Συνταξιούχοι ΙΚΑ Σερρών: Οι θυσίες δεν ξεχνιούνται με φιλοδωρήματα

-λήψης-2-7.jpg

Το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Σερρών ενημερώνει τα μέλη του και γενικά τους Συνταξιούχους όλων των ταμείων με την ανακοίνωση που έστειλαν οι Στνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις.

Ακολουθεί η ανακοίνωση όπως ακριβώς έχει:

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

ΙΚΑ –ΟΑΕΕ – ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ – ΕΛΤΑ – ΟΣΕ – ΠΕΣ – ΝΑΤ – Π.Σ.Σ. ΔΗΚΗΓΟΡΩΝ – ΠΕΤΟΜ – ΤΕΕ

ΣΩΚΡΆΤΟΥΣ 23 – Αθήνα ΤΗΛ. (210) 5201573 – 5229442 – ΦΑΞ 5229907

E mail osika@otenet.gr

Αθήνα, 8/5/2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι διαχρονικές αντιλαϊκές – αντισυνταξιουχικές πολιτικές όλων των κυβερνήσεων που τα δέκα τελευταία χρόνια έχουν τσακίσει ό,τι με αγώνες και θυσίες κερδίσαμε και πληρώσαμε μια ζωή, δεν μπορούν να ξεχαστούν με φιλοδωρήματα. Ούτε μπορούν να γίνουν άλλοθι για τις προεκλογικές ανάγκες της κυβέρνησης για την συνέχιση των ίδιων θανατηφόρων πολιτικών.

Τα μέτρα που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός, με τους Υπουργούς του στην Συνέντευξη Τύπου στο Ζάππειο είναι στη λογική: σου παίρνω εκατό, σου δίνω ένα, έχουν στόχο να υπηρετήσει την παραπάνω λογική που και η σημερινή κυβέρνηση ακολουθεί.

Δεν θα αρνηθούμε έστω και αυτά τα λίγα γιατί θεωρούμε ότι είναι δικά μας και αποτέλεσμα ενός ασίγαστου αγώνα, αλλά οι συνταξιούχοι δεν πρόκειται να χειροκροτήσουν κανέναν και να του δώσουν το άλλοθι που επιζητά.

Γιατί τα εξήντα και πάνω δισεκατομμύρια που άρπαξαν από τα ασφαλιστικά ταμεία, οι σαρωτικές περικοπές των συντάξεων κύριων, επικουρικών, των δώρων, του ΕΚΑΣ και τόσα ακόμα που αφαίρεσαν από τους συνταξιούχους δεν ισοφαρίζονται με την επιστροφή του πακέτου των 800 εκατομμυρίων. Ακόμα και αυτά τα 350 με 400 € που θα δοθούν σε κάθε συνταξιούχο, προέρχονται από τα αιματοβαμμένα πλεονάσματα, τις περικοπές και τη άγρια φορολογία που έχει επιβληθεί μετ τους αντιασφαλιστικούς νόμους που ψηφίσανε.

Όπως:

Από τα 230 € το μήνα σε 300.000 χαμηλοσυνταξιούχους που μειώθηκε το εισοδημά τους από την κατάργηση του ΕΚΑΣ.

Από τα 100 μέχρι 150 € τον μήνα που νειώθηκε το εισόδημα σε 500.000 συνταξιούχους από τον επανυπολογισμό της επικουρικής σύνταξης από τον Ιούνιο του 2016.

Από 30 έως 50 € από την αύξηση της συμμετοχής που επιβλήθηκε στην υγεία.

Από τη μείωση των συντάξεων χηρείας 20% με 30% που παρά τη βελτίωση με την νέα τροπολογία εξακολουθούν ν α είναι μειωμένες.

Και βέβαια από τις μεγάλες περικοπές με τους νόμους 4051/12 και 4093/12 την κατάργηση των δώρων, τη μείωση του εφάπαξ και τόσα άλλα.

Κύριοι της κυβέρνησης, πληρώσαμε σε όλο τον εργάσιμο βίο μας για να πάρουμε επιπλέον την 13η και 14η  σύνταξη ολόκληρη και εσείς θα νομοθετήσετε κάθε Μάη να παίρνουν όσοι έχουν σύνταξη: Από 1000 € το 30%, από 600έως 1000€ το 50%, από 500 έως 600 € το 70% και έως 500€ το 100%.

Κύριοι της σημερινής και της αυριανής κυβέρνησης δεν κατεβάζουμε τον πήχη των διεκδικήσεων, δεν ξεχνάμε, δεν διαγράφουμε όσα αρπάχτηκαν από τα ταμεία μας τα τελευταία χρόνια, τα απαιτούμε, τα διεκδικούμε.

Με αίτημα πρώτα οι δικές μας ανάγκες θα συνεχίσουμε πιο μαζικά τους αγώνες μας, θα μας βρίσκετε καθημερινά στο ιερό πεζοδρόμιο με αισιοδοξία και αποτελεσματικότητα μέχρι την κατάργηση του ν. 4387/16 (Νόμος Κατρούκγαλου) το σύνολο της αντιασφαλιστικής – αντισυνταξιουχικής νομοθεσίας. Διεκδικώντας όλα τα αιτήματά μας για αξιοπρεπείς συντάξεις, αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, δημόσιο κοινωνικό ασφαλιστικό σύστημα για όλους, κατάργηση της αφόρητης φορολογίας.

Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις

Για την αντιγραφή

Σωματείων Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Σερρών

Σέρρες, 13/5/2019

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top