Ντόρα .Θα δώσω την ψυχή μου για τον Κυριάκο και τη ΝΔ

1341857f-36e3-4be2-af1f-235796aad07d.jpg

Θα δώσω την ψυχή μου για τον Κυριάκο και τη ΝΔ”. Με αυτή τη μεστή φράση, η Ντόρα Μπακογιάννη έκλεισε τα στόματα όλων εκείνων που την ήθελαν στενοχωρημένη για την εκλογή του αδερφού της στην ηγεσία του κόμματος. Ορισμένοι την κατηγόρησαν ότι το βράδυ των εκλογών δεν πήγε στο γραφείο του Κυριάκου για να τον συγχαρεί. Λίγοι γνωρίζουν ότι αμέσως μόλις φάνηκε η νίκη του Μητσοτάκη, η Ντόρα έσπευσε αμέσως στο πατρικό τους σπίτι για να συγχαρεί τον πατέρα της Κώστα Μητσοτάκη. Εκεί περίμενε τον Κυριάκο για να τον συγχαρεί από κοντά, αδελφικά και οικογενειακά. Μέσα στο πατρικό τους σπίτι. Κι έτσι έγινε.

Η Ντόρα τα έδωσε όλα για τον Κυριάκο στην τελική ευθεία των εκλογών. Σε τηλεοπτική συνέντευξη είπε το αυτονόητο: Αν στήριζα ανοιχτά τον Κυριάκο, θα με κατηγορούσατε για οικογενειοκρατία. Αν στήριζα ανοιχτά τον Βαγγέλη, θα με κατηγορούσατε ότι δεν βοηθώ τον αδελφό μου.

Η Ντόρα έχασε τη μάχη του 2009 επειδή οι Νεοδημοκράτες δεν ήταν έτοιμοι να παραδεχθούν ότι οι ιδέες του φιλελευθερισμού ήταν μνόδρομος για τη χώρα και την παράταξη. Και τι συνέβη; Η Παράταξη επί Α. Σαμαρά συρρικνώθηκε στο απίστευτο 18% των εκλογών του 2012 και έφτασε στις διαδοχικές ήττες του 2014 και 2015.

Ο Κυριάκος έχει τις ίδιες ιδέες με την αδελφή του: μικρότερο κράτος, στήριξη της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, επενδύσεις, ελευθερία του ατόμου και των επιλογών του. Απλώς τώρα οι πολίτες κατλαβαίνουν ότι μετά το τρελό δούλεμα από τους Τσίπρα-Καμμένο, η μόνη λύση είναι η πολιτική του κοινωνικού φιλελευθερισμού. Με αρχηγό τον Κυριάκο, η Ντόρα θα συνεχίσει τη σκληρή αντιπολίτευση στην κυβέρνηση, όπως έπραξε με την ανακεφαλαιοποίηη των τραπεζών. Έσκισε τον Τσίπρα κι εκείνος απαντούσε με γενικότητες σαν να μην είχε ιδέα…

Η Ντόρα άνοιξε το δρόμο λέγοντας πάντα τις αλήθειες. Χωρίς φόβο εκφράζει πάντα τις θέσεις της και το πληρώνει ακριβά. Φέτος ο Κυριάκος ολοκλήρωσε τη διαδρομή που εκείνη είχε ξεκινήσει. Στα χέρια του βρίσκεται το μέλλον της παράταξης και κυρίως το μέλλον της χώρας. Ο κόσμος περιμένει πολλά από το νέο αρχηγό. Τα πρώτα δείγματα γραφής είναι πολύ θετικά. 

Η Ντόρα μπορεί να ολοκληρώνει την πρωταγωνιστική της διαδρομή, αλλά δεν έκλεισε τον κύκλο της. Τα αξιώματα που κατά καιρούς έχει λάβει απέκτησαν βάρος και κύρος αξαιτίας του προσώπου της. Εκείνη εξυψώνει τα αξιώματα. Δεν την εξυψώνουν τα αξιώματα. Με την υπευθυνότητα και με το βάρος της εμπειρίας της, θα υπηρετήσει την παράταξη ως λοχαγός που ξέρει ανθρώπους, καταστάσεις και ανάγκες. 

Άλλωστε ποτέ δεν την αποκαλούν αδελφή του Κυριάκου ή κόρη του Κώστα Μητσοτάκη. Θα συνεχίσει να είναι η Ντόρα.

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top