Σενάριο με εκλογές τον Ιούνιο και πρωθυπουργό τον Μειμαράκη διακινεί ο Σύριζα!

IMG_1748-1024x768.jpg

Ενα σενάριο ολικής ανατροπής- το οποίο είναι πολύ πιθανό να διακινείται από τον Σύριζα-βρίσκεται σε εξέλιξη. Σύμφωνα με αυτό η διαφορά των δύο κομμάτων το βράδι της Κυριακής δεν θα ξεπερνά τις 3 μονάδες. Σ΄αυτή τη περίπτωση ο Τσίπρας θα προκηρύξει εκλογές τον Ιούνιο. Δεν θα μπορέσει να σχηματίσει μόνος του κυβέρνηση και θα εμφανισθεί ο από μηχανής Μειμαράκης!

Από την Ιόλη Πιερίδη

Ναι, ο Βαγγέλης Μειμαράκης που φιλοδοξεί να επιστρέψει ως ηγέτης στη Νέα Δημοκρατία. Η ΝΔ με τον Μειμαράκη αρχηγό και πρωθυπουργό θα μπει σε συγκυβέρνηση με τον Σύριζα του Τσίπρα.

Την ΝΔ θα την εγκαταλείψουν Αδωνις, Βορίδης κλπ και με επικεφαλής τον Αντώνη Σαμαρά θα κάνουν σκληρό δεξιό πατριωτικό κόμμα!

Αυτό είναι το σενάριο που παίζει δυνατά τις τελευταίες ώρες.

Ακούγεται ότι έχει ειδοποιηθεί ήδη ο Μειμαράκης από παράγοντες εκτός Ελλάδας.

Στο μεταξύ το Πρώτο Θέμα κυκλοφορεί με πρωτοσέλιδο όλα τα σενάρια της διαφορά που δίνει η Marc η οποία εμφανίζει τη ΝΔ να προηγείται με διαφορά που κυμαίνεται από 5,8 έως 8,6%.

Οπως είναι φυσικό τα διάφορα εκλογικά σενάρια απαχολούν έντονα και τον επιχειρηματικό κόσμο ο οποίος όλα αυτά τα χρόνια κράτησε την Ελλάδα όρθια όπως επισημαίνει ο πρώην διευθυντής του «Οικονομικού Ταχυδρόμου» κ. Γιάννης Μαρίνος στο άρθρο που ακολουθεί>

Ναι, είναι λύση η ιδιωτική πρωτοβουλία

Αν η ελληνική οικονομία δεν έχει καταρρεύσει πλήρως και μπορεί να ελπίζει, αυτό το οφείλει αποκλειστικά και μόνον σε ιδιώτες επιχειρηματίες

Του Γιάννη Μαρίνου*
* Πρώην διευθυντής του «Οικονομικού Ταχυδρόμου»

Η ευμενής υποδοχή στο σημείωμά μου της περασμένης Κυριακής με αναφορές σε πρόσφατες επενδυτικές επιδόσεις στην Ελλάδα και διεθνώς από την ιδιωτική πρωτοβουλία με ενθάρρυνε να συνεχίσω.

Οι δράσεις που αυξάνουν τον εθνικό πλούτο και τις θέσεις αξιοπρεπούς και καλά αμειβόμενης εργασίας είναι προφανώς η ασφαλής οδός για την πραγματική ανάκαμψη της οικονομίας και όχι τα περιστασιακά ψηφοθηρικά επιδόματα, τα οποία μάλιστα προέρχονται από βαριά φορολογία και έχουν προσωρινό και περιστασιακό χαρακτήρα. Αξίζει να υπογραμμιστεί ότι πρόκειται για επενδύσεις όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς, αφού το κύριο χαρακτηριστικό των δράσεων αυτών είναι η διεθνής ανταγωνιστικότητα.

Θα ξεκινήσω με τις πρόσφατες επενδύσεις τού χαμηλών τόνων αλλά εντυπωσιακών επιδόσεων κ. Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλου. Έχοντας εδραιώσει και επιβάλει διεθνώς τον τουριστικό παράδεισο Costa Navarino στη Μεσσηνία, που σχεδίασε και δρομολόγησε ο αείμνηστος πατέρας του Βασίλης με αρχική επένδυση 600 εκατομμυρίων ευρώ, νέες ξενοδοχειακές υποδομές 240 εκατομμυρίων και μελλοντική συνολική στόχευση για 1,3 δισεκατομμύρια ευρώ, προέβη πρόσφατα στην εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου του ξενοδοχείου Hilton. Με συνεταίρο την αραβική εταιρεία Olayan ευθύς αμέσως δρομολόγησε περαιτέρω αναβάθμιση του ήδη εμβληματικού ξενοδοχείου με επένδυση 50 εκατομμυρίων ευρώ. Ας σημειωθεί ότι το πλειοψηφικό πακέτο του Hilton κατείχε η τουρκική Dogus, η οποία έτσι είχε εγκατασταθεί στο κέντρο της Αθήνας.

Εκτός συνόρων είναι η από μέρους της εταιρείας Μυτιληναίος ανάληψη του έργου μελέτης, προμήθειας και κατασκευής νέας μονάδας συμπαραγωγής ηλεκτρισμού-θερμότητας στην πρωτεύουσα της Σλοβενίας Λιουμπλιάνα. Πρόκειται για έργο αξίας 118 εκατομμυρίων ευρώ που θα παράγει ενέργεια από άνθρακα με φυσικό αέριο μειώνοντας έτσι την κατανάλωση ορυκτών καυσίμων κατά 70%. Η συνολική ισχύς της μονάδας θα είναι 110 MW.

Διεθνείς και οι επενδυτικές επιδόσεις της ΑΚΤΩΡ καθώς πρόσφατα υπέγραψε ως επικεφαλής κοινοπραξίας την κατασκευή οδικού έργου στη Ρουμανία προϋπολογισμού 180 εκατομμυρίων ευρώ. Πρόκειται για μελέτη-κατασκευή του τρίτου τμήματος της περιφερειακής οδού του Βουκουρεστίου, μήκους 18 χιλιομέτρων. Αλλά και εδώ στην Ελλάδα η ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις ανακηρύχθηκε προτιμητέα για το δικαίωμα χρήσης και επί 40 χρόνια εκμετάλλευσης της Μαρίνας Αλίμου, που προβλέπεται να αναδειχθεί στη μεγαλύτερη των Βαλκανίων. Συνολική αξία της συμφωνίας 177 εκατομμύρια ευρώ.

Στην αξιοσύνη της ιδιωτικής πρωτοβουλίας οφείλονται αναμφισβήτητα οι εξαγωγικές επιδόσεις του αγροτικού τομέα, με υποδειγματική την επιβολή της ελληνικότητας της φέτας, οι εξαγωγές της οποίας έφθασαν το 2017 τις 60.000 τόνους αξίας 343,9 εκατομμυρίων ευρώ. Αύξηση 60% σε ποσότητα και 57,2% σε αξία μέσα στην πενταετία 2013-17. Αλλά και του μάλλον αφανούς στην Ελλάδα ακτινιδίου οι εξαγωγικές επιδόσεις είναι ιδιαίτερα αξιομνημόνευτες καθώς άνοιξε για αυτά πρόσφατα επίσημα η αγορά της Αργεντινής, είχε δε προηγηθεί το άνοιγμα των αγορών της Κίνας, της Ινδίας και της Νότιας Αφρικής.

\

https://kourdistoportocali.com

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top