα δικά του παιδιά, ενώ εμείς δεν είχαμε ιδέα, γιατί το παλιό πολιτικό σύστημα ελέγχει ακόμα όλο το κράτος. Παρεπιμπτόντως και επειδή ακούστηκαν και διαδόθηκαν πολλά και για τις Σέρρες, αν τολμάτε δώστε στη δημοσιότητα τα ονόματα των δήθεν ευνοημένων του ΣΥΡΙΖΑ. Αν τολμάτε κάντε το, και τότε θα δει η κοινωνία των Σερρών να φιγουράρουν ονόματα που ανήκουν αποκλειστικά σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Αν τολμάτε δώστε στη δημοσιότητα ονόματα, εσωτερικών μετατάξεων και προαγωγών στο Νοσοκομείο Σερρών για να δει επίσης ο Σερραϊκός λαός ποιοι ευνοήθηκαν

Κλπ, κλπ, κλπ

Θα πει κάποιος, γιατί μας τα λέει αυτά ο Κοτρώνης αφού ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στην κυβέρνηση και έχει την πολιτική ευθύνη.

Ναι το ξέρω ότι έχουμε αδυναμίες, έχουμε ακόμα προβλήματα συντονισμού αλλά μην μας δουλεύετε κιόλας κύριοι της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, δεν γίνεται και βολεμένοι και καταγγέλοντες.

Παναγιώτης Κοτρώνης
Μέλος της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ Σερρών
Πρώην υποψήφιος βουλευτής

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top