Διάβαση Πεζών : Είμαστε ακόμη ζωντανοί… στη σκηνή

-λήψης-4-13.jpg

Η επόμενη ημέρα των εκλογών μάς βρίσκει με ένα ποσοστό που μπορεί να μην ανταποκρίνεται επαρκώς στις προσδοκίες και βλέψεις μας, αλλά είναι γεγονός πως,  στη βάση των μεγάλων προβλημάτων που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε και να υπερβούμε, το εκλογικό αποτέλεσμα και η ανάδειξη ενός συμβούλου (του υποψηφίου δημάρχου Αντώνη Γεωργούλα) συνιστά αναμφίβολα εκλογική επιτυχία.

Η «διάβαση πεζών» κόντρα σε προβλέψεις και εικασίες, κατάφερε να στήσει ένα αξιόμαχο και αξιοπρεπές ψηφοδέλτιο με το οποίο μπήκε  δυναμικά στον εκλογικό στίβο, υπερασπιζόμενη την «κληρονομιά» της. Μια «κληρονομιά» δεκατεσσάρων συναπτών χρόνων ενεργούς παρουσίας στα κοινά με στέρεες προγραμματικές θέσεις και αξίες, με κινηματικές δράσεις και συλλογικές πρωτοβουλίες, με σθένος, πίστη και αποφασιστικότητα.  

Αυτήν ακριβώς την «κληρονομιά» υπερασπίστηκαν με μοναδική αυταπάρνηση και ανιδιοτέλεια οι υποψήφιοι της «διάβασης πεζών» και γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο τούς  αξίζουν τα συγχαρητήρια όλων. Ενάντια στη λογική της «αγέλης», ενάντια στον προκλητικό πακτωλό των χρημάτων που διέθεσαν οι βασικοί διεκδικητές του «τίτλου», ενάντια σε σειρά αντιξοοτήτων (όπως οι αποσκιρτήσεις μελών και στελεχών της «διάβασης» δύο περίπου μήνες πριν την εκλογική αναμέτρηση), διεξήγαν έναν αγώνα έντιμο, καθαρό και ειλικρινή, τον οποίο πρωτίστως υπερασπίσθηκε ο Αντώνης Γεωργούλας, ως επικεφαλής και υποψήφιος δήμαρχος, με κύριο στόχο τη δυναμική παρουσία στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου Σερρών της άλλης, της διαφορετικής φωνής, αυτής που μόνον η «διάβαση πεζών» μπορεί να εκφράσει.

Η επόμενη μέρα μας βρίσκει και πάλι αισιόδοξους και «ετοιμοπόλεμους». Το οφείλουμε στους εαυτούς μας και φυσικά στους Σερραίους που μας τίμησαν με τη ψήφο τους, τους οποίους και ευχαριστούμε από καρδιάς.

Δεν είμαστε πολλοί, αλλά είμαστε αυτοί που μπορούμε και πρέπει να κάνουμε τη διαφορά. Η θητεία μας στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο θα αποτελέσει μία ακόμη αφετηρία για ένα νέο ξεκίνημα. Τα νέα παιδιά που στάθηκαν δίπλα μας, σε αγαστή συνεργασία με τα παλαιότερα μέλη και στελέχη μας θα αποτελέσουν  τη μαγιά για τη δημιουργική ανασύσταση της «διάβασης πεζών». Το μέλλον φτιάχνεται από ενεργούς και συμμέτοχους πολίτες, το μέλλον ανήκει σ’ αυτούς που το διεκδικούν και αυτό ακριβώς είναι το μέλλον που οφείλουμε να υπερασπιστούμε.

Γραφείο Τύπου

«διάβαση πεζών»

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top